Meniu

Micropigmentare buze

Actualizat pe:

Una dintre tipurile de micropigmentare la care pot apela femeile pentru a-si imbunatati aspectul si pentru a parea mereu machiate, dar fara efort sau timp indelungat petrecut in oglinda, este procedura de micropigmentare buze.
Prin intermediul acesteia, femeile pot obtine buze conturate sau cu o culoare mai accentuata, ceea ce contribuie la un aspect mai plin al buzelor.

Cum se realizeaza procedura de micropigmentare buze?

La procedura de micropigmentare buze pot apela atat femeile care isi doresc sa scape de grija zilnica a machiajului clasic, dar si cele care isi doresc sa corecteze forma, marimea sau culoarea buzelor.
Aceasta procedura consta in folosirea unor tehnici speciale pentru a introduce un pigment cosmetic in straturile superioare ale pielii, astfel incat rezultatul micropigmentarii sa dureze un timp indelungat. Totusi, este de retinut informatia ca micropigmentarea este un tip de machiaj semipermanent, ale carui rezultate sunt temporare.
Prin urmare, daca se doreste metinerea acestora pentru mai mult timp, se recomanda efectuarea unor proceduri de intretinere la o perioada de 2 sau 3 ani, ori cand se doreste revigorarea culorii buzelor.

Ce tehnicii sunt folosite pentru micropigmentarea buzelor?

Procedura de micropigmentare a buzelor se poate realiza prin mai multe tehnici, ceea ce face ca orice dorita pe care o au femeile, referitor la imbunatatirea aspectului buzelor, sa poata fi indeplinita.
Cu toate ca tehnica de conturare a buzelor se foloseste de foarte multi ani, numai ca in cazul tatuajului cosmetic, in ceea ce priveste tehnicile specifice micropigmentarii buzelor, acestea sunt: tehnica plina sau full lip, tehnica ombre, aquarelle si kiss lips.
Tehnica de conturare a buzelor prin micropigmentare este una mai difuza, care nu are acelasi impact precum conturarea prin intermediul tatuajului cosmetic, ci se pierde spre interiorul buzei, ceea ce o face sa fie denumita astazi tehnica ombre.
Tehnica full lip sau plina consta in pigmentarea intregii buze, motiv pentru care este recomandata, in special, in cazul unor buze subtiri sau cu asimetrii accentuate, precum si femeilor care isi doresc o culoare mai indrazneata a buzelor. Totodata, tehnica aquarelle este asemanatoare cu cea full lip deoarece consta tot in pigmentarea intregii buze, dar fara a crea un contur definit.
In ceea ce priveste tehnica kiss lips, aceasta se remarca prin crearea unui efect de volum, prin folosirea unor pigmenti de tonalitati diferite.

Cat dureaza rezultatul procedurii de micropigmentare buze?

Desi rezultatele procedurii de micropigmentare buze sunt unele temporare, acestea pot dura intre 2 si 5 ani, timp in care efectele devin din ce in ce mai putin vizibile. Aceasta perioada poate fi diferita de la o persoana la alta, unul dintre factorii care contribuie la aceasta diferenta fiind intensitatea culorii folosite pentru micropigmentare: cu cat aceasta este mai inchisa, cu atat durata rezultatului este mai indelungata.
In concluzie, metodele pe care femeile le au la dispozitie pentru a-si putea imbunatati aspectul fizic sunt foarte multe, una dintre cele minim invazive si lipsite de durere este procedura de micropigmentare buze, ale carei rezultate sunt foarte eficiente.