Ecografie Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Sunt foarte multe afectiuni ce pot fi depistate printr-o ecografie. In Cluj, sunt cateva clinici foarte bune la care poti merge pentru a efectua un astfel de examen care poate vizualiza diferite structuri anatomice prin utilizarea unei sonde speciale ce emite ultrasunete, fara sa foloseasca radiatii si fara sa necesite, de cele mai multe ori, o pregatire speciala.

Ecografia este o metoda sigura, ce nu are efecte adverse asupra structurilor analizate. Clujul este unul dintre cele mai bine echipate judete din Romania, din punct de vedere al aparatelor ecograf, clinicile de aici investind in aparate de ultima generatie, care ofera imagini clare si precise.

Top 5 clinici din Cluj unde poti face ecografie

In clinicile din Cluj, ecografia, care este principala metoda de screening la ora actuala, se poate face la inalte standarde. Iata care sunt locatiile cele mai indicate:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Ecografie
Rating
Website
EcoDiagnost
Clinica-Verificata
250-400 Ron
 • Pretul pentru o Ecografie articulatii este intre 250-400 Ron
 • Evaluari ecografice de inalta rezolutie
 • Diagnostic, expertiza, „second opinion”
 • Echipa condusa de DR. Horatiu Branda, doctor in medicina si cadru universitar
 • Ecografii pentru adulti si ecografii pentru copii
 • Aparatura de ultima generatie
Medsan
160 Ron
 • Pretul pentru o Ecografie generala este 160 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • 16 medici la specialitatea Ecografie
 • Aparatura moderna
 • In relatie contractuala cu CJAS Cluj
 • Diverse tipuri de ecografii
 • Personal amabil
 • Unii sunt nemultumiti de sistemul de programari
Deák Medical
200 Ron
 • Pretul pentru o Ecografie urologica este 200 Ron
 • Centru cu peste 25 de ani de experienta
 • Echipa numeroasa de profesionisti
 • Personal amabil
 • Preturi mari
 • Nemultumiri legate de anumite cadre medicale
Medlife
400 Ron
 • Pretul pentru o Ecografie abdominala si endocavitara este 400 Ron
 • Servicii medicale integrate
 • CT performant, de ultima generatie
 • Medici primari si specialisti in imagistica medicala
 • Nu se respecta programarile
 • Management defectuos
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti merge pentru o ecografie de buna calitate in Cluj

De regula, recomandarea pentru ecografie o fac medicul specialist sau medicul de familie din Cluj (sau din orice alta parte a tarii), in functie de problema pacientului.  Examinarile ecografice  sunt foarte ofertante in ziua de astazi, pentru ca tehnologia a evoluat si in acest domeniu, atat pe partea de hardware (sonde), cat si pe partea de software. Astfel, acum sunt posibile examinari Doppler, ecoendoscopia, ecografia cu substanta de contrast, examinari volumetrice 3D sau 4D.

Este foarte important insa ca investigatiile sa fie facute cu aparate performante, din clinici de top, cum sunt cele de mai jos:

1. EcoDiagnost

Activitatea din acest cabinet se concentreaza pe evaluarile ecografice de inalta rezolutie, atat pentru cazurile generale, cat si pentru situatiile de diagnostic, de expertiza imagistica sau al unei opinii secundare. Dr. Horatiu Branda, care profeseaza aici, este doctor in stiinte medicale si medic primar in specialitatea Radiologie si Imagistica Medicala. Totodata, este si sef de lucrari la Catedra de Imagistica din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. In cabinetul EcoDiagnost, se fac mai multe tipuri de ecografii, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Tariful pentru o ecografie variaza in functie de zona: pentru o ecografie articulatii se achita intre 250-400 de lei, pentru o ecografie de sold nou-nascut (bilateral) pretul este de 250 de lei.

Pacientii care au efectuat examinari ecografice la EcoDiagnost s-au declarat incantati de experienta de care au avut parte, astfel ca le recomanda si altor persoane sa apeleze la acest cabinet. Au fost mentionate ca avantaje, in special, activitatea profesionista a personalului medical si calitatea aparaturii utilizate.

Vezi parerile pacientilor despre EcoDiagnost
Vezi Pareri

2. Medsan

Medsan este un proiect de suflet, in care medici cu experienta si cu pregatire solida isi desfasoara activitatea inca din 2004. Cele 22 de specialitati medicale ofera sansa la sanatate tuturor pacientilor din Cluj si din tara. La specialitatea Ecografie isi desfasoara activitatea 16 medici, unii avand si contract cu CAS.

La Medsan se pot efectua mai multe tipuri de ecografii: ecografie Doppler vasculara, ecografie musculoscheletala, ecografie cardiologica, ginecologica, examen al sanilor, urologica, endocrinologica, de gastroenterologie, de medicina interna, de pediatrie. Pretul unei ecografii variaza in functie de zona examinata: pentru o ecografie generala se achita 160 de lei, iar pentru o ecografie de tiroida – 140 de lei.

Majoritatea persoanelor care au mers la Medsan pentru o ecografie s-au declarat multumite. Ca aspecte pozitive sunt subliniate: amabilitatea personalului, inclusiv a celui din call-center, profesionalismul cadrelor medicale si aparatura moderna. Sunt si pacienti care considera ca modul in care au fost tratati nu este unul profesionist si ca s-ar mai putea lucra la sistemul de programari.

3. Deák Medical

In cei peste 25 de ani de experienta, Deák Medical s-a impus in peisajul medical clujean, prin specialitatea cardiologie si prin serviciile conexe. Prin disponibilitatea si atentia pentru oameni, clinica a ajuns rapid in topul preferintelor.

Tariful pentru o ecografie difera, la aceasta clinica, in functie de zona examinata: o ecografie urologica costa 200 de lei, iar ecografia abdominala cu consult costa 250 de lei.

Oamenii care au mers la Deák Medical din Cluj pentru o ecografie sau pentru o alta specialitate medicala s-au declarat multumiti ca personalul este foarte amabil. Sunt si persoane nemultumite, care spun ca preturile sunt mari si nu reflecta calitatea serviciilor si ca anumite cadre medicale trateaza pacientii cu superficialitate.

4. Medlife

Hyperclinica MedLife din Cluj se bazeaza pe conceptul unic de servicii medicale integrate, avand o varietate de specialitati medicale. Reteaua de clinici private Medlife este recunoscuta in Romania pentru calitatea cadrelor medicale si pentru investitiile in aparatura de top. Pentru specialitatile de ecografie, sunt multi medici primari si specialisti la care te poti programa pentru o investigatie de acest tip.

La aceasta hyperclinica se fac mai multe tipuri de ecografii: ecocardiografie, ecografie 2D, ecografie 3D, ecografie 4D, ecografie 4D – Voluson, ecografie Doppler vascular, precum si ecografie pediatrica. Pretul pentru o ecografie difera in functie de zona: o ecografie de control costa 150 de lei, iar o ecografie abdominala si endocavitara – 400 de lei.

Parerile oamenilor sunt impartite in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite de Medlife Cluj-Napoca. Unii spun ca managementul este defectuos si ca nu au fost tratati cu profesionalism, dar si ca au avut de asteptat la usa foarte mult timp, pentru ca nu se respecta programarile, in timp ce alti pacienti se declara incantati de experienta pe care au avut-o.

Concluziile noastre

Ecografiile ofera un ajutor important in diagnostic si tratament. Cu cat aparatul este mai performant si medicul este mai bun, cu atat rezultatul examinarii ecografice este mai precis. Asadar, cauta cei mai buni medici din Cluj pentru o ecografie, pentru ca ai de unde alege, avand in vedere ca sunt atatea clinici de top, in care s-au investit sume mari pentru dotarea cu aparatura de ultima generatie.