Meniu

Ecografie Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Sunt foarte multe afectiuni ce pot fi depistate printr-o ecografie. In Cluj, sunt cateva clinici foarte bune la care poti merge pentru a efectua un astfel de examen care poate vizualiza diferite structuri anatomice prin utilizarea unei sonde speciale ce emite ultrasunete, fara sa foloseasca radiatii si fara sa necesite, de cele mai multe ori, o pregatire speciala.

Ecografia este o metoda sigura, ce nu are efecte adverse asupra structurilor analizate. Clujul este unul dintre cele mai bine echipate judete din Romania, din punct de vedere al aparatelor ecograf, clinicile de aici investind in aparate de ultima generatie, care ofera imagini clare si precise.

Top 5 clinici din Cluj unde poti face ecografie

In clinicile din Cluj, ecografia, care este principala metoda de screening la ora actuala, se poate face la inalte standarde. Iata care sunt locatiile cele mai indicate:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Ecografie musculoscheletala
Rating
Website
Programare Online
Centrokinetic
1 Clinica-Verificata
350 Ron
 • Pret Ecografie musculoscheletala 350 Ron
 • Servicii calitative
 • Aparaturi performante
 • Rezultate precise si rapide
 • Experienta vasta
 • Plan personalizat de tratament
 • Atmosfera primitoare
 • Atitudine prietenoasa
EcoDiagnost
2
300 Ron
 • Pret Ecografie musculoscheletala 300 Ron
 • Evaluari ecografice de inalta rezolutie
 • Diagnostic, expertiza, „second opinion”
 • Echipa condusa de DR. Horatiu Branda, doctor in medicina si cadru universitar
 • Ecografii pentru adulti si ecografii pentru copii
 • Aparatura de ultima generatie
Medsan
3
225 Ron
 • Pret Ecografie musculoscheletala 225 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • 16 medici la specialitatea Ecografie
 • Aparatura moderna
 • In relatie contractuala cu CJAS Cluj
 • Diverse tipuri de ecografii
 • Personal amabil
 • Programari nerespectate
Deak Medical
170 Ron
 • Pret Ecografie musculoscheletala 170 Ron
 • Centru cu peste 25 de ani de experienta
 • Echipa numeroasa de profesionisti
 • Personal amabil
 • Servicii calitative
Medlife
220 Ron
 • Pret Ecografie musculoscheletala 220 Ron
 • Servicii medicale integrate
 • CT performant, de ultima generatie
 • Medici primari si specialisti in imagistica medicala
 • Nu se respecta programarile
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti merge pentru o ecografie de buna calitate in Cluj

De regula, recomandarea pentru ecografie o fac medicul specialist sau medicul de familie din Cluj (sau din orice alta parte a tarii), in functie de problema pacientului.  Examinarile ecografice  sunt foarte ofertante in ziua de astazi, pentru ca tehnologia a evoluat si in acest domeniu, atat pe partea de hardware (sonde), cat si pe partea de software. Astfel, acum sunt posibile examinari Doppler, ecoendoscopia, ecografia cu substanta de contrast, examinari volumetrice 3D sau 4D.

Este foarte important insa ca investigatiile sa fie facute cu aparate performante, din clinici de top, cum sunt cele de mai jos:

1. Centrokinetic

O optiune catre care iti poti indrepta atentia daca vrei sa beneficiezi de o ecografie in Cluj este Centrokinetic, o unitate medicala multidisciplinara care asigura servicii de incredere. Echipa este formata doar din medici cu o buna pregatire in domeniu care stiu exact cum sa isi trateze pacientii, astfel incat rezultatele obtinute sa fie unele remarcabile. Datorita faptului ca doctorii au la dispozitie un echipament medical modern si performant, acestia au capacitatea de a diagnostica afectiunile cu acuratete, dezvoltand planuri personalizate de tratament in functie de necesitatile fiecarui pacient in parte. In cadrul cabinetului pot fi efectuate ecografii musculoscheletale pentru detectarea afectiunilor ortopedice, prin intermediul carora pacientii au sansa de a beneficia de un diagnostic corect, indiferent cat de complexa e problema medicala de care sufera. 

Pretul pentru o ecografie musculoscheletala este de 350 lei. 

Clinica este apreciata de toti pacientii care i-au pasit pragul, datorita faptului ca serviciile puse in aplicare sunt de o calitate superioara. Avand in vedere ca unitatea medicala este echipata cu unele dintre cele mai performante aparaturi, rezultatele obtinute in urma investigatiilor sunt intotdeauna corecte, precise si rapide. De asemenea, echipa medicala are o experienta vasta in domeniu, asigurand un plan personalizat de tratament in functie de necesitatii fiecarui pacient. In plus, atmosfera este primitoare si prietenoasa pentru toata lumea.

Vezi parerile pacientilor despre Centrokinetic
Vezi Pareri

2. EcoDiagnost

Activitatea din acest cabinet se concentreaza pe evaluarile ecografice de inalta rezolutie, atat pentru cazurile generale, cat si pentru situatiile de diagnostic, de expertiza imagistica sau al unei opinii secundare. Dr. Horatiu Branda, care profeseaza aici, este doctor in stiinte medicale si medic primar in specialitatea Radiologie si Imagistica Medicala. Totodata, este si sef de lucrari la Catedra de Imagistica din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. In cabinetul EcoDiagnost, se fac mai multe tipuri de ecografii, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Tariful pentru o ecografie variaza in functie de zona: pentru o ecografie musculoscheletala se achita 300 de lei, iar pentru o ecografie completa a abdomenului pretul este de 500 de lei.

Pacientii care au efectuat examinari ecografice la EcoDiagnost s-au declarat incantati de experienta de care au avut parte, astfel ca le recomanda si altor persoane sa apeleze la acest cabinet. Au fost mentionate ca avantaje, in special, activitatea profesionista a personalului medical si calitatea aparaturii utilizate.

3. Medsan

Medsan este un proiect de suflet, in care medici cu experienta si cu pregatire solida isi desfasoara activitatea inca din 2004. Cele 22 de specialitati medicale ofera sansa la sanatate tuturor pacientilor din Cluj si din tara. La specialitatea Ecografie isi desfasoara activitatea 16 medici, unii avand si contract cu CAS.

La Medsan se pot efectua mai multe tipuri de ecografii: ecografie Doppler vasculara, ecografie musculoscheletala, ecografie cardiologica, ginecologica, examen al sanilor, urologica, endocrinologica, de gastroenterologie, de medicina interna, de pediatrie. Pretul unei ecografii variaza in functie de zona examinata: pentru o ecografie generala se achita 225 de lei, pentru o ecografie musculoscheletala 225 lei, iar pentru o ecografie de tiroida porneste de la 205 de lei.

Majoritatea persoanelor care au mers la Medsan pentru o ecografie s-au declarat multumite. Ca aspecte pozitive sunt subliniate: amabilitatea personalului, inclusiv a celui din call-center, profesionalismul cadrelor medicale si aparatura moderna. Sunt si pacienti care considera ca modul in care au fost tratati nu este unul profesionist si ca s-ar mai putea lucra la sistemul de programari.

4. Deak Medical

In cei peste 25 de ani de experienta, Deak Medical s-a impus in peisajul medical clujean, prin specialitatea cardiologie si prin serviciile conexe. Prin disponibilitatea si atentia pentru oameni, clinica a ajuns rapid in topul preferintelor.

Tariful pentru o ecografie difera, la aceasta clinica, in functie de zona examinata:, o ecografie musculoscheletala – 170 lei, o ecografie urologica costa 200 de lei, iar ecografia abdominala cu consult costa 250 de lei.

Oamenii care au mers la Deak Medical din Cluj pentru o ecografie sau pentru o alta specialitate medicala s-au declarat multumiti ca personalul este foarte amabil. Sunt si persoane nemultumite, care spun ca preturile sunt mari si nu reflecta calitatea serviciilor si ca anumite cadre medicale trateaza pacientii cu superficialitate.

5. Medlife

Hyperclinica MedLife din Cluj se bazeaza pe conceptul unic de servicii medicale integrate, avand o varietate de specialitati medicale. Reteaua de clinici private Medlife este recunoscuta in Romania pentru calitatea cadrelor medicale si pentru investitiile in aparatura de top. Pentru specialitatile de ecografie, sunt multi medici primari si specialisti la care te poti programa pentru o investigatie de acest tip.

La aceasta hyperclinica se fac mai multe tipuri de ecografii: ecocardiografie, ecografie 2D, ecografie 3D, ecografie 4D, ecografie 4D – Voluson, ecografie Doppler vascular, precum si ecografie pediatrica. Pretul pentru o ecografie difera in functie de zona: o ecografie de control costa 150 de lei, o ecografie musculoscheletala – 220 lei, iar o ecografie abdominala si endocavitara – 400 de lei.

Parerile oamenilor sunt impartite in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite de Medlife Cluj-Napoca. Unii spun ca managementul este defectuos si ca nu au fost tratati cu profesionalism, dar si ca au avut de asteptat la usa foarte mult timp, pentru ca nu se respecta programarile, in timp ce alti pacienti se declara incantati de experienta pe care au avut-o.

Concluziile noastre

Ecografiile ofera un ajutor important in diagnostic si tratament. Cu cat aparatul este mai performant si medicul este mai bun, cu atat rezultatul examinarii ecografice este mai precis. Asadar, cauta cei mai buni medici din Cluj pentru o ecografie, pentru ca ai de unde alege, avand in vedere ca sunt atatea clinici de top, in care s-au investit sume mari pentru dotarea cu aparatura de ultima generatie.