Meniu

Ecografie Constanta

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Investigatie imagistica deosebit de utila in diagnosticul clinic, cu ajutorul careia se pot obtine imagini ale diferitelor structuri anatomice cu ajutorul ultrasunetelor, ecografia in Constanta se poate efectua in sistemul privat in clinici, cabinete si centre de imagistica de top din orasul de la malul Marii Negre. Pentru ca nu este intotdeauna usor sa identifici cele mai calitative servicii dintr-un municipiu important, articolul de fata iti va servi ca ghid cu ajutorul caruia vei afla informatii utile despre unitatile medicale in care ai putea sa beneficiezi de o examinare la standarde inalte, relevanta pentru starea de sanatate a organelor si tesuturilor din corpul tau.

Parcurge textul pana la capat si vei afla tot ce trebuie sa stii despre clinicile din Constanta care realizeaza ecografie, ce tipuri de ecografie sunt disponibile aici si care sunt performantele tehnice ale aparaturii de care dispun centrele medicale respective.

Unde mergi la ecografie in Constanta?

Costurile investitiei intr-un echipament pentru examinarea imagistica prin ultrasonografie sunt considerabile, de aceea nu toate cabinetele medicale dispun de aparatura necesara, cum nici toti medicii nu au competente in ecografie in Constanta. In tabelul de mai jos vei gasi numele clinicilor in care se efectueaza aceasta investigatie, precum si tarifele la care ar trebui sa te astepti.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Ecografie
Rating
Website
Imamed
Clinica-Verificata
100-250 Ron
 • Pretul unei Ecografii este 100-250 Ron
 • Servicii medicale de calitate
 • Profesionalismul medicilor
 • Rabdarea si empatia fata de pacienti
 • Punctualitate in respectarea programarilor
ABC Medical Center
150-300 Ron
 • Pretul unei Ecografii este 150-300 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti, amabili si empatici
 • Tratamente cu rezultate bune
 • Timp mare de asteptare
Sammarina Medical
150-200 Ron
 • Pretul unei Ecografii este 150-200 Ron
 • Servicii bune
 • Medici competenti
 • Diagnostic corect si tratament eficient
 • Timp de asteptare mare
 • Receptia ar trebui sa raspunda mai bine solicitarilor pacientilor
MedStar
170-360 Ron
 • Pretul unei Ecografii este 170-360 Ron
 • Medici profesionisti
 • Amabilitate si empatie
 • Timp mare de asteptare
 • Receptia nu raspunde la numarul de telefon afisat
Heka Hospital
250-300 Ron
 • Pretul unei Ecografii este 250-300 Ron
 • Spital la standarde europene
 • Medici profesionisti
 • Nu se respecta programarile
 • Personalul de la receptie este lipsit de solicitudine si amabilitate
 • Nu se raspunde la numarul de telefon afisat
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor in care poti face ecografie in Constanta

Pentru a alege clinica spre care sa te indrepti pentru ecografie in Constanta, ai nevoie de informatii pentru construirea unor argumente solide in favoarea deciziei, cum ar fi cele legate de calitatea serviciilor, de aparatura, competentele si experienta medicilor, tipurile de examinari ecografice si parerile pacientilor care au trecut pragul centrelor medicale din top si au accesat aici diferite consultatii, investigatii si tratamente. Sectiunea urmatoare a articolului contine exact detaliile care te intereseaza.

1. Imamed

Imamed Constanta este un centru multidisciplinar care ofera pacientilor servicii si expertiza in specialitatile obstetrica-ginecologie, imagistica medicala – ecografie si radiologie, endocrinologie, dermatologie si analize de laborator. Centrul medical dispune de echipament de ultima generatie GE, fabricat in anul 2021 si de experienta a trei medici primari in radiologie imagistica medicala, carora li se adauga specialistii de la cabinetele de ginecologie si endocrinologie, carora te poti adresa pentru examinari ecografice specializate pe ramurile lor de competenta. Brandul Imamed este prezent pe piata serviciilor medicale din anul 2015, cand s-a infiintat clinica din Bucuresti, cea din Constanta fiind o investitie in sanatate mai recenta. 

Preturile sunt diferite pentru fiecare oras in care functioneaza Imamed si sunt publicate separat pe site-ul web. In functie de zona corpului si organele investigate, pretul investigatiei poate sa varieze de la 100 lei (ecografia renala) la 250 de lei (ecografia musculo-scheletala).

Pacientii Imamed Constanta sunt multumiti de serviciile clinicii, pe care le apreciaza ca fiind la standarde inalte si au multe cuvinte de lauda pentru medicii de la cabinetele carora s-au adresat, consemnand in recenziile de pe Google calitati ca profesionalism, rabdare si empatie fata de pacienti. Mai este remarcata punctualitatea in respectarea programarilor.

Vezi parerile pacientilor despre Imamed
Vezi Pareri

2. ABC Medical Center

Clinica ABC Medical Center by Dr. Oprea functioneaza in Constanta inca din anul 2003 ca o policlinica moderna cu servicii medicale complete, atat gratuite in contract cu C.N.A.S. , cat si in regim privat, acoperind toate ramurile medicale, aici putand fi accesate consultatii, analize si investigatii, recuperare medicala, investigatii paraclinice – ecografie, EKG, spirometrie, oscilometrie, osteodesitometrie, dinamometrie –, medicina muncii, fise pentru siguranta transporturilor si fise medicale diverse. Investigatiile prin ultrasunete pot fi efectuate in cadrul cabinetelor de medicina interna, nefrologie, obstretica-ginecologie, endocrinologie, cardiologie si ortopedie pediatrica, in functie de problema cu care se confrunta pacientul.

Preturile pentru ecografii sunt cuprinse intre 150 de lei (ecografia de cord) si 300 de lei (ecografia de abdomen superior + inferior sau ecografia mamara la ambii sani) si se pot vizualiza pe site-ul web.

In mare parte, pacientii declara ca au avut experiente multumitoare la aceasta clinica, ca serviciile sunt de calitate, medicii sunt profesionisti, amabili si empatici, ca tratamentele recomandate au functionat. La capitolul gestionarii programarilor, clinica are nevoie de imbunatatiri, multi pacienti reclamand ca nu se respecta programarile.

3. Sammarina Medical

Sammarina Medical este o clinica din Constanta infiintata in anul 1996, specializata in analize, ecografie si consultatii in medicina de familie, medicina interna, cardiologie, endocrinologie si pediatrie. Centrul medical dispune de o echipa bine pregatita, alcatuita din 5 medici, un biolog de laborator si un psiholog si a fost dotat cu aparatura performanta prin Programul Operational Regional 2007-2013. Examinarile ecografice se realizeaza cu cel mai performant scanner existent pe piata serviciilor de profil – Hitachi, model EUB 525. 

Pretul pentru o ecografie este de 150-200 de lei, in functie de zona investigata. Pentru 200 de lei vei beneficia si de elastografie inclusa.

Pacientii au pareri impartite in ceea ce priveste gradul de satisfactie fata de activitatea acestei clinici. Unii spun ca au beneficiat de servicii bune, de medici competenti, care au intocmit diagnosticul corect si au aplicat tratamentul care a dus la rezolvarea problemelor. Altii sustin ca organizarea clinicii este deficitara, ca nu se respecta programarile si ca nu au primit informatii corecte de la serviciul de receptie.

4. MedStar

Spitalul generalist MedStar functioneaza in Constanta de peste 20 de ani, ca spital privat cu peste 22 specialitati medicale, in care activeaza un numar de peste 80 de medici care asigura consultatii, tratamente, interventii chirugicale si investigatii paraclinice in cadrul policlinicii – analize, ecografie, endoscopie,  radiografii si altele. Ecografia se poate realiza in cadrul cabinetelor de medicina interna, gastroenterologie, obstretica-ginecologie, cardiologie si nefrologie, iar investigatiile sunt efectuate cu dotari de ultima generatie.

Tarifele investigatiilor ecografice sunt afisate pe site-ul web al centrului medical. Preturile variaza, in functie de investigatie, de la 170 de lei (ecografia de vezica urinara) la 360 de lei (ecografie abdominala completa si ecografie Doppler).

Experienta la MedStar s-a soldat cu experiente diferite pentru pacienti, asa cum reiese din recenziile scrise pe Google. Sunt pacienti multumiti de interactiunea cu medici profesionisti, amabili si empatici, insa foarte multe persoane reclama intarzieri fata de orele programate ale consultatiilor, timp mare de asteptare si faptul ca receptia nu raspunde la numarul de telefon afisat.

5. Heka Hospital

In cadrul Heka Hospital, cel mai nou spital privat din Constanta, cu peste 26 de specializari, se pot efectua ecografie in ambulatoriu atat in cadrul Departamentului de imagistica, in care activeaza doi medici specialisti in imagistica medicala, sau in cadrul cabinetelor de medicina interna, gastroenterologie, cardiologie, endocrinologie si nefrologie, in functie de problema acuzata de pacient. Spitalul privat dispune de un compartiment Primiri Urgente 24 de ore din 24, pe parcursul celor 7 zile ale saptamanii.

Preturile pentru examinarile de imagistica medicala pot si consultate pe site-ul spitalului. Pretul unei ecografii este de 250-300 de lei.

Activitatea Heka Hospital a fost apreciata diferit de pacientii care au fost internati, au venit la consultatii si investigatii in ambulatoriu sau au apelat la serviciul de urgente. Unii spun ca este un spital la standarde europene, cu medici profesionisti. Pe de alta parte, numeroase reprosuri sunt adresate clinicii pentru lipsa de punctualitate in respectarea programarilor, pentru comportamentul personalului de la receptie, lipsit de amabilitate si solicitudine si pentru faptul ca nu se raspunde la numarul de telefon afisat.

Concluzii

Optiunile in ceea ce priveste efectuarea de ecografie in Constanta sunt diverse si includ clinici, cabinete si spitale private de top, in care activeaza medici profesionisti, atat in domeniul imagisticii medicale, cat si in ramuri ale medicinei care au ca metoda de examinare si diagnosticare ecografia, cum ar fi medicina interna, gastroenterologie, cardiologie, obstretica-ginecologia, nefrologia si endocrinologia. 

Investigatiile prin ultrasonografie se pot efectua in Constanta in urma unei programari si poti alege o simpla ecografie sau realizarea acesteia in cadrul unui cabinet specializat, in care procedura va fi urmata de interpretare, diagnostic si stabilirea tratamentului sau efectuarea de analize si investigatii suplimentare pana la elucidarea cauzelor problemelor de sanatate cu care se confrunta pacientii.