Meniu

Ecografie Suceava

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Stiai ca o ecografie in Suceava iti poate salva viata, pentru ca poate depista din timp diverse afectiuni, chiar si pe cele oncologice? Daca ai primit recomandarea de la medicul specialist sau de la cel de familie de a efectua o investigatie imagistica de acest tip, citeste in continuare pentru a afla care sunt clinicile din municipiu spre care iti poti indrepta pasii si care este bugetul pe care trebuie sa-l aloci.

Ecografia este, la ora actuala, o metoda principala de diagnostic si de monitorizare a unei sarcini. Cu ajutorul ei, se poate evalua simplu si rapid sanatatea organelor interne, fiind un tip de investigatie neinvaziv si neiradiant. Descopera, asadar, in continuare, care sunt optiunile in ceea ce priveste serviciul de ecografie in municipiul Suceava. 

De ce buget ai nevoie pentru o ecografie in Suceava?

Daca vrei sa stii de ce buget ai nevoie pentru a efectua o ecografie intr-o clinica din Suceava, iti poate fi de folos tabelul de mai jos.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Ecografie
Rating
Website
Fiziomed
Clinica-Verificata
120-250 Ron
 • Pretul unei Ecografii variaza intre 120-250 Ron
 • Numeroase servicii medicale
 • Diverse tipuri de ecografii
 • Medici cu experienta si amabili
 • Unele servicii sunt decontate de CJAS Suceava
 • Se asteapta mult pentru o consultatie decontata
Policlinica Suceava
80-160 Ron
 • Pretul unei Ecografii variaza intre 80-160 Ron
 • Cabinete diverse
 • Medici cu experienta
 • Numeroase ecografii si radiografii
 • Locatie buna
 • Aglomeratie
 • Nu sunt respectate programarile
Policlinica CoraMed
50-300 Ron
 • Pretul unei Ecografii variaza intre 50-300 Ron
 • Echipa numeroasa de medici
 • Servicii variate
 • Contract CAS pentru unele cabinete
 • Trei ecografe performante
 • Diverse tipuri de ecografii
 • Nu se respecta programarile
 • Uneori nu se respecta programul afisat
Regina Maria
110-395 Ron
 • Pretul unei Ecografii variaza intre 110-395 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • Mai multe tipuri de ecografii
 • Echipamente medicale de ultima generatie
 • Medici bine pregatiti
 • Preturi mari
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti merge pentru o ecografie in Suceava

Pentru o ecografie de orice tip in Suceava, poti opta pentru una dintre clinicile despre care poti afla informatii utile in cele ce urmeaza.

1. Fiziomed

Scopul principal al clinicii FizioMed este recuperarea medicala prin fizioterapie, dar se efectueaza aici si ecografii. Echipa de specialisti este alcatuita din doctori din mai multe domenii, de la ortopedie, la chirurgie. Serviciile sunt vaste: terapie cu laser, tratamente pe baza de masaj, gimnastica de recuperare – astfel incat fiecare pacient sa gaseasca aici ajutorul potrivit pentru a se face bine. Unele dintre servicii sunt decontate de CNAS (endocrinologie, medicina interna, recuperare medicala si balneofizioterapie). In clinica se fac ecografii generale, acestea fiind efectuate de dr. Bogdan Bondaru si de catre dr. Paula Panait, ecografie cardiaca, ecografie ginecologica, ecografie tiroidiana, ecografie mamara, ecografie de sarcina – in cadrul cabinetelor de specialitate. 

Pretul unei ecografii realizate la Fiziomed este situat in intervalul 120-250 de lei.

Unii dintre pacienti spun ca au cunoscut aici oameni minunati, care sunt amabili si placuti. Potrivit recenziilor, specialistii isi dau tot interesul pentru rezolvarea problemelor de sanatate sau pentru investigatiile imagistice. Alti pacienti nu au fost la fel de incantati de experienta, motivand ca rezultatele au venit mai tarziu decat trebuia si ca pentru consultatiile decontate se asteapta mult, fata de cele contra-cost.

Vezi parerile pacientilor despre Fiziomed
Vezi Pareri

2. Policlinica Suceava

Pentru o ecografie, te poti programa si la Policlinica Suceava. Aceasta institutie medicala a aparut in 1962, iar in prezent ofera servicii de asistenta medicala contra cost sau pe baza de bilet de trimitere. Unele servicii sunt decontate de CJAS Suceava. Sunt numeroase cabinete medicale in cadrul acestei policlinici: alergologie, cardiologie, ginecologie, geriatrie, dermatologie, interne, neurologie si multe altele. Exista si un cabinet de radiologie si imagistica medicala aici, apartinand dr. Constanta Pricop, la care se pot efectua numeroase ecografii: generale, abdominale, pelvine, de parti moi, Doppler, dar si radiografii si mamografii.

O ecografie costa aici intre 80 si 160 de lei.

Sucevenii apreciaza faptul ca sunt multe cabinete in aceasta policlinica si ca amplasarea este una buna. In schimb, au descoperit si cateva aspecte mai putin placute: aglomeratie, nerespectarea programarilor, faptul ca unii medici nu vin la program. 

3. Policlinica CoraMed

CoraMed a aparut pe piata de servicii medicale din Suceava in 2010 si s-a aflat intr-o continua dezvoltare. Echipa de medici, formata din specialisti din Suceava si Iasi ofera servicii care acopera urmatoarele specialitati: reumatologie, ginecologie, pediatrie, chirurgie si ortopedie pediatrica, urologie, gastroenterologie, cardiologie, endocrinologie, diabet zaharat, boli de nutritie si boli metabolice, chirurgie vasculara. Pentru unele specialitati exista contract cu CAS. In plus, in clinica functioneaza trei ecografe performante, cu ajutorul carora se efectueaza o gama vasta de ecografii: de abdomen, de tract urinar, de organe genitale externe, de cord, de tiroida, de parti moi, endovaginala, mamara, Doppler de vene si artere, ecografie de sold, ecografie Doppler carotidiana si subclaviculara. 

Intervalul de pret pentru o ecografie este cuprins intre 50 si 300 de lei, cea mai scumpa fiind ecografia de carotidiana si subclaviculara bilaterala, iar cea mai ieftina fiind ecografia Doppler ABI/IGB.

Sunt si opinii apreciative, dar si mai putin placute la adresa acestei clinici. Printre aspectele laudate se afla: medicii bine pregatiti si tineri, numeroasele cabinete, aparatura performanta, act medical amanuntit, atentie la detalii. Lucrul de care sucevenii sunt cel mai nemultumiti este acela ca nu se respecta programarile si nici programul afisat.

4. Regina Maria

In Policlinica Suceava din cadrul Regina Maria sunt puse la dispozitie specialitati medicale diverse, de la ecografie, la cardiologie, chirurgie vasculara, toracica sau plastica si multe altele. Tipurile de ecografii sunt si ele numeroase: ecografii morfofetale, de cord, de abdomen, de aparat urinar, de control in sarcina, ecografie complementara mamografiei, Doppler, de parti moi, de sold, de tiroida, scrotala, transvaginala si sonoelastografie. 

Preturile pentru o ecografie variaza intre 110 si 395 de lei. Cel mai mic pret este cel al ecografiei complementare mamografiei, iar cel mai mare este pretul pentru ecografia Doppler arterial de membru inferior – bilateral.

In timp ce unele persoane spun ca aici au fost tratate mereu la inaltime, de la receptie, si pana la medici, altele spun ca au avut parte de o experienta neplacuta, pornind de la tarife care nu coincid inainte si dupa procedura sau consultatie si pana la lipsa de organizare. Mai sunt punctate cateva aspecte pozitive: dotarile din clinica, personalul amabil de la receptie, profesionalism.

Concluziile noastre

Poti efectua o ecografie in Suceava la multe clinici bine cotate. Preturile difera insa, asa ca daca vrei sa tii cont si de acest aspect, trebuie sa alegi acea locatie cu un raport calitate-pret bun.

O ecografie este un ajutor important in evaluarea si monitorizarea starii de sanatate, atat in cazul aparitiei unor simptome, cat si in preventie. In Suceava, cabinetele din cadrul clinicilor prezentate in acest articol sunt bine dotate, cu aparatura moderna, cu care se pot efectua atat ecografii clasice, cat si ecografii performante, de ultima generatie.