Meniu

Osteodensitometrie Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

O investigatie imagistica de inalta rezolutie, testul de osteodensitometrie, in Brasov, se realizeaza in trei centre medicale de top. Cu ajutorul acestei investigatii, se masoara, prin intermediul razelor X, densitatea si rezistenta structurilor osoase, identificandu-se afectiuni precum osteoporoza si osteopenia.

In unele centre din Brasov, testul se poate face gratuit, prin decontare de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, in functie de bugetul lunar, dar si contra cost. In acest articol, te ajutam sa descoperi la ce clinica sa efectuezi testul de osteodensitometrie (numit si DEXA) si cat costa acest serviciu in municipiul Brasov.

Cat costa serviciul de osteodensitometrie in Brasov?

Testul de osteodensitometrie difera, ca pret, in Brasov, in functie de diversi factori. In urmatorul tabel poti vedea aceste tarife:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Osteodensitometrie
Rating
Website
RMN Diagnostica
Clinica-Verificata
120-180 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie variaza intre 120-180 Ron
 • Investigatii si consultatii de specialitate
 • Servicii decontate prin CAS si Casa OPSNAJ, dar si in regim privat
 • Osteodensitometrie cu aparate performante
 • Personal amabil la receptie
 • Medici cu experienta
 • Nu se respecta programarile
Sante Vie
130-250 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie variaza intre 130-250 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • Examinari imagistice de diverse tipuri
 • Echipamente medicale performante
 • Nu se raspunde la telefonul clinicii
 • Timp mare de asteptare
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clinici in care se efectueaza osteodensitometrie in Brasov

Poti efectua osteodensitometrie in trei centre medicale din Brasov:

1. RMN Diagnostica

O prima optiune pentru osteodensitometrie in municipiul Brasov este centrul medical  RMN Diagnostica. Acesta a aparut pe piata in 2007, la Sibiu, iar in timp s-a extins, astfel ca serviciile sale au ajuns si in Brasov si in alte orase din tara. Centrul ofera acces la consultatii de specialitate si investigatii decontate prin CJAS Brasov sau Casa OPSNAJ, dar si in baza asigurarilor de sanatate private sau in sistem cu plata. In Brasov, centrul medical include o policlinica in care functioneaza numeroase specialitati, din anul 2018, si servicii de imagistica, incluzand rezonanta magnetica si computer tomograf. In centru se efectueaza si osteodensitometrie – DEXA, in sistem privat, cu ajutorul aparatelor performante.

Tariful pentru un test de osteodensitometrie la RMN Diagnostica este de 120 de lei pentru un segment, de 150 de lei pentru 2 segmente si de 180 de lei pentru 3 segmente.

Sunt numeroase aspecte ce au fost pe placul persoanelor care au apelat la serviciile RMN Diagnostica in Brasov: personalul de la receptie atent si amabil, medici cu experienta si cu abordare pro-pacient, echipamente medicale de ultima generatie. Sunt si cateva lucruri de care brasovenii  nu sunt multumiti, iar faptul ca nu se respecta programarile este printre cele mai vehiculate.

Vezi parerile pacientilor despre RMN Diagnostica
Vezi Pareri

2. Sante Vie

Si in Clinica Sante Vie din Brasov se realizeaza investigatii de osteodensitometrie. Aceasta este dotata cu echipamente moderne, iar personalul medical si auxiliar este specializat si bine instruit. Investigatia de osteodensitometria se efectueaza in cadrul cabinetului de endocrinologie, pentru 2-3 segmente sau pentru tot corpul, de catre dr. Alina Barabas, medic endocrinolog aflat in contract cu CNAS. Alte servicii oferite in centrul medical Sante vie sunt: analize de laborator, examinari radiologice, consultatii de: cardiologie, pediatrie, ginecologie, dermatologie, medicina interna, neurologie, neuropsihiatrie infantila etc.

Pretul investigatiei este cuprins intre 130 si 250 de lei, in functie de numarul de segmente analizate.

Chiar daca multi dintre brasoveni spun ca nu au fost multumiti de serviciile de la Sante Vie, sunt persoane care au spus ca personalul este profesionist, implicat si amabil. Insa majoritatea pacientilor spun ca sunt mai multe lucruri ce ar trebui imbunatatite in clinica, avand in vedere ca: nu se respecta programarile, personalul nu empatizeaza cu pacientii, nu se raspunde la telefonul clinicii, iar timpul de asteptare este foarte mare.

Concluziile noastre

Prin osteodensitometrie, in Brasov, se identifica si se trateaza corespunzator osteoporoza la femei si barbati. Aceasta metoda radiologica determina densitatea osoasa si este neinvaziva, nedureroasa si lipsita de riscuri, folosind o doza mica de radiatii.

In cele trei centre medicale din Brasov in care se efectueaza osteodensitometria, personalul medical si cel auxiliar este apreciat pentru profesionalism si amabilitate. In plus, fiecare dintre aceste centre este dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, care face ca rezultatele sa fie clare si precise.