Meniu

Osteodensitometrie Bucuresti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Metoda eficienta pentru depistarea unei afectiuni tacute, dar periculoase in evolutia ei – osteoporoza, investigatia de osteodensitometrie in Bucuresti se poate efectua in cadrul unor clinici de top prevazute cu laboratoare de imagistica performanta. Fie ca ti-a fost recomandata de medic pentru evidentierea cauzei durerilor osoase sau vrei sa mergi la examinare din proprie initiativa, dupa o anumita varsta, te intereseaza calitatea serviciilor si iti doresti conditii optime pentru desfasurarea lor.

Acest articol te poate ajuta sa gasesti mai usor clinica din Bucuresti de care ai nevoie pentru osteodensitometrie. Vei gasi informatii despre aparatura disponibila, preturi si personalul medical care lucreaza in cadrul cabinetelor specializate.

Cat costa examinarea de osteodensitometrie in Bucuresti?

Fiind o investigatie imagistica, stii ca este nevoie pentru realizarea ei de echipamente speciale si ai vrea sa stii cat costa examinarea de osteodensitometrie in Bucuresti. In tabelul de mai jos vei gasi numele clinicilor catre care ar trebui sa te indrepti, precum si tarifele practicate pentru procedura prin care se depisteaza osteoporoza.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Osteodensitometrie
Rating
Website
Osteodensys
Clinica-Verificata
280 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 280 Ron
 • Servicii de calitate
 • Investigatii realizate cu promptitudine si precizie
 • Medici profesionisti si amabili
 • Punctualitate in respectarea programarilor
 • Atmosfera placuta
Imamed
100 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 100 Ron
 • Servicii medicale de calitate
 • Profesionalismul si promptitudinea medicilor
 • Programari rapide si respectate
 • Amabilitatea personalului
 • Cadru curat si primitor
 • Timp mare de asteptare
 • Consultatii superficiale
Centrul Brancusi
120 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 120 Ron
 • Medici profesionisti
 • Servicii de calitate
 • Solutii eficiente de tratament
 • Programari nerespectate
 • Lipsa de solicitudine a personalului de la receptie
Medic Line
100 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 100 Ron
 • Clinica moderna
 • Servicii de calitate
 • Aparatura performanta
 • Medici bune pregatiti
 • Comportamentul personalului de la receptie ar putea fi imbunatatit
Alfa Polyclinics
210 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 210 Ron
 • Medici profesionisti
 • Solutii medicale eficiente
 • Nerespectarea programarilor
 • Comunicarea cu pacientii necesita imbunatatiri
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor cu servicii de osteodensitometrie din Bucuresti

Oricat de mult te-ar bucura existenta unui clasament al clinicilor cu servicii de osteodensitometrie din Bucuresti, vrei sa ai propria contributie in alegerea pe care o vei face si sa cunosti mai multe detalii despre conditiile in care are loc investigatia. In randurile ce urmeaza vei avea acces la informatii bine documentate despre activitatea centrelor medicale din top, despre medicii care le deservesc, despre dotarile cu aparatura si despre opiniile pacientilor care le-au trecut pragul si au ales sa isi impartaseasca experienta avuta, prin intermediul recenziilor. 

1. Centrul de Diagnostic Osteodensys

Centrul de Diagnostic Osteodensys din Bucuresti este un deschizator de drumuri in ceea ce priveste diagnosticul osteoporozei si al osteopeniei cu ajutorul unei metode neinvazive, unica in lume, osteodensitometrie REMS. Este prima clinica privata din Romania care foloseste acesta tehnologie, masurand densitatea si arhitectura osoasa. Prin serviciile integrate, personalul clinicii si-a propus ca pacientul sa aiba nevoie de o singura vizita la medic, in care sa beneficieze de investigatii, diagnostic si tratament de reumatologie, endocrinologie, dermatologie si imagistica. Tehnologia REMS, prescurtarea de la Multi Spectometria Ecografica cu Radiofrecventa, foloseste ultrasunetele in locul obisnuitelor radiatii din osteodensitometria DEXA. Noua metoda este complet neinvaziva si neiradianta si de cinci ori mai sensibila la modificarile din structura osoasa. Echipa care deserveste clinica este alcatuita din cinci medici bine pregatiti: dr. Casandra Negoita, medic specialist reumatolog, dr. Corina Tabarcea, medic primar endocrinolog, dr. Mihaela Adina Lupulescu, medic specialist dermatolog, dr. Teodora Porcisanu, medic specialist reumatolog, si dr. Andrei Dobrescu, medic specialist reumatolog.

Tarifele sunt afisate pe site-ul web. Pretul pentru osteodensitometrie REMS este de 280 de lei in aceasta clinica.

Centrul de Diagnostic Osteodensys se bucura de o apreciere deosebita in randul pacientilor care au beneficiat aici de servicii de calitate. Acestia declara ca investigatiile se realizeaza cu promptitudine si precizie, medicii sunt profesionisti si amabili, programarile sunt respectate cu punctualitate si atmosfera este placuta.

Vezi parerile pacientilor despre Centrul de Diagnostic Osteodensys
Vezi Pareri

2. Imamed

Centrul Medical Imamed din Bucuresti a fost infiintat in anul 2015 si este orientat catre servicii de imagistica medicala, mamografii, ecografii, RMN, CT si osteodensitometrie. Evaluarea densitatii osoase se realizeaza aici cu ajutorul metodei DEXA si osteodensitometrul Horizon DXA System, cea mai recenta tehnologie de acest tip. Aparatul este dotat cu detectoare de ceramica digitale, de inalta rezolutie si ultra-rapide si un nou generator de raza X, facilitati cu ajutorul carora se obtin imagini de cea mai buna calitate si precizie pentru descoperirea fracturilor, identificarea calcificarilor aortice sau masurarea compozitiei corpului omenesc. Clinica dispune de sase medici la sectia de imagistica medicala, patru medici primari, dintre care si cadre didactice universitare, si doi medici specialisti. Pe langa centrul medical din Capitala, sub umbrela Imamed functioneaza si o clinica in Constanta.

Preturile sunt diferentiate in functie de oras si apar separat pe site-ul web pentru cele doua centre de imagistica ale brandului Imaned. Osteodensitometria te va costa 100 de lei pe segment si 240 de lei osteodensitometria cu analiza de masa corporala, la clinica din Bucuresti.

Cei mai multi dintre pacientii acestui centru marturisesc ca au beneficiat de servicii medicale de calitate, de profesionalismul si promptitudinea medicilor, de programari rapide si respectate, de amabilitatea personalului, intr-un cadru curat si primitor. Ca aspecte care ar putea fi imbunatatite, unele persoane mentioneaza ca au avut mult de asteptat si ca au primit consultatii superficiale din partea unora dintre medicii clinicii.

3. Centrul Medical Brancusi

Centrul Medical Brancusi isi desfasoara activitatea in Bucuresti incepand cu anul 2009 si pune la dispozitia locuitorilor Capitalei o policlinica cu specialitati si servicii medicale complexe: medicina de familie, ecografie, osteodensitometrie, radiologie, ginecologie, ORL, stomatologie, endocrinologie, dermatologie, homeopatie, fizio-kineto-terapie, video-colposcopie, diabet-nutritie, medicina muncii, cardiologie, explorari functionale, laborator de analize medicale si altele. Osteodensitometria DEXA se poate realiza segmentar sau asupra intregului corp. La cabinetul de imagistica o vei gasi pe dr. Carmen Daniela Toader, medic specialist radiologie-imagistica medicala, competenta in ultrasonografie generala. Centrul are contract de colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, deci vei putea accesa servicii decontate, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Contra cost, pentru investigatia de osteodensitometrie vei plati suma de 120 de lei in aceasta clinica.

Ca in cazul oricarui centru medical cu servicii integrate in mai multe specializari, experientele relatate de catre pacienti sunt diferite in functie de problema pentru care s-au adresat personalului medical. Multi spun ca au intalnit aici medici profesionisti, servicii de calitate si solutii eficiente de tratament. Sunt si multi pacienti care s-au confruntat cu lipsa de punctualitate in gestionarea programarilor, cu aglomeratie si cu un comportament lipsit de solicitudine al personalului de la receptie.

4. Medic Line

Medic Line este o retea de clinici cu o experienta de peste 14 ani pe piata serviciilor medicale din Bucuresti, in peste 25 de specializari, printre care cardiologie, neurologie, medicina interna, gastroenterologie, oftalmologie, ortopedie, endocrinologie, ginecologie, urologie, analize medicale, medicina de familie si imagistica performanta – mamografie, ecografie, osteodensitometrie, radiografie, RMN, CT si endoscopie. De competentele personalului medical te poti bucura la Centrele Medic Line din sectoarele 2, 3 si 5 ale Capitalei si la clinica din Busteni – Prahova. Consultatiile si investigatiile pot fi efectuate si gratuit sau compensat, in temeiul contractului cu CASMB, de catre pacientii care prezinta bilet de trimitere de la medicul de familie. Osteodensitometria DEXA se realizeaza la cabinetul de endocrinologie, in care activeaza trei medici primari si doi medici specialisti endocrinologi.

Preturile serviciilor se pot vizualiza pe site-ul web. Osteodensitometria costa 100 de lei in acest centru.

In general, pacientii apreciaza centrele Medic Line din Bucuresti si considera ca sunt clinici moderne, cu servicii de calitate, aparatura performanta, medici bine pregatiti si tratamente cu rezultate bune. Unii pacienti declara ca s-au confruntat cu o lipsa de amabilitate a personalului de la receptie.

5. Alfa Polyclinics

Alfa Polyclinics este o companie cu capital privat integral romanesc infiintata in 1994 de doi medici specialisti si functioneaza in Bucuresti in opt centre, cu servicii medicale de medicina muncii, medicina de familie, cabinete medicale in 21 de specializari, medicina de laborator, stomatologie, recuperare medicala, ecografie, osteodensitometrie, radiologie, mamografie si optica medicala. Osteodensitometria DEXA se realizeaza la Policlinica din sector 4, care detine singurul aparat de acest tip din aceasta zona a Capitalei. Examinarea se desfasoara la cabinetul de endocrinologie si este coordonata si interpretata de dr. Veronica-Roxana Marin, medic specialist endocrinolog, avand competente in ecografia endocrinologica.

Tarifele pentru osteodensitometrie depind de numarul de zone examinate. Astfel, pentru un segment vei plati 210 lei, pentru doua segmente, pretul este de 230 de lei, iar pentru trei segmente, suma se ridica la 250 de lei.

Pacientii care au lasat recenzii declara ca medicii sunt profesionisti, iar solutiile medicale prescrise sunt eficiente. Cu toate acestea, sunt multe aspecte care ar putea fi imbunatatite in functionarea clinicii. In primul rand, pacientii spun ca spatiul este impropriu, inghesuit, timpul de asteptare este mare, iar din comunicarea receptionerei cu pacientii lipsesc amabilitatea si solicitudinea.

Concluzii

Pentru verificarea starii de sanatate a sistemului osos si un screening eficient pentru depistarea timpurie a osteoporozei te poti adresa cu incredere pentru testul de osteodensitometrie in Bucuresti, uneia dintre clinicile de top din Capitala, care dispun de astfel de servicii de imagistica. Investigatia se realizeza cu aparatura de ultima generatie, atat prin tehnica revolutionara REMS, complet neinvaziva si neiradianta, cat si prin metoda DEXA, cu osteodensitometre performante, care asigura rezultate rapide si precise. 

Medici bine pregatiti ai Bucurestiului, specialisti in reumatologie, imagistica medicala si endocrinologie vor coordona examinarea si vor interpreta rezultatele, pentru un diagnostic corect si un tratament adecvat acestuia. Avand la dispozitie informatiile din acest articol si tinand cont de propriile nevoi si exigente, vei putea lua cea mai buna decizie pentru sanatatea ta.