Meniu

Osteodensitometrie Ploiesti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Exista o investigatie care este foarte elocventa in depistarea si tratarea osteoporozei, si anume osteodensitometria, in Ploiesti aceasta realizandu-se in mai multe clinici private. Te invitam sa descoperi care sunt aceste unitati medicale si cat costa o evaluare a densitatii osoase in cadrul lor.

Osteodensitometria se efectueaza, de obicei, in cadrul departamentelor de radiologie, de catre medici specialisti radiologi, precum si in cabinetele medicilor ortopezi sau endocrinologi. In Ploiesti, investigatia se poate solicita fie pe baza de bilet de trimitere, caz in care poate fi decontata prin Casa de Asigurari de Sanatate,  fie contra-cost, in functie de clinica.

Cat costa sa faci o investigatie de osteodensitometrie in Ploiesti?

Investigatia de osteodensitometrie realizata in Ploiesti are un pret care oscileaza in functie de segmentul analizat, dar si de medici sau clinici. Tabelul urmator te poate ajuta sa-ti faci o idee despre care este costul evaluarii.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Osteodensitometrie
Rating
Website
P. cu Plata
Clinica-Verificata
80 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 80 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • Laborator de radiodiagnostic
 • Osteodensitometrie (DEXA) cu aparatura performanta
 • In contract cu CNAS
 • Buna organizare
 • Preturi avantajoase
Munmedica
70 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 70 Ron
 • Diverse explorari functionale
 • Medici cu experienta
 • Personal amabil si bine pregatit
 • Oscilodensitometrie
 • Nu se respecta programarile
Bristol Med
85 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 85 Ron
 • Investigatii cu plata sau decontate
 • Dotari la standarde moderne
 • Osteodensitometrie si DEXA Body Composition
 • Servicii pentru adulti si copii
MedLife Lotus
70 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 70 Ron
 • Numeroase specialitati medicale si chirurgicale
 • Investigatii si explorari imagistice
 • Echipamente de ultima generatie
 • Medici cu experienta
 • Servicii decontate de CAS si CAS OPSNAJ
 • Nu se respecta programarile
 • Lipsa de solicitudine a personalului de la receptie
Gral Medical
75 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 75 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • Osteodensitometru performant
 • Personal medical cu experienta
 • Nu se respecta programarile
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Topul clinicilor cu serviciu de osteodensitometrie din Ploiesti

Sunt cinci clinici si spitale private in Ploiesti in care se efectueaza investigatia de osteodensitometrie. Poti vedea in continuare un clasament al acestora, pentru a decide la care sa te programezi pentru o testare.

1. Policlinica cu Plata

Clinica Aceso (Policlinica cu Plata) este un centru medical din Ploiesti in care functioneaza mai multe specialitati medicale si in care se pot efectua diferite investigatii, printre care si osteodensitometrie. Clinica este structurata in mai multe departamente: specialitati medicale, laborator de analize medicale, laborator de radiologie si fise si avize medicale. Testul de osteodensitometrie (DEXA) se realizeaza in laboratorul de radiodiagnostic, unde isi desfasoara activitatea doi medici specializati in radiologie si imagistica medicala: dr. Bogdan Manoliu si dr. Bogdan Boca. Serviciile oferite de Policlinica cu Plata pot fi accesate atat in regim de decontare CNAS, cat si in regim privat.

Pretul pentru testul de osteodensitometrie este cuprins intre 80 si 180 de lei.

Personalul auxiliar din aceasta clinica medicala este laudat pentru promptitudine, amabilitate si rabdare. Si la adresa medicilor au fost aduse numeroase aprecieri in recenziile din mediul online, ploiestenii spunand despre ei ca sunt profesionisti, implicati si ca ofera toate informatiile de care pacientii au nevoie.  Spre deosebire de alte clinici medicale, oamenii spun ca in aceasta locatie se respecta programarile.

Vezi parerile pacientilor despre Policlinica cu Plata
Vezi Pareri

2. Munmedica

Si in Clinica Medicala Munmedica din Ploiesti se realizeaza osteodensitometrie. Investigatia face parte din oferta compartimentului de explorari functionale, unde se mai incadreaza si alte servicii: ecografii, oscilometrie, audiometrie, EKG, probe functionale respiratorii. Clinica Munmedica a fost infiintata in anul 2002, avand, pe atunci, ca principal obiect de activitate medicina muncii, iar in prezent ofera mai multe servicii de diagnostic si tratament.

Pretul unei osteodensitometrii este de 70-180 de lei.

Pacientii din Ploiesti sustin ca serviciile Munmedica sunt diverse si de calitate. Informatiile oferite de medici, tratamentele eficiente si promptitudinea angajatilor de la receptie sunt subliniate in review-uri. Oamenii au mai consemnat si cateva neplaceri, printre care faptul ca nu se respecta programarile si ca timpul de asteptare este uneori foarte mare.

3. Bristol Med

Investigatii de osteodensitometrie se realizeaza si la Bristol Med, un centru medical de imagistica si radiologie din Ploiesti. In aceasta clinica, investigatiile sunt cu plata sau decontate de Casa de Asigurari de Sanatate Prahova. Investigatiile de osteodensitometrie segmentara DEXA se fac cu programare si pe diferite segmente: coloana vertebrala, sold, antebrat. Bristol Med este un centru dotat la standarde ultramoderne, cu echipamente medicale performante. Tot in cadrul sau se realizeaza si DEXA body composition pentru copii si adulti, in premiera in Ploiesti, cu un osteodensitometru de la General Electric. Examinarea determina distributia tesutului adipos in organism.

Testul osteodensitometric costa aici intre 85 si 200 de lei.

Sunt mai multe opinii referitoare la serviciile Bristol Med in Ploiesti. In general, pacientii apreciaza ca au gasit aici medici bine pregatiti, numeroase specialitati medicale, aparatura performanta si ca personalul este amabil. In ceea ce priveste dezavantajele remarcate la aceasta clinica, acestea sunt legate, in general, de preturile considerate mari si de lipsa de experienta a unor angajati.

4. MedLife Lotus

Osteodensitometrie se poate face in Ploiesti si la Spitalul MedLife Lotus. Institutia medicala  se afla din 2004 pe piata medicala din oras si s-a dezvoltat datorita investitiilor constante in diversificarea serviciilor si in echipamentele performante. Unele dintre serviciile oferite sunt decontate de CNAS (investigatii de laborator, investigatii paraclinice, spitalizare de zi) sau de CAS OPSNAJ. In cadrul departamentului de Radiologie si Imagistica Medicala, care este dotat cu echipamente de ultima generatie, se efectueaza osteodensitometrie, CT, RMN, ecografii, radiografii, mamografii. Osteodensitometria se efectueaza cu un aparat performant – Prodigy Advance – full size.

Costul unei osteodensitometrii este de 70-210 lei.

Multi dintre ploiesteni au trecut pragul acestei institutii medicale, dar nu toti au ramas cu o impresie foarte placuta. In recenziile postate in mediul online se vorbeste despre: intarzieri mari fata de ora programata, preturile comunicate anterior investigatiilor sunt mai mici decat cele de la final, personal nepregatit la receptie. Sunt notate si lucruri pozitive de catre pacienti: serviciile gratuite sau decontate partial, programari rapide, medici cu experienta, acestea fiind doar cateva dintre ele. 

5. Gral Medical 

Se poate efectua osteodensitometrie si in cadrul Gral Medical din Ploiesti. Aceste investigatii se realizeaza cu un echipament modern – Horizon DXA, una dintre inovatiile importante de pe piata in tehnologia densitometriei osoase, cu detectoare ceramice de inalta rezolutie, cu un generator de raze X de inalta frecventa si cu o tehnologie exclusiva. Cu ajutorul sau, se efectueaza masuratori rapide dintr-o singura scanare a densitatii osoase. Gral Medical este una dintre cele mai mari companii ce ofera servicii medicale in Romania, fiind o firma privata cu capital integral romanesc. In prezent, reteaua este formata din 76 de centre medicale, situate in 9 judete: spitale, centre de imagistica medicala, laboratoare si centre de recoltare, clinici.

Pretul osteodensitometriei DXA variaza intre 75 – 210 lei, in functie de segmentul analizat, unde suma de 210 lei costa DXA Whole Body.

Gral Medical este locul in care multi dintre ploiesteni merg zilnic pentru consultatii, investigatii sau analize de laborator. Impresia generala a acestora este ca unele aspecte ar trebui imbunatatite aici. Spre exemplu, una dintre nemultumiri este aceea ca se asteapta mult timp la coada la receptie. Alti pacienti spun ca nu se respecta programarile, iar personalul ii trateaza cu o atitudine de superioritate. In ceea ce priveste aspectele pozitive, se aminteste ca doctorii sunt bine pregatiti sau ca serviciile sunt diversificate.

Concluziile noastre

Poti efectua o osteodensitometrie in Ploiesti cu sau fara bilet de trimitere decontat de Casa de Asigurari de Sanatate. In cele cinci clinici pe care ti le-am prezentat, este pus la dispozitie acest serviciu, de regula, in cadrul departamentului de radiologie si imagistica medicala. 

Aceasta investigatie este esentiala pentru diagnosticul si tratarea problemelor de sanatate ale oaselor, mai ales a osteoporozei. Pe baza osteodensitometriei, medicii din Ploiesti pot detecta diverse afectiuni, pot evalua riscul de fracturi si pot monitorizarea tratamentul osteoporozei.