Meniu

Epilare definitiva cate sedinte necesare

Actualizat pe:

In prezent, oamenii au posibilitatea de a scapa de parul nedorit de pe corp cu ajutorul unor tehnologii moderne si inovatoare, dar o informatie care ii poate interesa pe foarte multi dintre cei care apeleaza la astfel de proceduri este de cate sedinte de epilare definitiva sunt necesare pentru a scapa in totalitate de parul nedorit si pentru a obtine o piele fina si catifelata.

Acest articol vine ca un raspuns la aceasta intrebare, mai ales ca rezultatele unui tratament de epilare definitiva este influentat de mai multi factori.

Care sunt factorii care influenteaza cate sedinte de epilare definitiva sunt necesare pentru a obtine rezultatele dorite?

Cei care se intreaba cate sedinte de epilare definitiva sunt necesare pentru a obtine rezultatele pe care si le doresc trebuie sa stie, mai inainte, ca numarul de sedinte este recomandat de specialist, care ia in calcul mai multe aspecte. Astfel ca nu se poate vorbi de un numar exact de sedinte de epilare definitiva pentru a elimina complet parul nedorit.

Unul dintre factorii care influenteaza rezultatele epilarii definitive si durata tratamentului este reprezentat de tipul de par si tipul de piele. In general, un par inchis la culoare atrage mai bine lumina emisa de dispozitivul de epilare, ceea ce face sa actioneze concentrat asupra foliculului, proces care nu este la fel de precis in cazul unui fir de par deschis la culoare si fin.

Astfel, cu cat contrastul dintre culoarea pielii si cea a firului de par este mai mare, cu atat numarul de sedinte necesare pentru rezultate vizibile este mai mic.

De asemenea, zona asupra careia se intervine poate influenta numarul de sedinte necesare pentru ca epilarea definitiva sa fie una eficienta. De exemplu, foliculii de par din zona axilei sau din zona inghinala cresc mai greu, motiv pentru care sedintele de epilare definitiva ar trebui programate la aproximativ 6 saptamani, pe cand in cazul membrelor este recomandat sa se revina la procedura de epilare definitiva intre 4 si 6 saptamani.

Cum se decide cate sedinte de epilare definitiva sunt necesare pentru rezultate eficiente?

Dupa cum este mentionat si mai sus, in articol, cel care decide cate sedinte de epilare definitiva sunt necesare pentru a obtine rezultate eficiente este specialistul care realizeaza aceasta procedura.

Inca de la prima sedinta, un procent de 20-40% dintre firele de par supuse tratamentului de epilare definitiva vor fi eliminate. Prin urmare, pana la cea de-a doua sedinta va fi vizibil efectul pe care il are aceasta metoda de epilare, ceea ce il va face pe pacient sa fie motivat pentru a continua tratamentul.

Pe de alta parte, in functie de rezistenta pe care o are acesta la durere si de ritmul in care firele de par dispar, specialistul va decide numarul necesar de sedinte de epilare definitiva, care poate fi mai mare decat pachetul ales.

In concluzie, nu se poate stabili exact de cate sedinte de epilare definitiva sunt necesare pentru a obtine rezultatele dorite, acest lucru fiind diferit de la un pacient la altul si de la o zona a corpului la alta.