Meniu

Epilare definitiva copii varsta minima

Actualizat pe:

Procedura de epilare definitiva la copii trebuie sa fie aplicata, in special, in functie de dorinta copilului. Exista o multime de situatii in care acesta se simte stanjenit in legatura cu parul nedorit din anumite zone la corpului si simte nevoia acuta de a nu-l expune, ci, din contra, de a-l asculte. Multe mamici, de fete mai ales, se confrunta cu o astfel de situatie pe care, de cele mai multe ori, nu stiu cum sa o gestioneze.

Vestea buna este ca exista sedintele de epilare definitiva, care pot fi aplicate atat la copii, cat si la adulti, care au rolul de a elimina parul nedorit de pe anumite suprafete ale pielii, impiedicand cresterea sa. Cu toate acestea, desi se numeste „epilare definitiva”, la un anumit interval de timp, indicat de specialist, trebuie sa se realizeze sedinte de intretinere.

Care este durata unei singure sedinte de epilare definitiva la copii?

Mamicile care isi doresc sa aplice metoda de epilare definitiva la copiii lor, trebuie sa ia in considerare mai multe aspecte importante cu privire la o astfel de procedura. Este esential, mai inainte de toate, sa se cunoasca dorintele si intentiile copilului lor. Daca se simte inconfortabil cu parul aflat in anumite zone ale corpului, cel mai eficient ar fi sa se ceara parerea unui specialist.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont la procesul de epilare definitiva, varsta minima, capata un rol important. De exemplu, expertii recomanda ca varsta minima sa fie de 13 ani, pentru ca atunci corpul este cel mai bine pregatit pentru o astfel de interventie. Bineinteles, in cazul in care copilul se dezvolta mai rapid, procedura poate sa inceapa mai devreme si invers.

Pe langa acest aspect, exista multe persoane care se intreaba cat dureaza o sedinta de epilare definitiva, pentru a sti cum sa-si organizeze programul. O astfel de procedura dureaza in functie de zona tratata. Daca, de exemplu, este vorba de zona bikinilor, axila sau fata, o sedinta nu dureaza mai mult de zece minute. Daca este vorba de zone cu suprafete mari, cum sunt picioarele, mainile sau chiar spatele, poate sa dureze intre o ora si jumatate si doua ore.

Care este numarul de sedinte recomandat pentru procedura de epilare definitiva la copii?

In principiu, numarul de sedinte de epilare definitiva la copii se stabileste in functie de recomandarile specialistului, pentru ca fiecare poate primi diferit tratamentul. De exemplu, in functie de tipul de piele sau de statusul hormonal, se decide cate sedinte sunt suficiente si cat de indelungat este efectul obtinut.

In general, 6-12 sedinte de epilare definitiva se dovedesc a fi suficiente pentru indepartarea de pana la 95% din parul nedorit aflat la suprafata pielii. De asemenea, nu se realizeaza toate sedintele deodata. Trebuie sa se astepte un anumit interval de timp (intre 4 si 8 saptamani, de regula).

Prin urmare, procedura de epilare definitiva in cazul copiilor poate sa fie aplicata in functie de varsta la care ajung la pubertate, pentru a se obtine rezultatele dorite.