Gastroscopia, cunoscuta si ca endoscopie digestiva superioara, este o procedura medicala care examineaza esofagul, stomacul si duodenul folosind un tub flexibil cu camera video introdus prin gura. In timpul procedurii, se pot preleva probe de tesut pentru biopsie daca sunt observate anomalii sau leziuni.
Top clinici din apropiere pentru Gastroscopie în Constanta
In cazul in care ai primit o trimitere de la medic sa efectuezi o gastroscopie in Constanta, in acest articol vei descoperi multe informatii utile. In primul rand, vei vedea ca in municipiu se afla cinci clinici moderne in care se realizeaza aceasta investigatie, iar daca vrei sa beneficiezi contra cost de o gastroscopie vei afla inclusiv care este tariful acesteia, in functie de clinica la care iti doresti sa te programezi.
Clinici din Constanta care ofera serviciul de gastroscopie (prezentate in detaliu, in ordine aleatorie)
Exista in Constanta cinci clinici la care te poti programa pentru o gastroscopie. Afla in cele ce urmeaza informatii utile despre ele, cum ar fi: ce medici realizeaza endoscopii, ce alte proceduri gastroenterologice mai sunt puse la dispozitie, opiniile oamenilor despre serviciile de care au beneficiat si alte detalii relevante.
1. Ovidius Clinical Hospital
La Ovidius Clinical Hospital exista un departament de gastroenterologie – ERCP (colangiopancreatografie endoscopica retrograda), adica o procedura endoscopica prin care se trateaza afectiunile biliare si de pancreas. Prin ea se extrag calculii din caile biliare, se pot dilata unele stenoze si obstructii din caile biliare si se trateaza: pancreatitele cronice sau acute, infectii ale cailor biliare si icterul mecanic. La OCH se efectueaza endoscopie digestiva superioara atat in scop diagnostic, cat si in scop terapeutic (hemostaza, polipectomii, dilatatie si stent esofagian etc.). Sunt sase medici primari si specialisti gastroenterologi, printre care dr. Loredana Alina Neacsu, medic primar gastroenterologie si medicina interna, si dr. Florin Musat, medic primar gastroenterologie si endoscopie digestiva.
Tariful unei gastroscopii este de 450 de lei.
Printre sutele de recenzii postate pe internet despre OCH, se afla numeroase aprecieri, care se refera, in special, la: medici cu o conduita profesionala deosebita, dotari de ultima generatie, servicii medicale decontate prin CJAS Constanta, conditii moderne, curatenie si atmosfera placuta. Au fost notate si unele nemultumiri, cum ar fi ca nu se respecta programarile si ca preturile sunt foarte mari.
Vezi parerile pacientilor despre Ovidius Clinical Hospital
La Clinica 360 din Constanta este organizat un compartiment de endoscopie digestiva, in cadrul departamentului de gastroenterologie, unde se efectueaza gastroscopii si colonoscopii, atat diagnostice, cat si terapeutice. In plus, serviciile mai includ: testari rapide Helicobacter pylori, extragere de corpi straini, ecografie abdominala, ligatura de varice esofagiene, prelevare de biopsii si rezectie endoscopica simpla sau complexa. Serviciile sunt realizate de trei medici gastroenterologi: dr. Vlad Cornea, dr. Andrada Dumitru, dr. Despina Moraru. In clinica a fost achizitionat de curand un sistem performant cu videocapsula endoscopica, prevazuta cu o camera in miniatura care fotografiaza tubul digestiv, fiind mai util decat endoscopia clasica in diagnosticarea tulburarilor intestinului subtire.
Pretul unei gastroscopii este de 420 de lei, la Clinica 360 din Constanta.
Constantenii care lauda serviciile acestei clinici vorbesc in special despre: personalul amabil de la receptie, medicii foarte bine pregatiti, serviciile medicale decontate de CJAS, investigatii realizate cu aparatura ultramoderna. Sunt insa si aspecte care ii nemultumesc pe unii oameni, cum ar fi ca nu se respecta programarile sau ca preturile sunt mari.
3. Medstar
Clinica Medstar se afla pe piata de 20 de ani si dispune de numeroase specialitati medicale, efectuandu-se aici atat gastroscopii, cat si colonoscopii. In compartimentul de endoscopie digestiva activeaza patru medici primari si specialisti, printre care dr. Adrian Suceveanu – medic primar medicina interna si medic specialist gastroenterologie. De asemenea, dr. Silvia Savin, doctor in stiinte medicale, este un nume cu rezonanta in Constanta, fiind medic primar chirurgie generala, cu numeroase competente: endoscopie digestiva terapeutica si diagnostica, chirurgie endocrina, chirurgie uroginecologica, ecografie generala. Unele servicii de gastroenterologie sunt decontate, prin contractul cu CAS.
Tariful pentru o endoscopie digestiva superioara este de 400 de lei.
Pacientii spun ca personalul clinicii este foarte atent la nevoile lor si ca in aceasta clinica au intalnit conditii hoteliere moderne si confortabile, asemanatoare cu cele din Occident. In recenzii se mai arata si ca oamenii au fost multumiti de raportul calitate-pret, de buna organizare si de medicii bine pregatiti. Sunt insa unele nemultumiri legate de: personalul de la receptie, cum ca acesta ar fi slab pregatit, de dificultatea de a lua legatura telefonic cu clinica, sau de nerespectarea orelor de programare.
4. Heka Hospital
In departamentul de gastroenterologie de la Heka Hospital Constanta se efectueaza gastroscopie, dar si: ecografie abdominala, colonoscopie, anestezie, paracenteza, la indicatia medicului. Sunt doi medici specialisti gastroenterologi in aceasta unitate medicala privata: dr. Roxana Popoiag si dr. Gabriel Preda. Dr. Popoiag participa frecvent la congrese nationale de endoscopie digestiva si la diverse cursuri de perfectionare. A absolvit Facultatea de Medicina Generala „Ovidius” din Constanta, iar in prezent este asistent universitar in cadrul aceleiasi institutii de invatamant. In 2012 a fost voluntar la Centre Hospitalier Saint Martin Caraibes Francaises, de pe insula Saint Martin din Caraibe.
O gastroscopie costa 500 de lei la Heka Hospital.
Sunt opinii diferite in privinta calitatii serviciilor de la Heka Hospital Constanta. Unii dintre pacienti se declara multumiti de modul cum au fost tratati, laudand competentele deosebite ale medicilor, amabilitatea si implicarea personalului, precum si aparatura de ultima generatie. Sunt insa si nemultumiri, iar acestea se refera in special la nerespectarea programarilor, oamenii spunand ca stau cu orele pe holuri pentru a intra in cabinete.
5. Policlinica cu Plata
O alta optiune pentru o gastroscopie in municipiul Constanta este si Policlinica cu Plata, recunoscuta in zona pentru preturile avantajoase la toate serviciile medicale pe care le ofera si care nu sunt deloc putine. Sistemul utilizat in cabinetul de endoscopie este de ultima generatie – Olympus Exera II, pentru un diagnostic de precizie in afectiunile gastrice si intestinale si cu care se poate preleva si material pentru biopsie. Endoscopiile sunt realizate aici de as. univ. dr. Silvia Savin, doctor in stiinte medicale, care mai realizeaza si: colonoscopii totale, teste rapide Helicobacter pylori, consultatii si controale de specialitate.
O endoscopie superioara (gastroscopie) costa aici 200 de lei, acesta fiind cel mai avantajos tarif dintre cele prezentate.
Constantenii spun ca in aceasta policlinica serviciile au un bun raport calitate-pret si ca doctorii sunt foarte buni. De asemenea, mai este apreciat si faptul ca aparatura utilizata este moderna, ceea ce face ca diagnosticul sa fie corect atat in gastroenterologie cat si in alte specialitati medicale abordate aici. In schimb, oamenii au si cateva nemultumiri, cum ar fi ca nu se respecta programarile sau ca nu se poate plati cu cardul.
Concluzie
Daca ai nevoie sa mergi la un cabinet medical pentru o gastroscopie in Constanta, poti alege dintre aceste clinici pe care tocmai ti le-am prezentat. Medicii cu experienta si cu pregatire in tara si in strainatate, aparatura performanta utilizata in endoscopie, precum si conditiile moderne sunt avantaje pe care multi dintre pacienti le-au observat in aceste locatii si pentru care si tu poti avea parte de o experienta placuta la medic, chiar daca gastroscopia nu este una dintre cele mai placute investigatii.
Ti s-a parut folositor acest articol?
Da
Nu
Informațiile furnizate în acest articol au caracter informativ și educativ, și nu ar trebui interpretate ca sfaturi medicale personalizate. Este important de înțeles că, deși suntem profesioniști în domeniul medical, perspectivele pe care le oferim se bazează pe cercetări generale și studii. Acestea nu sunt adaptate nevoilor individuale. Prin urmare, este esențial să consultați direct un medic care vă poate oferi sfaturi medicale personalizate, relevante pentru situația dvs. specifică.