Meniu

Histerosalpingografie Bucuresti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

O interventie de histerosalpingografie in Bucuresti poate fi rezolvarea problemelor legate de intarzierea aparitiei unui copil in viata unei familii. Aceasta procedura consta in introducerea unei substante de contrast in uter si in trompele uterine pentru a evalua structura si functionarea acestora, depistand, prin razele X, eventualele cauze ale infertilitatii, dar si diverse probleme ginecologice. 

Procedura este rapida si poate fi mai precisa decat alte teste de diagnosticare, cum ar fi ecograful sau examinarea fizica. Pentru ca poate descoperi o eventuala obstructie a trompelor uterine, HSG ajuta la tratarea infertilitatii, obstructia putand fi eliminata prin salpingostomie sau salpingectomie. Iata unde poti efectua HSG in Bucuresti!

Cat costa o interventie de histerosalpingografie in Bucuresti?

O interventie de histerosalpingografie realizata in Bucuresti are un pret care difera in functie de diversi factori, printre care: reputatia si experienta medicului care o efectueaza, politica unitatii medicale, calitatea substantelor si a echipamentelor etc. Poti consulta o lista de tarife in tabelul de mai jos.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Histerosalpingografie
Rating
Website
S. Filantropia
Clinica-Verificata
350 Ron
 • Pret Histersalpingografie 350 Ron
 • Spital specializat in obstetrica si ginecologie
 • Medici cu experienta si cu inalta pregatire
 • Numeroase proceduri chirurgicale sau non-chirurgicale
 • Histerosalpingografie cu sau fara substanta de contrast
 • Dotari ultramoderne
 • Spital spatios si curat
 • Aglomeratie
 • Unele investigatii se fac la privat
 • Timp mare de asteptare
Royal Hospital
600 Ron
 • Pret Histersalpingografie 600 Ron
 • Gama vasta de specialitati medicale
 • Numeroase investigatii de radiologie si imagistica medicala
 • Posibilitatea de a plati in rate pentru tratamentele chirurgicale
 • Aparatura performanta
 • Echipa medicala de top
 • Tarife mari
 • Nu se respecta programarile
Clinica Luna
700 Ron
 • Pret Histersalpingografie 700 Ron
 • Medici obstetricieni si ginecologi cu experienta vasta
 • Numeroase interventii si investigatii de specialitate
 • Echipamente moderne
 • Medic specializat in reproducerea umana asistata
 • Curatenie si ambient relaxant
 • Nu se respecta orele de programare
Centrul Brancusi
550 Ron
 • Pret Histersalpingografie 550 Ron
 • Specialitati medicale numeroase
 • Contract cu CASMB
 • Histerosalpingografii si multe alte investigatii medicale
 • Medici ginecologi si obstetricieni cu experienta
 • Nu se respecta orele de programare
 • Comunicare ineficienta cu personalul de la receptie
Hipocrat
1.100 Ron
 • Pret Histersalpingografie 1.100 Ron
 • Gama vasta de servicii si specialitati medicale
 • Medici ginecologi apreciati si cu experienta
 • Histerosalpingografie si alte examinari imagistice importante
 • Echipamente medicale noi si performante
 • Timpi mari de asteptare
 • Se raspunde cu greu la telefon
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Topul clinicilor cu serviciu de histerosalpingografie in Bucuresti

Pentru a lua o decizie buna in ceea ce priveste efectuarea investigatiei de histerosalpingografie in clinicile din Bucuresti, te invitam sa citesti cu atentie informatiile din clasamentul de mai jos. 

1. Spitalul Clinic Filantropia

Spitalul Clinic Filantropia este un nume de referinta pe piata serviciilor de obstetrica si ginecologie din Romania, fiind chiar cea mai veche unitate de acest tip din tara, ce a fost infiintata in 1813. Spitalul a fost modernizat de curand si dotat cu echipamente ultramoderne, oferind servicii complexe, de la medicina maternofetala si genetica umana, la ginecologie oncologica. In cadrul spitalului se efectueaza si histerosalpingografie, pe sectia de ginecologie, coordonata de dr. George Iancu, medic primar. O echipa numeroasa de medici cu experienta ofera aici servicii de diagnostic si tratament medical sau chirurgical pentru diverse afectiuni, inclusiv in ceea ce priveste infertilitatea. Procedurile HSG se pot efectua atat cu substanta de contrast, cat si fara (HSG virtuala).

Pretul unei histerosalpingografii este de 350 de lei.

Sute de persoane si-au exprimat parerea in mediul online, dupa ce au luat contact cu aceasta institutie medicala. Majoritatea pacientilor spun ca serviciile sunt la superlativ, mult peste alte unitati de stat din capitala si din tara. Experienta si pregatirea medicilor, amabilitatea personalului, dotarile ultramoderne, ingrijirile prompte, curatenia si spatiul aerisit sunt aspecte pe care pacientii si apartinatorii le-au apreciat cel mai mult. Printre acestea se afla si nemultumiri ale unor persoane: medicii recomanda consultatii si investigatii la privat, nu se raspunde la numarul de telefon pentru programari, timp mare de asteptare, aglomeratie.

Vezi parerile pacientilor despre Spitalul Clinic Filantropia
Vezi Pareri

2. Royal Hospital

Royal Hospital este primul spital supraspecializat din capitala, care s-a extins in 2017 prin adaugarea unor departamente medicale importante: imagistica medicala, chirurgie generala, urologie, ortopedie, laborator de endoscopie. Dezvoltat din centrul medical Gynecoland, un etalon in chirurgia ginecologica si senologica, spitalul este dotat cu aparatura performanta, cum este si cea radiologica, prin care se efectueaza HSG. Spitalul este apreciat pentru faptul ca este un centru de excelenta in diagnostic si tratament, in care se afla o echipa medicala de top.  

Tariful unei interventii de histerosalpingografie este de 600 de lei.

Spitalul Royal din Bucuresti este apreciat in randul pacientilor, care au sesizat numeroase avantaje: medici cu har si dedicati, asistente amabile, atmosfera relaxanta, proceduri complexe, echipamente performante. Au fost enumerate in recenzii si cateva impresii mai putin placute, printre care cele legate de nerespectarea orelor de programare sau de tarifele mari.

3. Clinica Luna

In Clinica Luna activeaza dr. Ioana Lutescu, medic primar obstetrician, doctor in stiinte medicale la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, care are o experienta de peste 11 ani in reproducerea umana asistata. Competentele acestui medic sunt: fertilizare in vitro, histeroscopie, colposcopie, citodiagnostic, medicina materno-fetala, ecografie ginecologica si obstetricala. Alaturi de dr. Lutescu, in clinica Luna mai sunt inca trei specialisti cu experienta in obstetrica si ginecologie.

Investigatia de histerosalpingografie costa aici 700 de lei.

Unele dintre pacientele care au avut parte de o experienta nefericita in alte clinici private de ginecologie au gasit aici ajutorul si profesionalismul pe care si-l doreau, in cazul tratamentelor si investigatiilor din aceasta specialitate. Aparatura moderna, curatenia, echipa medicala de exceptie sunt doar cateva dintre lucrurile pe care oamenii le-au trecut la categoria „asa da”. De cealalta parte, sunt pacienti care spun ca aproape niciodata nu se respecta orele de programare.

4. Centrul Medical Brancusi

In anul 2009, a fost inaugurat Centrul Medical Brancusi, pentru a deservi locuitorii din cartierul cu acelasi nume si din zonele invecinate. Policlinica dispune de numeroase specialitati medicale, printre care ginecologie, endocrinologie, radiologie, explorari functionale, laborator de analize medicale. Unitatea medicala are incheiat si un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB). De curand, in cadrul centrului medical se efectueaza si histerosalpingografii. Specialistii de aici spun ca pentru efectuarea procedurii este necesar consultul medical la doctorul ginecolog, un examen citologic vaginal Babes-Papanicolau si un examen de secretie vaginala. 

Procedura HSG are un pret de 550 de lei la acest centru medical si este efectuata de dr. Luiza Dincaref si de dr. Claudiu Ionescu, medici primari obstetrica-ginecologie. 

Experienta fiecarui pacient este diferita, cum este si firesc, iar Centrul Medical Brancusi confirma acest lucru. Sunt si aspecte apreciate la el, dar si lucruri mai putin placute ce au fost remarcate de catre bucuresteni. Unii spun ca revin cu placere in clinica, datorita medicilor foarte buni, a profesionalismului si empatiei personalului, a procedurilor moderne care se realizeaza aici. Alte persoane sustin ca este dificila comunicarea cu personalul de la receptie si ca nu se respecta orele de programare.

5. Hipocrat

Desi a debutat ca o clinica mica de ambulatoriu, in 1996, Hipocrat a devenit o retea cu 7 centre medicale in Bucuresti si inca 4 in tara, cu 2 spitale, laboratoare si baze de recuperare medicala. Serviciile de ginecologie oferite de Hipocrat includ: consultatii, biopsii, ecografii, incizii in zona genitala, montare sterilet, teste de sarcina si de ovulatie, videocolposcopie, vulvoscopie, histerosalpingografie si tratamente pentru  plagi sau chisturi. Sunt multi medici ginecologi si obstetricieni renumiti care isi desfasoara activitatea la acest centru medical, printre care Cristina Gladys Al Jashi, medic primar ginecolog si dr. Carmen Mihaela Negoescu-Gandac, medic primar ginecolog.

O histerosalpingografie cu substanta de contrast costa aici 1.100 de lei.

Clinicile Hipocrat sunt apreciate de bucuresteni, pentru dotarile si diversitatea serviciilor oferite. Recenziile de pe internet mai arata ca pacientii au remarcat activitatea medicala, profesionalismul si abordarea pro-pacient. Sunt insa si cateva nemultumiri manifestate de oameni, printre care: timpii mari de asteptare pentru investigatii, anularea unor programari, faptul ca se raspunde cu greu la telefon.

Concluziile noastre

Cuplurile care nu reusesc sa aiba un copil primesc deseori trimitere catre histerosalpingografie in Bucuresti, pentru ca in acest oras clinicile sunt dotate cu aparatura performanta, iar medicii sunt recunoscuti pentru rezultatele bune in domeniul ginecologiei si obstetricii, dar si al reproducerii umane asistate. 

Daca alegi unul dintre spitalele si centrele medicale prezentate in acest articol, ai garantia unui act medical de calitate superioara, despre care insisi pacientii au adus aprecieri in mediul online.