Meniu

CT Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Metoda neinvaziva si nedureroasa de investigatie, computerul tomograf foloseste o combinatie intre razele X si tehnologia computerizata pentru a crea imagini clare si detaliate ale structurilor interne si organelor corpului, iar un CT clinic in Cluj poate fi realizat la una dintre numeroasele clinici dotate cu aparatura necesara si personal calificat pentru efectuarea procedurii si interpretarea rezultatelor.

Spre deosebire de RMN, disponibil de asemenea in Cluj, tomograful este o metoda de diagnosticare mai putin costisitoare pentru pacient, care foloseste o substanta de contrast diferita, precum si o tehnologie pe baza de raze X, comparativ cu RMN care foloseste campul magnetic. In functie de recomandarile medicului si de problemele acuzate, va fi aleasa una dintre cele doua metode de investigare.

Unde poti face CT clinic in Cluj?

Daca ai de facut o investigatie de competenta unui computer tomograf, optiunile sunt diverse si alegerea clinicii necesita o documentare prealabila, astfel ca un clasament al celor mai bune centre medicale unde poti efectua un CT clinic in judetul Cluj iti poate fi de ajutor, urmatorul tabel constituind un ghid catre cele mai calitative servicii medicale in acest sens:

Top Clinici
Top Clinici
Pret CT
Rating
Website
Programare Online
Amethyst
1 Clinica-Verificata
550 Ron
 • Pretul investigatiei de CT porneste de la 550 Ron
 • Investigatii si rezultate precise
 • Planuri personalizate de tratament
 • Atmosfera primitoare si prietenoasa
 • Echipa medicala profesionista si experimentata
Cardiomed
2
350 Ron
 • Pretul investigatiei de CT porneste de la 350 Ron
 • Numeroase specialitati
 • Echipa medicala alcatuita din 130 de specialisti
 • CT performant
 • Curatenie
 • Personal amabil
 • Programarile nu se respecta
Regina Maria
3
555 Ron
 • Pretul investigatiei de CT porneste de la 555 Ron
 • Retea recunoscuta pentru serviciile medicale de calitate
 • Numeroase investigatii si tratamente in diverse specialitati
 • CT performant
 • Nu se respecta programarile
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 3 clinici care dispun de computer tomograf in Cluj

Nu este suficient sa cunosti numele clinicilor din Cluj unde se face CT clinic. Un viitor pacient trebuie sa stie mai multe detalii despre unitatile medicale, astfel incat sa o poata alege pe cea care corespunde intr-un procent mare exigentelor sale. In aceasta directie, clasamentul de mai jos poate constitui un punct de plecare in alegerea celei mai potrivite clinici:  

1. Amethyst

Infiintat in 2014, centrul de radioterapie din Cluj unde poti efectua si investigatii CT este o optiune pe care o poti lua in considerare daca suspectezi ca te confrunti cu o afectiune oncologica sau daca vrei sa incepi tratamentul necesar. Datorita aparaturilor de ultima generatie care se afla in dotarile clinicii, investigatiile sunt ireprosabile, medicul de specialitate stabilind un diagnostic precis, dar si un tratament pe masura. Colectivul este format din medici cu o buna pregatire in domeniu, care asigura investigatii corecte si tratamente eficiente in functie de patologiile si istoricului medical al pacientului. Pe langa examinarea CT, clinica mai exceleaza si in urmatoarele domenii: radioterapie, oncologie medicala, consiliere psihologica si nutritionala, oferind de servicii decontate multumita contractului incheiat cu CAS.

Pretul pentru o investigatie CT porneste de la 550 lei si ajunge la 1.500 lei.

Conform recenziilor postate in mediul online, majoritatea pacientilor care au optat pentru clinica Amethyst au avut doar cuvinte de lauda de adaugat la adresa medicilor. Investigatiile sunt atent efectuate, rezultatele sunt precise, iar planurile de tratament sunt elaborate in functie de patologia pacientului. De asemenea, atmosfera este primitoare si prietenoasa. Pe de alta parte, ar fi necesara o instruire suplimentara a personalului de la receptie pentru a fi mai bine pregatit in fata pacientului.

Vezi parerile pacientilor despre Amethyst
Vezi Pareri

2. Cardiomed 

Pacientii pot conta pe cei 130 de medici specialisti ai clinicii Cardiomed din Cluj, care isi ofera serviciile si experienta profesionala in diverse domenii ale medicinei si lucreaza cu aparatura performanta pentru a diagnostica afectiunile in cel mai corect mod, efectuand inclusiv CT clinic.  

Tomografia computerizata in acest centru din Cluj foloseste aparatura GE Revolution Evo 128 Slices – 2020, care combina razele X cu tehnologia computerizata pentru a obtine imagini clare si detaliate. Pretul poate fi diferit in functie de zona analizata si incepe cu suma de 350 lei.

Majoritatea pacientilor afirma ca sunt satisfacuti de calitatea actului medical realizat la aceasta clinica, precum si de profesionalismul si amabilitatea cadrelor medicale. Dotarea clinicii este notata pozitiv, fiind remarcat aparatul de CT foarte modern, dar si curatenia la standarde inalte. Echipa multidisciplinara are o pregatire vasta si o atitudine blanda fata de pacienti. Pe de alta parte, unii clienti au nemultumiri legate de managementul clinicii, mentionand ca programarile nu se respecta intotdeauna.

3. Regina Maria

Cunoscuta retea privata de sanatate dispune in Cluj-Napoca de un spital, mai multe policlinici si laboratoare de analize medicale, unde pot fi efectuate o serie de investigatii si tratamente in diverse specializari ale medicinei, reprezentand o varianta avantajoasa pentru pacientii din Cluj care trebuie sa faca un CT clinic.

Pretul investigatiei de CT nativ porneste de la 555 de lei.

In privinta serviciilor oferite aici, parerile pacientilor sunt impartite. Unii clienti mentioneaza ca sunt multumiti de calitatea actului medical si de rezultatele acestuia. Altii afirma ca raportul calitate pret nu este cel mai bun. Dintre acestia din urma, unii au adaugat la critici si lipsa de profesionalism a personalului.                                          

Concluziile noastre  

Cand este vorba despre investigatii medicale performante, orasul Cluj-Napoca este o destinatie preferata de multe persoane care doresc un diagnostic corect, efectuat cu ajutorul mijloacelor tehnicii moderne de ultima generatie, printre care si CT-ul clinic. Un tomograf in Cluj este o investitie buna in sanatatea proprie si asigura pacientului o metoda de diagnosticare riguroasa, bazata pe imagini reale si detaliate ale propriilor organe si structuri ale corpului asupra carora planeaza diverse suspiciuni.

Prezenta Clujului pe lista celor mai moderne orase din punct de vedere al serviciilor medicale de computer tomograf se justifica atat prin existenta aparaturii necesare, in acord cu evolutia tehnicii medicale in domeniu, precum si prin pregatirea personalului clinicilor in materie de imagistica medicala.