Meniu

CT Pulmonar Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Folosit pentru a depista si evalua o serie de afectiuni ale plamanilor, in care se includ embolia pulmonara, cancerul pulmonar, fibroza pulmonara, tuberculoza, un CT pulmonar in Brasov se poate efectua la unul/una dintre centrele de imagistica sau clinicile care dispun de aparatura corespunzatoare si de medici competenti, pentru un diagnostic imagistic precis si riguros. De efectuarea cat mai rapida a examinarii depinde solutia medicala care ti se va recomanda, ceea ce inseamna ca nu mai este timp de pierdut cu identificarea celei mai bune unitati medicale capabile sa iti satisfaca exigentele.

Cautarile ti-au fost rasplatite prin acest articol in care vei gasi informatiile necesare despre cele mai importante servicii de tomografie computerizata din Brasov, in ce conditii se desfasoara si la ce ar trebui sa te astepti in materie de pret.

Unde mergi pentru CT pulmonar in Brasov? 

Pentru imagini de acuratete si un diagnostic imagistic precis in urma unui CT pulmonar in Brasov, este nevoie de aparatura performanta si de medici bine pregatiti, cu experienta, care sa realizeze interpretarea. Ai toate sansele sa gasesti aceste conditii la unul dintre centrele de imagistica din clasamentul de mai jos:

Top Clinici
Top Clinici
Pret CT Pulmonar
Rating
Website
RMN Diagnostica
Clinica-Verificata
420-720 Ron
 • Pretul pentru CT pulmonar variaza intre 420-720 Ron
 • Calitatea serviciilor
 • Profesionalismul medicilor
 • Amabilitate si rabdare in abordarea pacientilor
 • Posibilitatea decontarii consultatiilor si investigatiilor prin CAS
 • Comportament lipsit de solicitudine al personalului de la receptie
 • Timp mare de asteptare
 • Intarzieri la comunicarea rezultatelor
Polimed Dacia
450-750 Ron
 • Pretul pentru CT pulmonar variaza intre 450-750 Ron
 • Servicii de calitate
 • Personal medical bland, competent si empatic
 • Interior curat, modern si primitor
 • Timp de asteptare mare
 • Lipsa de rabdare si amabilitate din partea personalului de la receptie
 • Investigatiile cu bilet de trimitere se programeaza greu
S. Sf. Constantin
350-650 Ron
 • Pretul pentru CT pulmonar variaza intre 350-650 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti
 • Tratamente eficiente
 • Preturi mari
 • Timp de asteptare mare
 • Comportament lipsit de solicitudine la receptie
Scanexpert
350-600 Ron
 • Pretul pentru CT pulmonar variaza intre 350-600 Ron
 • Servicii de calitate
 • Personal medical profesionist
 • Preturi avantajoase
 • Rapiditatea desfasurarii examinarilor
 • Comunicare deficitara cu personalul de la receptie
 • Intarzieri la comunicarea rezultatelor
Sante Vie
450-700 Ron
 • Pretul pentru CT pulmonar variaza intre 450-700 Ron
 • Analize si investigatii de buna calitate
 • Medici profesionisti
 • Personal medical empatic
 • Serviciul call center nu raspunde la telefon
 • Receptionere lipsite de rabdare, amabilitate si solicitudine
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor si centrelor de imagistica in care poti face CT pulmonar in Brasov

Dezavantajul atunci cand ai mai multe optiuni pentru CT pulmonar in Brasov este ca nu te poti hotari usor la care dintre clinicile si centrele de imagistica din clasament sa mergi pentru efectuarea investigatiei. Din sectiunea urmatoare a articolului vei afla detalii relevante despre calitatea serviciilor unitatilor medicale din top, despre dotarile cu tehnologie, despre medicii de la cabinetele de tomografie computerizata, despre tarifele practicate si despre opiniile pacientilor care au accesat anterior aici consultatii si investigatii si au decis sa isi impartaseasca experientele in cadrul recenziilor.

1. RMN Diagnostica

La RMN Diagnostica, clinica specializata in imagistica medicala, CT pulmonar si toata gama de investigatii de tomografie computerizata se efectueaza cu ajutorul aparatului Siemens Somatom go.TOP 128 slice-uri, dispozitiv unic in judetul Brasov, achizitionat in 2021, cu o tehnologie de cea mai noua generatie, scanare rapida, iradiere minima si rezultate foarte precise. Centrul dispune de o echipa impresionanta de specialisti, alcatuita din 22 de medici imagisti. Clinica din Brasov este parte a unei retele medicale cu centre si in Sibiu, si in patru localitati din judetul Brasov, Fagaras, Victoria, Cristian si Codlea. 

Preturile practicate de clinica sunt afisate pe site-ul web. Pentru un CT pulmonar nativ vei plati 420 de lei, iar pentru tomografia cu substanta de contrast vei achita suma de 720 de lei.

Pacientii clinicii din Brasov au avut experiente diferite la consultatiile, analizele si investigatiile pe care le-au accesat aici. Recenziile pozitive consemneaza aspecte precum calitatea serviciilor, profesionalismul medicilor, amabilitatea si rabdarea cu care raspund la intrebari. De asemenea, se apreciaza posibilitatea decontarii consultatiilor si investigatiilor prin CAS. Printre punctele slabe din activitatea clinicii, comentariile includ comportamentul lipsit de solicitudine al personalului de la receptie, timpul mare de asteptare si intarzieri la comunicarea rezultatelor.

Vezi parerile pacientilor despre RMN Diagnostica
Vezi Pareri

2. Polimed Dacia

Printre avantajele efectuarii unui CT pulmonar la Clinica Polimed Dacia se numara faptul ca poti beneficia de investigatie la maximum 48 de ore de la programarea acesteia. La cabinetul specializat coordoneaza examinarile si interpreteaza imaginile o echipa alcatuita din patru medici primari radiologie si imagistica medicala, in contract cu CAS, dr. Dorina Henegar, dr. Daniela Boricean, dr. Diana Velicu si dr. Mihaela Mirescu. Centrul medical din Brasov a luat fiinta in anul 2012 si dispune azi de un laborator de imagistica medicala (CT, RMN, mamografie, ecografie), un ambulatoriu cu peste 20 de specialitati medicale, spitalizare de zi si laborator de explorari functionale. 

Pretul unui CT pulmonar nativ este de 450 de lei, in timp ce investigatia cu substanta de contrast te va costa 750 de lei.

În mare parte, recenziile scrise de pacienti pe Google denota un grad ridicat de multumire. Acestea consemneaza aspecte precum: servicii de calitate, personal medical competent, bland si empatic, interior curat, modern si primitor. Pe de alta parte, sunt si multe recenzii in care pacientii sustin ca timpul de asteptare este mare, receptionerele se adreseaza pe un ton rastit, iar consultatiile si investigatiile cu bilet de trimitere se programeaza greu.

3. Spitalul Sf. Constantin

La Spitalul Sfantul Constantin, in realizarea unui CT pulmonar medicii si pacientii pot conta pe echipamentului performant Somatom Definition AS+, aparat CT care poate capta simultan 128 de cadre, pentru numeroase tipuri de investigatii, de la cele de rutina pana la cardio high-end sau imagistica dinamica, cu doze reduse de radiatii. Aparatul permite si examinarea persoanelor supraponderala, suportand o greutate de pana la 227 kg. Tomografia computerizata se va desfasura sub indrumarea unuia dintre cei sase medici imagisti ai spitalului, doi medici primari si patru medici specialisti. Spitalul Sfantul Constantin din Brasov a fost inaugurat in martie 2011 si dispune din anul 2019 de un sediu nou, cu saloane pentru spitalizarea continua, un centru de imagistica medicala dotat cu echipamente de ultima generatie, un bloc operator cu 6 sali de operatie, un centru de chirurgie cardiovasculara si unul de cardiologie clinica si interventionala, o sectie de terapie intensiva.

Tarifele sunt afisate pe site-ul web al spitalului. Pentru CT pulmonar nativ, pretul este de 350 de lei. CT pulmonar cu substanta de contrast are un pret de 650 de lei.

Pacientii au inregistat in cadrul recenziilor de pe Google pareri diferite, depinzand de experienta avuta in cadrul cabinetului caruia s-au adresat. Multi dintre acestia dau marturie despre servicii de calitate, medici profesionisti si tratamente eficiente. Exista insa aspecte care ar putea fi ameliorate si pe care le semnaleaza multe dintre persoanele care au trecut pragul clinicii. Acestea sunt legate de faptul ca nu se respecta programarile, de preturile mari si de comportamentul lipsit de solicitudine al personalului de la receptie. 

4. Scanexpert

In incinta Spitalului de Cardiologie Clinicco, centrul de imagistica Scanexpert efectueaza examinari cu echipamentul performant Siemens Somaton de 64  slice-uri, care permite investigatia CT a inimii, dar si investigații imagistice tomografice pe diferite segmente anatomice: CT cranian, CT coloana, CT torace / CT pulmonar, CT abdomen, CT pelvis, CT extremitati. Centrul are contract de colaborare cu CNAS Brasov, iar tomografia computerizata se poate accesa si cu bilet de trimitere de la medicul specialist. Centrele de imagistica medicala Scanexpert functioneaza in Brasov, Iasi, Pascani, Roman, Botosani si Galati cu servicii de tomografie computerizata, rezonanta magnetica nucleara, radiologie, mamografie si ecografie.

Pentru CT pulmonar nativ vei plati la aceasta clinica din Brasov suma de 350 de lei, iar pentru CT pulmonar cu substanta de contrast, tariful este de 600 de lei.

Pacientii considera ca punctele forte ale serviciilor de la Scanexpert sunt calitatea, profesionalismul personalului, preturile avantajoase si rapiditatea desfasurarii examinarilor. Pe de alta parte, sunt pacienti care mentioneaza aspecte mai putin placute ale experientei pe care au avut-o aici. In aceasta categorie se includ comportamentul lipsit de amabilitate al receptionerei si intarzieri la comunicarea rezultatelor investigatiilor.

5. Sante Vie

La Clinica Sante Vie din Brasov se pot face tomografii computerizate cu aparatura performanta, examinarile disponibile aici fiind: CT pulmonar, CT cap, CT gat, Ct torace, CT abdomen, CT pelvis, CT coloana cervio-toraco-lombara, CT membre, uro CT. Investigatiile se desfasoara atat in absenta, cat si in prezenta substantei de contrast. Examinarile CT se pot face cu bilet de trimitere de la medicul specialist, prin relatie contractuala cu CAS. Clinica dispune de serviciile a trei medici specializati in radiologie si imagistica medicala, dr. Maria Nela, medic primar, dr. Ana-Maria Vorovei, medic specialist, si dr. Doina Leonte, medic primar. Clinica Sante Vie ofera in prezent pacientilor o gama variata de servicii, de la analize de laborator, investigatii paraclinice si pana la consultatii medicale in diverse specialitati.

Examinarea CT pulmonar nativ te va costa 450 de lei la aceasta clinica, iar CT pulmonar cu substanta de contrast are pretul de 700 de lei.

Pacientii care au accesat aici analize si investigatii considera ca acestea au o calitate buna. De asemenea, se apreciaza in recenzii ca aici lucreaza medici foarte buni si empatici. Pe de alta parte, sunt multe comentarii negative legate de activitatea serviciului de receptie, care nu raspunde la telefon, facand imposibile programarile inregistrate de la distanta. Se mai mentioneaza ca receptionerele nu au rabdare cu pacientii, nu furnizeaza informatiile cerute si vorbesc pe un ton rastit.

Concluzii

Realizarea unui CT pulmonar in Brasov nu este o problema careia sa nu ii gasesti rezolvare, ci, dimpotriva, poti beneficia de investigatii de calitate la oricare dintre clinicile prezentate in acest articol, in care exista centre de imagistica medicala. Dotarile de ultima generatie si profesionalismul medicilor garanteaza acuratetea examinarilor si rezultate conforme starii de sanatate a plamanilor tai, care vor fi utilizate de medicul curant in intocmirea diagnosticului corect si in stabilirea tratamentului adecvat. 

Dupa lectura textului, vei avea suficiente informatii la dispozitie pentru o decizie inspirata si bine argumentata rational in alegerea clinicii din Brasov in care sa faci tomografia computerizata de care ai nevoie.