Meniu

CT Pulmonar Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

In numeroase afectiuni ale plamanilor se recomanda un CT pulmonar. In Cluj, aceasta investigatie se poate efectua in cadrul unor clinici de renume, dotate cu aparatura noua si performanta, iar medicii radiologi sunt bine pregatiti, unii fiind cadre universitare.

Examinarea cu computerul tomograf se recomanda si post Covid-19, dar si in depistarea sau monitorizarea nodulilor benigni sau maligni. Recomandarile medicale actuale spun ca adultii cu varsta intre 50 si 80 de ani, care fumeaza de mult timp sau care au renuntat la fumat, trebuie sa faca un CT, mai ales daca exista si istoric familial de cancer pulmonar. In articolul acesta poti vedea la ce clinici din Cluj poti merge pentru o astfel de examinare imagistica.

Ce pret are un CT pulmonar, in Cluj

Pentru un CT la plamani, pretul, in Cluj variaza de la o clinica la alta, unele dintre investigatii fiind decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. Poti vedea care sunt tarifele in tabelul de mai jos:

Top Clinici
Top Clinici
Pret CT Pulmonar
Rating
Website
CT Clinic
Clinica-Verificata
400-450 Ron
 • Pret CT Pulmonar 400-450 Ron
 • Echipa cu experienta in radiologie si patologia oncologica
 • In relatie contractuala cu CNAS
 • Aparatura performanta
 • Personal amabil
 • Preturi mari
Regina Maria
430 Ron
 • Pret CT Pulmonar 430 Ron
 • Numeroase specialitati
 • Medici bine pregatiti si amabili
 • Centru de imagistica performant
 • Preturi mari
Interservisan
400-450 Ron
 • Pret CT Pulmonar 400-450 Ron
 • Echipa medicala formata din specialisti cu experienta
 • In contract cu CJAS Cluj
 • CT performant
 • Personal amabil
 • Nu se respecta orele de programare
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clinici unde se poate face un CT pulmonar in Cluj

Descopera in continuare care sunt clinicile unde se poate efectua un CT pulmonar in Cluj:

1. CT Clinic

La CT Clinic din Cluj-Napoca este o echipa medicala alcatuita din numerosi medici primari, medici specialisti in radiologie si imagistica medicala,  tehnicieni si asistente, cu experienta in patologia oncologica, experienta ce a fost dobandita in cadrul Institutului Oncologic Prof. dr. Ion Chiricuta din Cluj-Napoca. Centrul medical are contract cu CNAS, astfel ca examinarile CT pot fi realizate gratuit, dar si in regim privat. Investigatiile se fac cu aparatura performanta – un scanner PET-CT model Optima 560. Produs de General Electric.

Pretul pentru un CT pulmonar nativ este de 400 de lei, iar tariful pentru un CT toracic cu substanta de contrast este de 450 de lei.

In review-urile pe care le-au postat in mediul online, oamenii vorbesc despre experiente placute sau mai putin placute. Unii sunt nemultumiti de tarifele mari si de faptul ca nu se raspunde la telefonul clinicii, altii spun ca au fost impresionati de profesionalismul, punctualitatea si amabilitatea intalnite in clinica.

Vezi parerile pacientilor despre CT Clinic
Vezi Pareri

2. Regina Maria

Reteaua de clinici medicale Regina Maria se afla pe piata serviciilor de profil din Romania inca din 1995, dupa care s-a extins in toata tara. In Cluj-Napoca sunt mai multe clinici sub acest brand, unele dintre ele cu o varietate de specialitati medicale, printre care si CT – in cadrul centrului de imagistica de la Spitalul Cluj. Aici, isi desfasoara activitatea o echipa numeroasa de experti, printre care: prof. univ. dr. Sorin Dudea si dr. Dan Duma, medic primar radiologie – imagistica medicala.

Pretul unei investigatii CT torace nativ, care include si vizualizarea plamanilor, este de 430 de lei, iar cu substanta de contrast tariful pentru un CT ajunge la 865 de lei.

Pacientii au pareri destul de impartite in privinta spitalului Regina Maria. Unele persoane spun ca nu au fost multumite de felul cum au fost tratate, ca parcarea nu este spatioasa si ca raportul calitate-pret nu este in avantajul lor. Sunt insa si review-uri in care se vorbeste despre cadre medicale profesioniste si implicate, unii spunand ca acesta este cel mai bun spital din Cluj.

3. Interservisan

In cele doua centre medico-chirurgicale Interservisan din Cluj-Napoca (Gheorgheni si Motilor) sunt numeroase specialitati medicale (neurologie, alergologie, dermatologie, oftalmologie etc.), iar printre acestea se afla si departamentul de radiologie si Imagistica Medicala, unde se efectueaza tomografii computerizate. Imaginile sunt interpretate de o echipa formata din profesori universitari, conferentiari si medici recunoscuti in acest domeniu. Aparatul cu care se realizeaza tomografiile este unul performant, marca Siemens. Centrul are contract cu CJAS Cluj inclusiv pentru examinarile cu computer tomograf.

Tariful pentru un CT pulmonar nativ este de 400 de lei, iar cu substanta de contrast pretul este de 450 de lei.

Recenziile postate de clujeni arata ca Interservisan este si apreciat, si „mustrat” pentru serviciile pe care le pune la dispozitie. Unii oameni sunt multumiti de conditiile de cazare, de amabilitatea personalului, de competenta medicilor si de curatenie, altii sunt nemultumiti ca nu se respecta orele de programare sau ca se plateste inainte de consultatie.

Concluziile noastre

Clinicile in care se efectueaza CT pulmonar in Cluj sunt bine dotate, cu aparatura de ultima generatie, iar medicii au o experienta bogata si sunt foarte bine pregatiti in domeniul radiologiei si imagisticii medicale. Acestea sunt principalele motive pentru care investigatiile sunt precise si de mare ajutor in diagnosticare sau monitorizarea afectiunilor la plamani.