Meniu

CT Pulmonar Pitesti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

In mare masura, cei care se programeaza la CT pulmonar in Pitesti o fac dupa ce medicul le- solicitat sa faca o tomografie computerizata pentru ca s-au prezentat in cabinetul acestuia cu simptome precum tusea, durerile in piept si dificultatile de respiratie. Daca acestea sunt nejustificate, este nevoie de investigatii imagistice avansate pentru a depista cauza din spatele lor. 

CT-ul la plamani, adica tomografia computerizata la torace, este o procedura imagistica ce foloseste raze X si investigheaza nu numai plamanii, ci si inima si tractul respirator. La nivelul plamanilor, poate depista tuberculoza, boli pulmonare, tumori benigne si alte afectiuni. Pitesti este un oras care ofera multe optiuni la capitolul serviciilor de imagistica, iar din acest articol poti sa afli unde se fac investigatii de tip CT si cat costa. 

Unde se face CT pulmonar in Pitesti?

CT pulmonar este o metoda imagistica disponibila si in Pitesti, oras unde sunt situate mai multe clinici medicale ce ofera servicii calitative. Daca te numeri printre pacientii care doresc sa isi faca o programare, mai jos poti vedea care este pretul unui CT la torace:

Top Clinici
Top Clinici
Pret CT Pulmonar
Rating
Website
Spitalul OncoFort
Clinica-Verificata
400 Ron
 • Pret CT pulmonar 400 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici bine instruiti
 • Amabilitate si sprijin pentru pacienti
 • Spital amenajat conform standardelor europene
 • Atmosfera primitoare si curatenie
 • Conditii excelente de cazare
Solomed – Medlife
450 Ron
 • Pret CT pulmonar 450 Ron
 • Servicii medicale de calitate
 • Profesionalism
 • Personal amabil la receptie
 • Buna comunicare medic-pacient
 • Preturi acceptabile
 • Programarile nu se respecta
Clinica Sante
450 Ron
 • Pret CT pulmonar 450 Ron
 • Act medical de calitate
 • Profesionalism
 • Personal amabil
 • Centru nou infiintat si dotat corespunzator
 • Rezultatele pentru unele investigatii sunt transmise greu
Centrul Sf. Nicolae
350 Ron
 • Pret CT pulmonar 350 Ron
 • Servicii medicale de calitate
 • Medici profesionisti
 • Explicatii detaliate
 • Dedicare si atentie la nevoile pacientului
 • Aparatura de ultima generatie
 • Atitudinea unor asistente lasa de dorit
Muntenia Hospital
375 Ron
 • Pret CT pulmonar 375 Ron
 • Servicii de calitate inalta
 • Profesionalism
 • Personal apropiat de pacient
 • Conditii foarte bune
 • Locatie centrala
 • Managementul programarilor este defectuos
 • Comunicarea cu pacientii necesita imbunatatiri
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Care sunt cele mai bune optiuni pentru efectuarea CT-ului in Pitesti?

Vei vedea ca in orasul Pitesti exista mai multe clinici si centre specializate in imagistica medicala, pe care le poti alege pentru CT-ul pulmonar. Pe langa pret, mai sunt si alte aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o clinica pentru efectuarea CT-ului. Aici ne referim la experienta medicilor care vor interpreta rezultatul si la cat de performanta este aparatura folosita. 

Pentru a te ajuta sa faci o alegere corecta, am realizat un clasament ce cuprinde mai multe informatii despre clinicile considerate a fi de top in ceea ce priveste serviciile CT:

1. Spitalul OncoFort

Pentru un CT pulmonar, optiunea principala pe care sa o iei in calcul daca locuiesti in Pitesti este Spitalul OncoFort. Acesta e unul dintre principalele spitale oncologice din judetul Arges si asigura servicii de imagistica medicala de inalta calitate, rezultatele fiind interpretate de catre medici cu experienta din oras, care colaboraza cu medici renumiti din Capitala. Spitalul OncoFort face parte din grupul Gral Medical, care are o prezenta consolidata in 9 judete din tara prin cele 5 spitale oncologice, 16 clinici, 17 laboratoare si 38 de centre regionale de recoltare. In total, grupul reuneste o echipa din care fac parte peste 1.200 de medici si asistente. 

CT-ul nativ la torace costa 400 lei. 

Medicii de la OncoFort sunt orientati catre pacient, sunt bine instruiti, amabili si il sprijina pe acesta pe tot parcursul tratamentului. Sunt apreciate felul in care personalul comunica si amabilitatea sa. Prin recenzii in mediul online, pacientii au mentionat ca spitalul este modern si amenajat conform standardelor europene. Atmosfera este primitoare, spitalul este curat si conditiile de cazare sunt excelente. Ca dezavantaje, cateva persoane mentioneaza ca se raspunde foarte greu la telefon.

Vezi parerile pacientilor despre Spitalul OncoFort
Vezi Pareri

2. Clinica Solomed – Medlife

Clinica Solomed din Pitesti este una dintre unitatile medicale pe care le poti alege pentru efectuarea unui CT pulmonar. Aceasta a fost deschisa in anul 1992, cu obiectivul de a oferi servicii medicale de calitate si de a integra constant practici moderne in activitatea sa. Clinica acopera peste 25 de specialitati medicale si ofera servicii complete de imagistica, pacientii avand optiunea de a face nu numai CT, ci si radiografii, RMN si ecografii. Incepand cu anul 2018, clinica Solomed face parte din reteaua MedLife, care este cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania.  

La Clinica Solomed, pacientii vor plati 450 lei pentru un CT nativ la torace.

Foarte multe persoane spun ca au avut o experienta placuta la Solomed, unde li s-a vorbit cu amabilitate la receptie si unde au fost tratati cu profesionalism de catre medici. Comunicarea dintre medici si pacienti este foarte buna. Un alt avantaj pe care pacientii l-au subliniat in recenziile publicate online este acela ca preturile sunt acceptabile. Sunt si pacienti care sustin ca experienta lor nu a fost cea mai buna, deoarece nu li s-a respectat programarea. 

3. Clinica Sante

Pentru servicii de imagistica medicala in Pitesti, pacientii isi pot face o programare la Clinica Sante, unde se face inclusiv CT pulmonar. Centrul de radiologie si imagistica din acest municipiu a fost deschis in ianuarie 2023 si este dotat cu aparatura de ultima generatie de la producatori de top, cu ajutorul careia se reduc timpii de scanare si se obtin imagini de calitate superioara. Pentru tomografiile computerizate se foloseste aparatul Siemens Healthineers SOMATOM go.top 128 slices. Clinica Sante a fost infiintata in 1995 si este prezenta in toate judetele din tara, printr-o retea extinsa de laboratoare si centre de analiza. 

Pentru CT torace nativ, pacientii vor plati 450 lei. 

Majoritatea pacientilor care au ales serviciile Clinicii Sante se declara multumiti. Acestia ii recomanda serviciile, spunand ca au beneficiat de preturi bune si ca personalul da dovada de amabilitate si profesionalism. Pe de alta parte, exista si pacienti care mentioneaza ca au primit rezultatele destul de greu pentru unele investigatii.

4. Centrul Sf. Nicolae

CT-ul pulmonar se poate face si la Centrul Medical Sfantul Nicolae din Pitesti, in dotarea caruia exista echipamente medicale performante si se mizeaza pe precizie in diagnostic. Este un centru in cadrul caruia se ofera servicii de recuperare medicala, radioterapie, consultatii, laborator si imagistica. Inca de la infiintare, misiunea acestui centru a fost de a atinge standarde inalte de calitate si de a pune pe primul loc sanatatea pacientilor. Din colectiv fac parte medici si asistente cu grad inalt de calificare. 

Pacientii care aleg acest centru pentru CT-ul pulmonar vor plati suma de 350 lei.

Centrul Sfantul Nicolae este foarte apreciat de pitesteni, numeroasele recenzii pozitive vorbind de la sine. Pacientii declara ca au intalnit aici adevarati profesionisti, care i-au primit cu caldura si le-au explicat toti pasii tratamentului. Medicii sunt rabdatori, dedicati si atenti la nevoile pacientilor. Conditiile de spitalizare sunt foarte bune si se foloseste aparatura de ultima generatie. Cativa pacienti spun ca atitudinea unor asistente lasa de dorit. 

5. Muntenia Hospital

Muntenia Hospital este ales de multi dintre pacientii care locuiesc in Pitesti si carora li s-a recomandat sa faca CT pulmonar. Acest spital a fost inaugurat in 2011 si in prezent ofera o gama completa si integrata de servicii medicale, pacientii beneficiind atat de explorari radiologice complexe si proceduri moderne de diagnostic, precum si de consultatii, analize si internare. La departamentul de radiologie si imagistica medicala se foloseste aparatura performanta, care permite depistarea precoce a unui spectru larg de afectiuni. Colectivul Muntenia Hospital este format din medici primari si medici specialisti care pun la dispozitia pacientilor servicii dintr-o gama variata de ramuri medicale. 

Pentru o examinare CT la torace fara substanta de contrast, pacientii vor plati 375 lei. 

Foarte multi pacienti sustin ca au fost tratati cu profesionalism, empatie si rabdare de catre medicii de la Muntenia Hospital. Personalul inspira incredere, este apropiat de pacient si actul medical este de calitate superioara. Conditiile sunt foarte bune, iar spitalul este curat. Locatia este usor accesibila, in zona centrala a orasului. Un alt aspect pozitiv pe care unii pacienti l-au surprins in recenziile lor este faptul ca preturile sunt bune. La polul opus, se afla pacientii care reclama atitudinea unor medici si care sunt de parere ca managementul programarilor este defectuos. 

Concluzii

CT-ul pulmonar este o procedura nedureroasa si rapida, care se poate efectua in cadrul a numeroase clinici din Pitesti. Imaginile obtinute ofera medicilor informatii utile care ii vor ajuta sa puna un diagnostic precis sau sa evalueze anumite afectiuni pulmonare. 

Orasul Pitesti este ofertant la capitolul serviciilor medicale, iar clinicile specializate in radiologie si imagistica medicala sunt apreciate de un numar mare de pacienti, datorita aparaturii performante si atitudinii personalului. CT-ul la torace se face la recomandarea medicului, in prezenta unor simptome care indica prezenta unei afectiuni ce nu poate fi depistata in lipsa unor imagini detaliate ale organelor interne.