Meniu

CT Toracic Iasi

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Efectuarea unui CT toracic in Iasi te poate ajuta in depistarea si evaluarea mai multor afectiuni si boli pulmonare, datorita imaginilor clare pe care le produce investigatia. Cu ajutorul tomografiei computerizate pot fi observate primele semne ale cancerului pulmonar, ceea ce le permite medicilor sa elaboreze un plan de tratament in timp util. 

In Iasi exista mai multe clinici si centre de imagistica la care se poate efectua un CT toracic, datorita aparaturii performante pe care o au in dotare. Rezultatele obtinute sunt mai apoi folosite de medici profesionisti, cu experienta in domeniu, pentru a oferi un diagnostic corect. In plus, medicii sunt alaturi de pacienti pe tot parcursul procesului. 

Cat costa un CT toracic in Iasi? 

Cu privire la costul CT-ului toracic in Iasi, acesta variaza de la o clinica la alta, ceea ce inseamna ca este posibil ca doi pacienti sa plateasca sume diferite pentru aceeasi investigatie. In tabelul de mai jos au fost selectate preturile de la cinci clinici din oras unde te poti duce pentru a beneficia de serviciul de care ai nevoie, alaturi de ratingul oferit de utilizatori: 

Top Clinici
Top Clinici
Pret CT Toracic
Rating
Website
Arhimed
Clinica-Verificata
400-600 Ron
 • Pretul pentru CT toracic variaza intre 400-600 Ron
 • Medici primari
 • Gama variata de servicii
 • Campanii pentru depistarea cancerului
 • Programarile nu se respecta
 • Personal nepregatit la receptie
Neolife
375-650 Ron
 • Pretul pentru CT toracic variaza intre 375-650 Ron
 • Tehnologie de ultima generatie
 • Echipa multidisciplinara
 • Colaborare CAS
 • Gama variata de servicii
 • Rezultatele intarzie
 • Programarile nu se respecta
Elytis Hospital
360-650 Ron
 • Pretul pentru CT toracic variaza intre 360-650 Ron
 • Echipament medical performant
 • Personal calificat
 • Pachete speciale
 • Gama variata de servicii
 • Organizare slaba
Spitalul Providenta
350 Ron
 • Pretul pentru CT toracic porneste de la 350 Ron
 • Aparatura de ultima generatie
 • Medici primari si specialisti
 • Experienta in domeniu
 • Colaborare CAS
 • Personal nepregatit la receptie
 • Programarile nu se respecta
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Topul clinicilor la care iti poti face un CT toracic in Iasi 

Nu doar pretul la care se efectueza CT-ul toracic in Iasi conteaza, ci si modul in care medicii isi desfasoara activitatea si facilitatile pe care clinicile le pun la dispozitia pacientilor. Noi ti-am pregatit descrieri pentru mai multe clinici din oras, in care sunt incluse aceste informatii. Pe baza lor, alege-o pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. 

1. Arhimed 

Primul centru de imagistica la care se pot duce pacientii pentru depistarea precoce a cancerului pulmonar printr-o investigatie de tip CT toracic efectuat in Iasi, este Arhimed. Din personalul centrului fac parte medici primari in radiologie si imagistica medicala precum Dr. Oana Arhire, Dr. Felicia Railianu, Dr. Cristina Moldoveanu etc. Echipa medicala se ocupa de efectuarea unui numar impresionant de servicii tip tomografie computerizata, atat cu substanta de contrast, cat si fara. Pe langa CT-ul la torace, pacientii mai pot opta si pentru CT la abdomen, coloana vertebrala, cap, sinusuri etc. Rezultatele pot fi foarte usor accesate prin intermediul platformei online pe care centrul o pune la dispozitia utilizatorilor. 

Pretul investigatiei porneste de la 400 de lei si poate sa ajunga la 600 de lei, daca efectuarea CT-ului implica utilizarea substantei de contrast. 

Experienta placuta de care au avut parte pacientii care au vizitat centrul Arhimed s-a datorat in cea mai mare parte profesionalismului personalului medical. Medicii explica totul cu rabdare si pe intelesul pacientului, pentru a nu exista vreo nelamurire. Au existat si situatii in care programarile n-au fost respectate, iar personalul de la receptie nu a reusit sa ofere informatii utile in acest sens. 

Vezi parerile pacientilor despre Arhimed
Vezi Pareri

2. Neolife 

Tot pentru efectuarea unei tomografii computerizate la torace in Iasi, persoanele interesate au ca optiune policlinica Neolife. Aici isi desfasoara activitatea o echipa multidisciplinara de specialisti experti in toate domeniile medicale, care sunt pregatiti sa le ofere pacientilor servicii de calitate. Aparatura din dotarea policlinicii este dedicata examinarii mai multor segmente ale corpului uman, pe langa torace, precum cap, gat, abdomen si pelvis. La acestea se mai adauga si exminarea sistemului vascular prin angio-CT si examinarea pieselor osoase cu reconstructii 3D. Serviciile pot fi decontate datorita colaborarii CAS, atat timp cat pacientul se prezinta la Neolife cu biletul de trimitere si cu dovada faptului ca este asigurat, precum cardul de sanatate.

Pretul investigatiei incepe de la 375 de lei fara substanta de contrast si poate sa ajunga la 650 de lei. De asemenea, pretul creste cu 20% in cazul copiilor intre 0 si 8 ani, intrucat au nevoie de anestezie si de prezenta unui medic cu specialitatea ATI. 

Aspectele apreciate de pacientii clinicii Neolife sunt profesionalismul si calitatea actului medical, alaturi de interesul pe care personalul medical il acorda fiecarui pacient. Din pacate, mai multe persoane s-au confruntat cu o intarziere neprevazuta a rezultatelor, din cauza organizarii slabe. Nici programarile nu se respecta de fiecare data. 

3. Elytis Hospital  

Principalul obiectiv al activitatii spitalului Elytis a fost de la bun inceput ridicarea standardelor serviciilor medicale, inclusiv in ceea ce priveste radiologia si imagistica, prin investigatii de tip RMN si CT toracic, toate in Iasi. Spitalul dispune de echipament medical performant, care ii sprijina pe medici sa-si desfasoare activitatea in cele mai bune conditii. De serviciile de radiologie si imagistica medicala se ocupa medici precum Dr. Alexandru Istrate, Dr. Emilia Mircea si Dr. Raluca Elena Gramada. Tomografia computerizata dureaza, de obicei, 3-5 minute, exceptie facand situatiile in care se doreste examinarea mai multor segmente in mod consecutiv, cand timpul necesar poate sa ajunga la un sfert de ora. 

Pretul investigatiei incepe de la 360 de lei si ajunge la 650 de lei, cu substanta de contrast. 

Amabilitatea, profesionalismul si seriozitatea sunt calitatile pe care le-au observat pacientii la personalul medical din cadrul spitalului Elytis. Pentru cei mai multi dintre ei, programarile au decurs fara probleme, in conditii excelente. In schimb, personalul de la receptie nu face fata numarului de pacienti, ceea ce scoate in evidenta o lipsa de organizare. 

4. Spitalul Providenta  

Cu o experienta de 25 de ani in domeniul serviciilor medicale, Spitalul Providenta a avut suficient timp la dispozitie pentru a-si extinde gama de investigatii, incat sa includa CT toracic, abdominal si pelvin in Iasi. Pe langa acestea, la spital se mai realizeaza si angio CT, cardio CT, CT cranio-cerebral si CT la diverse segmente ale coloanei vertebrale. Efectuarea serviciilor este posibila datorita aparaturii performante, mai exact, computerul tomograf Siemens Somatom go.Top. De asemenea, pacientii pot beneficia de investigatii in mod gratuit prin intermediul biletului de trimitere, datorita colaborarii CAS pe care o are spitalul. Din echipa fac parte medici primari in radiologie si imagistica medicala, precum Dr. Mihaela Myledi Alexe sau Dr. Gheorghiu Teodor, dar si medici specialisti in radiologie si imagistica medicala, precum Dr. Ioana Grosu. 

Tariful investigatiei incepe de la 350 de lei. 

Mai multi pacienti care au vizitat Spitalul Providenta cu intentia de a beneficia de serviciile sale povestesc ca au avut parte de o experienta placuta, in care au fost tratati cu grija si atentie. Totusi, exista si multe persoane care scot in evidenta nivelul slab de pregatire in ceea ce priveste personalul de la receptie, dar si faptul ca programarile facute pe platforma online nu sunt respectate. 

Concluzii

Prin urmare, printr-o programare la una din clinicile prezentate in randurile de mai sus, vei putea beneficia de o investigatie de tip CT toracic in orasul Iasi. Pe urma, pe baza informatiilor obtinute, medicul care se ocupa se cazul tau iti va putea recomanda un tratament individualizat, astfel incat sa-ti poti imbunatati starea de sanatate!