Meniu

Mamografie Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Femeile de peste 40 de ani sunt sfatuite de medici sa efectueze o mamografie, in Brasov fiind cateva centre unde se pune la dispozitie aceasta investigatie. Vei descoperi aceste locatii in articolul de fata, in care iti vom prezenta si tarifele acestor servicii, dar si cativa specialisti care le efectueaza.

Mamografia este una dintre cele mai eficiente metode de detectare a cancerului de san in stadii incipiente, pentru ca poate detecta tumori care nu sunt descoperite prin autoexaminare sau prin examinarea clinica. Astfel, ea poate creste considerabil sansele de supravietuire si poate diminua riscul unor tratamente mai invazive.

Cat costa sa faci o mamografie in Brasov?

Un pret pentru mamografie Brasov este similar cu cele practicate si in alte orase din tara. Iata tarifele in tabelul de mai jos:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Mamografie
Rating
Website
Polimed Dacia
Clinica-Verificata
300 Ron
 • Pret Mamografie 300 Ron
 • Laborator de radiologie modern si bine dotat
 • Echipamente de ultima generatie
 • Contract cu CAS Brasov pentru numeroase investigatii si consultatii
 • Medici cu experienta
 • Timpi mari de asteptare
S. Sf. Constantin
370 Ron
 • Pret Mamografie 370 Ron
 • Laborator de radiologie dotat la standarde europene
 • Numeroase specialitati medicale
 • Medici cu un nivel inalt de pregatire
 • Personal amabil la receptie
 • Mamografii bilaterale si mamografii cu tomosinteza
 • Preturi mari
Regina Maria
320 Ron
 • Pretul unei Mamografii porneste de la 320 Ron
 • Medici cu inalta pregatire
 • Numeroase servicii medicale
 • Mamografii digitale
 • Nu se respecta programarile
 • Nemultumiri legate de personalul de la receptie
Sante Vie
250 Ron
 • Pretul unei Mamografii porneste de la 250 Ron
 • Clinica in contract cu CAS Brasov
 • Mamografii la preturi accesibile
 • Medici cu experienta
 • Multi pacienti si-au exprimat nemultumirea pe internet
 • Timp mare de asteptare
 • Este dificila programarea prin telefon
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Centre medicale unde poti face o mamografie in Brasov

In continuare iti prezentam cinci clinici in care poti solicita o mamografie in municipiul Brasov.

1. Polimed Dacia

Centrul Medical Polimed Dacia din Brasov a fost infiintat in 2012 si ofera servicii pentru intreaga familie, de la mamografie, pana la consultatii si tratamente ce tin de cardiologie, neurologie, urologie, obstetrica-ginecologie, ortopedie si multe alte specialitati medicale. Femeile interesate sa faca o mamografie se pot programa pentru mamografii unilaterale sau bilaterale, dupa caz, la doi medici: dr. Dorina Henegar si dr. Daniela Boricean, specializati in imagistica medicala. In laboratorul de radiologie si imagistica medicala de la Polimed Dacia se mai realizeaza: computer tomograf, ecografie, RMN.

Pretul pentru o mamografie este de 300 de lei.

Pentru multi dintre pacienti, Polimed Dacia este un exemplu de buna practica medicala si implicare, incinta fiind curata, moderna si primitoare. Insa sunt si pacienti care reclama faptul ca timpii de asteptare sunt foarte mari sau ca inca nu a fost pus la punct un sistem prin care rezultatele unor analize sa fie transmise pe e-mail, pentru a nu mai necesita prezenta in locatie.

Vezi parerile pacientilor despre Polimed Dacia
Vezi Pareri

2. Spitalul Sf. Constantin

Laboratorul de Imagistica medicala si radiologie din cadrul Spitalului Sfântul Constantin din Brasov a fost dat in folosinta in anul 2019, efectuandu-se aici mamografii, RMN, CT, radiografii, ecografii. Pentru multe dintre serviciile de aici, laboratorul se afla in contract cu CAS Brasov, astfel ca pacientii beneficiaza, in baza biletului de trimitere si a cardului de asigurat, de investigatii compensate, in limita fondurilor care sunt disponibile. Echipa de la acest centru de imagistica este una numeroasa si alcatuita din profesionisti cu experienta, care efectueaza atat mamografii bilaterale, cat si mamografii cu tomosinteza.

Pretul unei mamografii este de 370 de lei.

Brasovenii au pareri diferite despre serviciile de aici, care reflecta experiente mai placute sau mai putin placute in aceasta locatie. Unii spun ca personalul de la receptie este bine pregatit si cu rabdare si ca medicii sunt la un nivel inalt de pregatire si profesionalism. Sunt si oameni care declara ca au ramas cu o impresie negativa, din cauza preturilor mari si a problemelor de organizare. In plus, brasovenii spun ca este nevoie in spital de facilitarea accesului pentru persoanele cu dizabilitati.

3. Centrul de Imagistica Regina Maria

In centrul de Imagistica din Brasov al retelei de clinici Regina Maria se pot efectua mamografii, dar si alte investigatii imagistice in conditii deosebite de calitate si siguranta. Echipa medicala cu o vasta experienta efectueaza aceste proceduri cu echipamente de ultima generatie, cum este mamograful digital, ce permite captarea si manipularea imaginilor astfel incat sa fie vazute mai bine anomaliile de la nivelul sanului. De asemenea, imaginile pot fi stocate pe CD, fara a se mai pierde informatia, cum se mai intampla in cazul mamografului analog. Poti face o programare la mamografie in acest centru la dr. Laura Biris, la dr. Lavinia Caplan si la dr. Daniela Elena Boricean.

Pretul pentru o mamografie bilaterala porneste de la 320 de lei si ajunge pana la 660 de lei, Tariful unei mamografii digitale bilaterale este de 495 lei, iar o mamografie unilaterala digitala cu tomosinteza este de 475 de lei.

Sunt multi brasoveni nemultumiti de activitatea din aceasta clinica, motivand ca preturile sunt prea mari pentru ceea ce ofera, ca nu se respecta orele de programare si ca staff-ul de la receptie lasa de dorit. In schimb, la adresa medicilor sunt postate multe cuvinte de lauda.

4. Sante Vie

Clinica Sante Vie a fost dotata cu echipamente moderne, pentru efectuarea unor interventii si investigatii rapide si sigure, inclusiv de mamografie. Clinica se afla in contract cu CAS Brasov pentru multe dintre specialitatile pe care le ofera, printre care se numara analizele. In ceea ce priveste mamografiile, acestea se realizeaza contra cost. O investigatie dureaza circa 30 de minute, timp in care sanul este pozitionat in aparatul mamograf, pe o platforma si este comprimat treptat, fiind examinat. In aceasta clinica se mai efectueaza si alte servicii de imagistica: computer tomograf, ecografie doppler, elastografie, radiografii etc.

Pretul unei mamografii porneste de la 250 de lei.

Clinica Sante Vie nu este foarte apreciata pe internet, oamenii spunand ca le este dificil sa se programeze telefonic, pentru ca nu li se raspunde sau ca timpul de asteptare este foarte mare. Cu toate acestea, serviciile de investigatii imagistice sunt catalogate ca fiind de calitate.

Concluziile noastre

Daca ai cautat sa aflii mai multe despre mamografie Brasov pret, acest articol ti-a oferit informatii utile. In clinicile pe care ti le-am prezentat se efectueaza diverse tipuri de mamografii: clasice, digitale, cu tomosinteza, preturile fiind influentate si de acest aspect.

In functie de nevoia pe care o ai si de recomandarea medicului, vei decide la ce clinica sa mergi, pentru o analiza clara si precisa a glandei mamare. Un alt aspect important de mentionat este ca, din pacate, in clinicile private nu se face mamografie gratuita in Brasov.