Meniu

Mamografie Timisoara

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Femeile care solicita o mamografie in Timisoara sunt fie persoane care isi monitorizeaza sanatatea sanilor, efectuand controale de rutina anuale sau la intervale de timp recomandate de medici, dar si paciente cu suspiciune de patologie (non)oncologica. Mamografia este o procedura utilizata in principal pentru detectarea cancerului de san in stadii incipiente, imbunatatind sansele de tratament si de supravietuire. De asemenea, este relevanta si pentru identificarea unor probleme precum chisturile sau alte anomalii.

In acest articol vei descoperi unde anume sa te prezinti in cazul in care esti interesata de aceasta metoda non-invaziva de diagnostic, dar si de pretul unei mamografii in Timisoara.

Cat costa o mamografie in Timisoara?

Daca te intereseaza subiectul „mamografie Timisoara pret”, afla din tabelul de mai jos care sunt tarifele percepute in clinicile in care se efectueaza aceasta investigatie.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Mamografie
Rating
Website
Regina Maria
Clinica-Verificata
400 Ron
 • Pretul unei Mamografii porneste de la 400 Ron
 • Specialisti cu experienta in mamografii
 • Mamografii clasice sau mamografii digitale cu tomosinteza
 • Aparatura performanta
 • Depistare precoce a cancerului mamar
 • Mai multe servicii medicale imagistice la un loc
 • Organizare deficitara
Senologica
390 Ron
 • Pretul unei Mamografii porneste de la 390 Ron
 • Clinica dedicata exclusiv femeilor
 • Servicii de diagnostic radioimagistic
 • Mamografii
 • Buna comunicare medic-pacient
 • Nu se respecta programarile
Neuromed
340 Ron
 • Pretul unei Mamografii porneste de la 340 Ron
 • Investigatii imagistice de inalta performanta
 • Personal medical specializat si atent
 • Numeroase investigatii pentru sani
 • Aparatura ultramoderna
 • Comunicarea cu pacientii necesita imbunatatiri
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti merge pentru o mamografie in Timisoara?

In continuare, iti prezentam pe scurt clinicile si centrele de imagistica in care poti beneficia de mamografie in municipiul Timisoara.

Facem precizarea ca multe femei sunt interesate de o mamografie gratuita in Timisoara. Persoanele intre 50 si 69 de ani pot beneficia de programe derulate la nivel national sau in cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Timisoara si la alte unitati de stat, care constau in evaluarea gratuita a sanatatii sanilor, in anumite perioade.

1. Regina Maria

O optiune de top pentru mamografie in Timisoara este Centrul de Imagistica Premiere din Cadrul Spitalului Premiere – Regina Maria din Timisoara. Acest centru este gestionat de o echipa de specialisti cu experienta, care efectueaza radiografii, computer tomograf, RMN, mamografii si histerosalpingografii. De curand, in Spitalul Premiere Regina Maria a fost achizitionat un mamograf performant, care realizeaza mamografii digitale cu tomosinteza, ce utilizeaza o cantitate de radiatii redusa cu pana la 30% si cu o eficienta sporita in depistarea precoce a cancerului mamar. Medicii care efectueaza aceste investigatii sunt dr. Marius Moise si Dr. Elena Jianu, ambii medici primari radiologie si imagistica medicala.

Pretul pentru o mamografie digitala bilaterala este de 400 de lei. Tariful pentru o mamografie bilaterala cu tomosinteza este de 590 de lei.

Parerile sunt impartite in ceea ce priveste serviciile acestui spital. Unii pacienti sustin ca medicii de aici sunt foarte buni si dedicati, adevarati profesionisti cu experienta si pregatire solida, dar ca sunt lucruri de imbunatatit in locatie din punct de vedere organizatoric.

Vezi parerile pacientilor despre Regina Maria
Vezi Pareri

2. Senologica

Senologica este prima clinica specializata in diagnostic radioimagistic din Romania, care este dedicata exclusiv femeilor. In aceasta unitate medicala se pot depista din timp diverse patologii ale sanilor, ale glandei tiroide si ale organelor genitale feminine. Serviciile de imagistica sunt unele performante, gratie aparaturii de inalta precizie si personalului medical bine pregatit in acest scop, ce are peste 10 de ani de experienta. Pe langa mamografii, in clinica se mai realizeaza si ecografii mamare, controale senologice, punctii mamare sub ghidaj ecografic, reperaj mamar ecoghidat, reperaj mamar preoperator ecoghidat cu harpoon, RMN, computer tomograf.

Pretul unei mamografii bilaterale este de 390 de lei.

Pentru multe dintre pacientele acestei clinici, experienta din clinica Senologica a fost una foarte placuta. Profesionalismul, transparenta si buna comunicare sunt atribute cu care sunt caracterizate cel mai des serviciile clinicii. In schimb, sunt si cateva persoane care spun ca nu se respecta programarile si ca timpii de asteptare sunt destul de mari.

3. Neuromed

Clinica Neuromed a fost infiintata in Timisoara in anul 1999, de catre doi neurochirurgi, cu scopul de a oferi acces pacientilor la investigatii de inalta performanta RMN si CT. In 2007, tot in Timisoara, a fost inaugurat, in cadrul grupului, un punct de lucru cu servicii de radiologie, mamografie si ecografie, in B-dul Liviu Rebreanu, nr. 104.  Personalul centrului de imagistica Neuromed este alcatuit din medici radiologi, fizicieni si medici de anestezie si terapie intensiva. Mamografiile care se efectueaza aici sunt atat clasice, cat si digitale, iar alte metode de investigare a sanului care se realizeaza la Centrul de Imagistica Neuromed sunt: RMN de san, elastografie a sanului, ecografie si punctie bioptica la san, sub ghidaj ecografic.

La Neuromed, pretul unei mamografii este de 340 de lei.

Opinii pro si contra sunt postate pe internet la adresa centrului de Radiologie, Mamografie si Ecografie ce apartine Neuromed. Multi timisoreni spun ca au intalnit personal medical atent si profesionist, iar altii declara ca s-au simtit ca intr-un spital de stat, ca unele rezultate la investigatiile imagistice au fost primite dupa cateva saptamani sau ca personalul de la receptie este slab pregatit.

Concluziile noastre

Pentru a beneficia de o mamografie in Timisoara, ai la dispozitie cateva centre dotate cu aparatura de ultima generatie, care reduce atat timpul de expunere, cat si doza de radiatii. Astfel, rezultatele sunt concludente, ajutandu-le pe paciente sa depisteze eventualele tumori si oferindu-le totodata un indiciu daca acestea sunt benigne sau maligne.

In acest articol ai putut vedea si un pret pentru mamografie in Timisoara, astfel incat sa-ti faci o idee asupra bugetului de care ai nevoie pentru un control de rutina sau pentru unul de diagnostic.