Din domeniul imagisticii functionale face parte si medicina nucleara. In Cluj exista un laborator special dedicat acestui domeniu si unde se fac evaluari vizuale ale functiei unui organ sau a unui sistem, prin intermediul unui trasor radioactiv special.
Tehnologia este una complementara tehnicilor imagistice anatomice sau morfologice, atat a celor care utilizeaza radiatii X (CT, radiologie), cat si a metodelor care nu iradiaza (IRM sau ecografie).
Unde este localizat Laboratorul de Medicina Nucleara din Cluj?
Laboratorul de Medicina Nucleara din Cluj este situat in Cluj-Napoca, pe strada Croitorilor 19-21. Investigatiile scintigrafice se pot efectua gratuit, pentru pacientii internati in Institut, pentru cei carora li se recomanda investigatia in regim ambulatoriu de catre un medic primar sau specialist aflat in contract cu CJAS Cluj, pentru internare de zi (in cazul diagnosticului oncologic sau al scintigrafiei osoase) sau prin contract interspitalicesc. Pentru restul persoanelor, examinarile se realizeaza contra cost
Descopera in continuare si alte informatii utile despre acest laborator de medicina nucleara din Cluj:
- Pret Scintigrafie 300-400 Ron
- Investigatii scintigrafice de inalta performanta
- Personal medical cu experienta si buna pregatire in domeniu
- Numeroase investigatii
- Aparatura performanta
Laboratorul de Medicina Nucleara – scintigrafie IRGH
Laboratorul de Medicina Nucleara – scintigrafie IRGH din Cluj functioneaza in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta si este un centru de diagnosticare. Laboratorul pune la dispozitie investigatii scintigrafice de inalta performanta, unele fiind unicat in Romania si in Europa de Est. Pentru cei care se intreaba la ce mai foloseste medicina nucleara in prezent, cand exista atatea metode imagistice ce au o rezolutie morfologica superioara, raspunsul este cat se poate de clar: medicina nucleara ofera in multe cazuri date fiziopatologice ce sunt esentiale in completarea datelor morfopatologice. Ca un exemplu, scintigrafia osoasa in trei faze este deosebit de utila pentru diagnosticul diferential dintre tumorile osoase maligne (primitive sau secundare) si osteomielita.
Pretul pentru o scintigrafie osoasa de corp intreg este de 300 de lei, acelasi tarif fiind valabil si in cazul unei scintigrafii osoase segmentale. Pentru o scintigrafie cerebrala de difuzie (cu DTPA), pretul este de 350 de lei, iar pentru o scintigrafie pulmonara de perfuzie – 400 de lei.
Oamenii care au beneficiat de serviciile acestui laborator il recomanda cu incredere tuturor celor care au nevoie de astfel de investigatii, datorita personalului profesionist, care isi da tot interesul sa ofere raspunsuri clare si utile pentru tratarea bolilor. De asemenea, oamenii mai apreciaza si ca aparatura este performanta.
Concluzie
Laboratorul de Medicina Nucleara din Cluj pune la dispozitie numeroase investigatii scintigrafice, utile in cazul diverselor afectiuni, pentru a diferentia tumorile osoase maligne de osteomelita, de exemplu. In cadrul laboratorului isi desfasoara activitatea personal bine pregatit, care isi da tot interesul pentru obtinerea celor mai clare rezultate si pentru un diagnostic corect.