Meniu

RMN CAS Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Un RMN, in Brasov, gratuit este o ocazie foarte buna de a vizualiza in detaliu interiorul unei zone a corpului, despre care medicul specialist suspecteaza ca ar avea o problema de sanatate, fara sa platesti o suma de bani. In Brasov sunt multe clinici aflate in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) si care pot efectua in mod gratuit examinari RMN. Cu toate acestea, in aceste locatii exista si posibilitatea de a realiza investigatiile de rezonanta magnetica inclusiv cu plata sau prin asiguratori privati.

Citeste in continuare pentru a afla la ce clinici din Brasov te poti programa pentru un RMN gratuit!

RMN Brasov gratuit: cat costa o investigatie in mod normal

Chiar daca aceste clinici sunt in contract cu CAS si pot oferi sansa la un RMN, in Brasov, in mod gratuit, in cazul in care ti se pare ca lista de asteptare este prea lunga, poti efectua cu plata examinarea. In tabelul urmator vei vedea care sunt tarifele practicate in acest oras.

Top Clinici
Top Clinici
Pret RMN
Rating
Website
RMN Diagnostica
Clinica-Verificata
540-1.800 Ron
 • Pretul pentru RMN variaza intre 540-1.800 Ron
 • Investigatii imagistice de top
 • Aparatura performanta
 • Contract cu CJAS Brasov si Casa OPSNAJ
 • O buna comunicare
 • Timp mare de asteptare
 • Personal nepregatit la receptie
Polimed Dacia
600-1.600 Ron
 • Pretul pentru RMN variaza intre 600-1.600 Ron
 • Laborator modern de radiologie si imagistica
 • Personal atent si amabil
 • Diverse tipuri de investigatii RMN
 • Echipamente performante
 • Timp mare de asteptare
 • Se epuizeaza rapid fondurile pentru serviciile decontate
S. Sfantul Constantin
200-2.550 Ron
 • Pretul pentru RMN variaza intre 200-2.550 Ron
 • Spital modern
 • Echipamente performante, inclusiv la departamentul RMN
 • Medici cu experienta si reputatie
 • Contract cu CJAS Brasov
 • Curatenie si conditii bune
 • Preturi mari
 • Acces dificil pentru persoanele cu handicap locomotor
Scanexpert
490-1.600 Ron
 • Pretul pentru RMN variaza intre 490-1.600 Ron
 • Investigatii RMN si CT de calitate superioara
 • Echipamente si tehnologii moderne
 • Personal medical bine pregatit
 • Servicii decontate prin CJAS Brasov si OPSNAJ
 • Trebuie aduse imbunatatiri la primirea clientilor
Regina Maria
360-2.735 Ron
 • Pretul pentru RMN variaza intre 360-2.735 Ron
 • Echipamente de ultima generatie
 • Investigatii RMN decontate de CAS
 • RMN pentru toate partile corpului
 • Echipa de medici specialisti cu experienta
 • Conditii bune si curatenie
 • Preturi mari
 • Timp mare de asteptare
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti efectua un RMN in Brasov gratuit?

Poti face cunostinta in continuare cu clinicile si centrele imagistice in care este pus la dispozitie serviciul de RMN gratuit in Brasov.

1. RMN Diagnostica

Clinica RMN Diagnostica a aparut pe piata in anul 2007, la Sibiu, dar in curand a ajuns si in Brasov, unde se efectueaza si RMN gratuit. La RMN Diagnostica Brasov functioneaza un centru medical integrat, cu policlinica si servicii de imagistica medicala, acestea din urma fiind date in folosinta in anul 2014. In 2021, a fost instalat aici cel mai performant aparat CT din judet. Investigatiile imagistice si consultatiile de specialitate sunt decontate prin CJAS Brasov si prin Casa OPSNAJ, dar sunt puse la dispozitie si cu plata sau in baza asigurarilor medicale private.

Pretul normal al unei investigatii RMN care nu este decontata este cuprins intre 540 – 1.800 de lei, in functie de tipul sau si de zona examinata.

Sunt multi brasoveni care si-au exprimat opinia pe internet in legatura cu serviciile acestei clinici. Majoritatea spun ca revin aici de fiecare data cand au nevoie, din mai multe considerente: pentru ca au garantia unui act medical superior, comunicarea este deschisa si eficienta, explicatiile primite sunt pe intelesul lor, iar serviciul RMN este la standarde inalte. La capitolul nemultumiri, unele persoane au enumerat: consultatii programate la 5 minute una dupa cealalta, timpi mare de asteptare, personal nepregatit la receptie.

Vezi parerile pacientilor despre RMN Diagnostica
Vezi Pareri

2. Clinica Polimed Dacia

In Clinica Polimed Dacia sunt puse la dispozitie investigatii imagistice de inalta performanta, unele fiind decontate de Casa de Asigurari de Sanatate, astfel ca poti efectua aici un RMN gratuit. In plus, centrul ofera alternativa abonamentelor medicale pentru toata familia, pentru care se achita o anumita taxa lunara. In cadrul laboratorului de radiologie si imagistica medicala, la departamentul RMN, activeaza trei medici, in contract cu CAS: dr. Dorina Henegar, dr. Mihaela Mirescu si dr. Diana Velicu, care efectueaza diverse tipuri de investigatii RMN (angio RMN, colangio RMN, RMN abdomino-pelvin, coloana vertebrala, cranio-cerebral, extremitati segment,  abdominal, sani etc.). 

Pretul normal al unei investigatii RMN este cuprins intre 600 si 1.600 de lei.

Despre acest centru medical, brasovenii spun ca este unul nou, modern si elegant, in care lucreaza personal amabil si atent. Atmosfera primitoare si aparatura moderna sunt apreciate de asemenea de foarte multe persoane. La capitolul nemultumiri se afla faptul ca se ocupa rapid locurile pentru serviciile decontate si ca timpii mari de asteptare sunt foarte mari, in unele cazuri.

3. Spitalul Sfantul Constantin

Spitalul Sf. Constantin din Brasov se afla in contract cu CAS si din acest motiv ofera inclusiv investigatii RMN gratuite. Spitalul a fost inaugurat in 2011 si este unul multidisciplinar, care cuprinde sectii cu spitalizare de zi sau continua, precum si un departament nou de imagistica medicala, ce este dotat la standarde ultramoderne. Aici isi desfasoara activitatea medici cu experienta, printre care dr. Doina Leonte, medic primar Radiologie-Imagistica Medicala. In privinta serviciilor RMN, acestea acopera toate zonele corpului (inclusiv RMN cardiac) si se pot realiza cu sau fara substanta de contrast, dupa caz.

Pretul investigatiilor RMN este cuprins intre 200 si 2.550 de lei, cel mai ieftin fiind Angio RMN-ul cerebral arterial.

Acest spital privat este apreciat in mediul online de brasoveni. Chiar daca unii dintre ei spun ca tarifele sunt uriase sau ca accesul pentru persoanele cu handicap este dificil, sunt multe alte lucruri bune pe care oamenii le-au scos in evidenta: medicii bine pregatiti, personalul amabil si competent la receptie, aparatura de ultima generatie, curatenie exemplara, precum si faptul ca exista specialitatea de  chirurgie robotica inca din 2017.

4. Scanexpert

In centrul de imagistica medicala Scanexpert din Brasov poti beneficia de investigatii de rezonanta magnetica si computer tomograf la standarde inalte de exigenta si calitate. Aparatura ultramoderna si personalul medical specializat ofera sansa la un diagnostic precis, intr-o gama vasta de specialitati medicale. O gama generoasa de investigatii imagistice prin rezonanta magnetica se pot realiza aici cu decontare prin CAS Brasov si OPSNAJ.

Pretul unui RMN variaza aici intre 490  si 1.600 de lei.

Brasovenii au pareri destul de impartite in legatura cu Scanexpert. Unii dintre ei declara ca au intalnit conditii excelente, promptitudine, personal bine pregatit, preturi avantajoase si ca accesul este unul facil, in incinta Spitalului de Cardiologie Clinicco. Altii declara ca in aceasta clinica ar trebuie imbunatatit serviciul de primire a clientilor.

5. Regina Maria

In centrul de Imagistica din Brasov din reteaua Regina Maria se pun la dispozitie servicii de diagnostic rapid si precis, datorita echipamentelor de ultima generatie si a echipei medicale cu expertiza vasta in domeniu. Multe dintre investigatii, inclusiv cele de rezonanta magnetica, sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate, astfel ca sunt gratuite. Avantajul major al acestui centru este ca in el se pot efectua numeroase examinari RMN, pentru toate zonele corpului, cu sau fara substanta de contrast.

Pretul normal al investigatiilor RMN este cuprins intre 360 si 2.735 de lei.

In recenziile postate pe internet, oamenii au relatat experiente diferite, referitor la serviciile de care au beneficiat. Multi spun ca organizarea din clinica este deficitara, ca preturile sunt peste alte clinici din oras si ca timpii de asteptare sunt foarte mari. In schimb, sunt persoane care sustin ca experienta lor a fost foarte placuta, motivand ca au gasit conditii confortabile si curatenie.

Concluziile noastre

Pentru a beneficia de un RMN in Brasov gratuit, este nevoie de un bilet de trimitere de la un medic specialist aflat in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate. Urmatorul pas este sa optezi pentru una dintre clinicile medicale prezentate in acest articol, pentru ca fiecare dintre ele este in contract cu CAS si iti poate oferi gratuit o astfel de investigatie.

De multe ori, insa, locurile se ocupa destul de rapid pentru RMN-ul gratuit, astfel ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa fii dispus sa astepti cateva luni pana la efectuarea procedurii.