Meniu

RMN Coloana Iasi

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Structura deosebit de importanta a corpului uman, care asigura pozitia verticala si protejeaza maduva spinarii, coloana vertebrala este supusa riscului de a dezvolta o serie de afectiuni, in diagnosticarea carora medicii se pot folosi de un RMN coloana in Iasi. Investigatia se efectueaza in acest oras in clinici de top prevazute cu aparatura de ultima generatie si medici bine pregatiti, cu experienta.

Probabil te supara deja simptomele unei afectiuni a coloanei si nu ai timp sa mai faci o cercetare a pietei serviciilor de sanatate private din Iasi, de aceea te poti baza pe informatiilor cuprinse in acest articol, scris in urma unei documentari temeinice asupra serviciilor de imagistica prin rezonanta magnetica din oras.

Unde mergi pentru un RMN coloana in Iasi?

Pentru ca de acuratetea imaginilor obtinute in timpul examinarii depinde corectitudinea unui diagnostic, ai tot interesul sa cauti calitate in ceea ce priveste realizarea unui RMN coloana in Iasi. Clinicile incluse in tabelul de mai jos dispun de toate conditiile pentru efectuarea unui RMN la standarde inalte, ceea ce implica atat existenta aparaturii performante, cat si prezenta personalului competent.

Top Clinici
Top Clinici
Pret RMN Coloana
Rating
Website
Elytis Hospital
Clinica-Verificata
650 Ron
 • Pretul pentru RMN coloana porneste de la 650 Ron
 • Medici profesionisti, cu experienta
 • Interventii salvatoare
 • Tratamente cu rezultate bune
 • Timp de asteptare mare
 • Intarzieri la comunicarea rezultatelor investigatiilor
 • Comportamentul personalului de la receptie ar putea fi imbunatatit
Neolife
600 Ron
 • Pretul pentru RMN coloana porneste de la 600 Ron
 • Clinica la standarde europene
 • Aparatura moderna
 • Medici profesionisti
 • Rezultatele investigatiilor se primesc tarziu
 • Dificultati la programarea investigatiilor cu bilet de trimitere
 • Personalul de la receptie este lipsit de solicitudine
Scanexpert
630 Ron
 • Pretul pentru RMN coloana porneste de la 630 Ron
 • Imagini CT si RMN de calitate
 • Profesionalism si seriozitate in interpretari
 • Rezultate comunicate prompt
 • Timp de asteptare mare
 • Receptionerele si asistentele sunt lipsite de rabdare si empatie
Arcadia
700 Ron
 • Pretul pentru RMN coloana porneste de la 700 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti si empatici
 • Dotari moderne
 • Tratamente cu rezultate bune
 • Timp de asteptare mare
 • Tarife ridicate
 • Unii pacienti spun ca informatiile primite de la receptie nu au fost conforme cu realitatea din clinica
Regina Maria
675 Ron
 • Pretul pentru RMN coloana porneste de la 675 Ron
 • Spatiu modern si primitor
 • Medici profesionisti
 • Acuratete si precizie in analize si investigatii
 • Preturi ridicate
 • Preturile nu reflecta calitatea serviciilor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor in care poti face RMN coloana in Iasi

Atunci cand ai mai multe optiuni, nu iti este usor sa te hotarasti incotro sa te indrepti pentru un RMN coloana in Iasi si vrei sa analizezi toare datele problemei pentru o decizie bine intemeiata rational. In sectiunea urmatoare a articolului vei gasi informatii relevante pentru calitatea serviciilor, despre dotarile clinicilor, calificarile personalului si opiniile pacientilor care le-au trecut pragul si au lasat recenzii scrise despre experienta avuta aici.

1. Elytis Hospital

Sub umbrela brandului medical Elytis functioneaza in Iasi un spital multidiscinar si o policlinica in care se pot efectua investigatii paraclinice atat in regim de internare, cat si in ambulatoriu: toata gama de RMN – RMN cerebral, RMN coloana, RMN gat, RMN torace, RMN abdominal, RMN umar, RMN genunchi, RMN sani, cu sau fara substanta de contrast, CT, radiografii, ecografii, osteodensitometrie. Elytis Hospital dispune de un aparat RMN revolutionar cu o calitate impecabila a imaginilor. Clinica are contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi, deci pacientii vor putea accesa servicii medicale si in baza trimiterii de la medicul de familie sau de la medicul specialist. La departamentul de imagistica vei conta pe experienta si pregatirea a doi medici, dr. Alexandru Istrate si dr. Emilia Mircea, medici specialisti.

Tarifele clinicii sunt afisate pe site-ul web al spitalului. Pentru un RMN coloana nativ, pe un singur segment pretul este de 650 de lei, iar pentru RMN coloana cu substanta de contrast, vei achita 850 de lei pentru o zona examinata.

Pacientii clinicii considera in mare parte ca au intalnit la aceasta clinica profesionalism si experienta la multi dintre medici, ca au beneficiat de interventii lor salvatoare si de tratamentele eficiente la Elytis Hospital. Pe de alta parte, din multe recenzii reiese ca exista si aspecte care ar putea fi imbunatatite, cum ar fi o mai buna organizare a programarilor, pentru eliminarea timpului de asteptare, comunicarea rezultatelor cu mai multa promptitudine si un comportament mai amabil al personalului de la receptie.

Vezi parerile pacientilor despre Elytis Hospital
Vezi Pareri

2. Neolife

Intre dotarile clinicii Neolife din Iasi se regaseste si echipamentul Signa Explorer 1.5T, produs de General Electric, cu ajutorul caruia se realizeaza examinari RMN cerebral, RMN coloana, RMN toracic, RMN extremitati, RMN abdominal si altele, obtinandu-se imagini de mare acuratete in conditii maxime de confort pentru pacient. Aparatul are tubul deschis la ambele capete si ajuta la eliminarea fricii de spatii inchise. La Neolife, poti face RMN atat contra cost, cat si cu decontare prin CAS, la prezentarea unui bilet de trimitere si a dovezii calitatii de asigurat. In reteaua Neolife, cu sedii in Bucuresti, Iasi si Brasov, pacientii pot beneficia de diagnostic si tratament in specialitatile: hematologie, oncologie, cardiologie, urologie si pneumologie, precum si de investigatii imagistice complexe, CT, RMN, PET CT, scintigrafie.

Pe site-ul web al clinicii se poate vizualiza o lista completa a investigatiilor RMN si a tarifele practicate. Un RMN nativ coloana pe un segment te va costa 600 de lei, iar pentru RMN pe segment coloana cu substanta de contrast, va trebui sa platesti 900 de lei.

Experientele pacientilor sunt diferite in ceea ce priveste serviciile clinicii. Multi apreciaza ca Neolife este o clinica la standarde europene, cu aparatura moderna si medici profesionisti. Exista insa si persoane care consemneaza aspecte mai putin favorabile ca intarzieri in comunicarea rezultatelor, dificultati la inregistrarea programarilor pentru investigatii cu bilet de trimitere si lipsa de solicitudine a personalului de la receptie.

3. Scanexpert

In Iasi, Scanexpert este prezenta cu doua centre de imagistica si unele dintre cele mai performante RMN din Moldova, Siemens Avanto 1,5 T, care, prin dotarile harware si software, permite efectuarea atat a investigatiilor RMN de rutina (RMN cerebral, RMN coloana, RMN abdominal, RMN extremitati s.a.), cat si a celor speciale (RMN sân, cord, tractografie, difuzie, perfuzie, colangiografie). Centrele au contract  cu CJAS Iasi si colaboreaza cu alte unitati spitalicesti din oras si judet, pentru a veni in sprijinul pacientilor cu servicii de diagnostic si tratament. Reteaua de imagistica medicala pune la dispozitia pacientilor din Romania examinari CT si RMN, cu interpretari riguroase facute de medici specialisti in radiologie si imagistica, in centrele sale din Iasi, Brasov, Pascani, Roman, Botosani si Galati.

Pretul pentru investigatia RMN coloana (un singur segment), la aceasta clinica porneste de la 630 de lei fara substanta de contrast si ajunge la 830 de lei cu substanta de contrast.

Aspectele de apreciat in activitatea centrelor de imagistica Scanexpert din Iasi sunt legate de calitatea imaginilor obtinute prin investigatiile CT si RMN, de profesionalism si seriozitate in interpretari si de promptitudinea comunicarii rezultatelor. Pe de alta parte, unii dintre pacienti reclama in recenziile de pe Google ca timpul de asteptare este mare si ca receptionerele si asistentele sunt lipsite de rabdare si empatie.

4. Arcadia

Parte a cunoscutei retele Arcadia Medical, in Iasi functioneaza trei centre de imagistica la standarde inalte, care ofera pacientilor acces la tehnologie de ultima generatie pentru efectuarea de investigatii RMN 1,5 T si 3 T (RMN cerebral, RMN coloana, RMN toracic, RMN abdominal etc.), CT, ecografie, radiografie, mamografie, osteodensitometrie. In cadrul cabinetelor de imagistica activeaza o echipa formata din 20 de medici specialisti, coodonati de prof. univ. dr. Dragos Negri, medic primar radiologie si imagistica medicala. Unitatile medicale din reteaua Arcadia se recomanda pacientilor din regiunea Moldovei pentru cele mai noi tehnici de interventie si dotari ultraperformante, folosite pentru diagnosticare si tratament. Arcadia Medical reuneste sub umbrela brandului un spital privat multidisciplinar, un spital de cardiologie interventionala, 3 centre de imagistica medicala, o maternitate, 6 clinici si un spital de recuperare medicala. 

Pentru RMN coloana nativ – un segment, pretul este de 700 de lei, iar pentru aceeasi investigatie realizata cu substanta de contrast vei plati 950 de lei.

Parerile pacientilor referitoare la Arcadia Medical sunt bune, desi cotatiile din recenziile de pe Google pot fi diferite in functie de unitatea medicala la care au apelat. Cea mai mare parte a persoanelor care au calcat pragul clinicilor Arcadia mentioneaza aspecte precum: servicii de calitate, medici profesionisti si empatici, dotari moderne, tratamente cu rezultate bune. Sunt si multe pareri conform carora partea organizatorica ar putea fi imbunatatita, astfel incat sa se reduca timpul de asteptare. Nemultumirile mai provin si de la tarifele ridicate si din faptul ca personalul de la receptie nu este suficient de bine informat pentru a ajuta pacientii cu lamuririle necesare.

5. Regina Maria

La Centrul de Imagistica Regina Maria din Iasi se pot accesa investigatii complete si complexe de radiologie si rezonanta magnetica nucleara, pentru acestea din urma clinica dispunand de aparat RMN unic in oras, Magnetom Essenza 1,5 Tesla produs de Siemens, care garanteaza acuratetea imaginilor in examinari precum RMN cranio-cerebral, RMN coloana, RMN torace, RMN abdominal, RMN san etc. Investigatiile se realizeaza sub coordonarea unor reputati specialisti, prof. univ. dr. Danisia Haba, medic primar radiologie si imagistica medicala, dr. Anca Dabija, medic primar, si dr. Raluca Mihalache, medic specialist imagist. Reteaua privata de sanatate Regina include policlinici, spitale, maternitati, laboratoare, centre de recoltare analize, 25 centre de imagistica in marile orase de pe intreg teritorul Romaniei.

Tarifele clinicii pot fi consultate pe site-ul web. Pentru un RMN coloana nativ, un segment, pretul este de 675 lei, in timp ce pentru RMN coloana cu substanta de contrast va trebui sa achiti 910 lei.

Pacientii considera ca la Regina Maria, centrul de imagistica are un spatiu modern si primitor, ca medicii sunt profesionalisti, iar analizele si investigatiile sunt caracterizate de  precizie. Cu toate acestea, in recenziile de pe Google, multi pacienti sustin ca programarile telefonice se inregistreaza greu, ca preturile sunt mari si ca nu reflecta calitatea serviciilor.

Concluzii

Pentru efectuarea unei investigatii RMN coloana in Iasi ai la dispozitie clinici de top cu aparatura de ultima generatie, atat pentru examinarile de rutina, cat si pentru investigatiile cu regim special, si medici cu experienta in radiologie si imagistica medicala. Fiecare dintre centrele medicale din clasamentul prezentat in acest articol si-a pus amprenta asupra pietei de sanatate din judet, contribuind in timp la solutionarea a zeci de mii de cazuri, prin facilitatea diagnosticarii precise a unor patologii diverse, pentru care s-au aplicat tratamente eficiente de catre medicii curanti ai pacientilor.

Avand la dispozitie informatiile din articolul pe care tocmai l-ai terminat de citit, vei putea sa alegi in cunostinta de cauza centrul de imagistica sau clinica din Iasi pe care il/o consideri cel/cea mai potrivit/-a pentru satisfacerea exigentelor tale in ceea ce priveste calitatea, pretul sau confortul la efectuarea unui RMN.