Meniu

Implant mamar alaptare

Actualizat pe:

Una dintre cele mai des adresate intrebari referitor la marirea sanilor cu silicoane este „poti alapta cu implanturi mamare?”. Aceasta se afla atat pe buzele femeilor care isi doresc o astfel de interventie, care au in plan, in viitor, o sarcina, cat si in mintea celor curiosi, care vor sa stie cum va fi viata ulteriora a pacientelor.
Operatia de marire a sanilor cu implant mamar poate fi efectuata oricarei femei adulte, adica dupa varsta de 18 ani. Astfel ca informatii referitoare la cum se vor prezenta sanii si implanturile in timpul si dupa o posibila sarcina, precum si daca femeile cu implanturi mamare pot alapta, sunt unele de baza, pe care trebuie sa le afle pacientele, inainte de interventie.

Afla daca poti alapta cu implanturi mamare

Foarte multe paciente se informeaza de pe interent atunci cand doresc sa apeleze la o interventie estetica, numai ca nu toate aceste informatii sunt adevarate, una dintre cele mai des intalnite mituri fiind ca nu poti alapta cu implanturi mamare. Aceste mit este numai pe jumatate adevarat, existand anumiti factori care influenteaza acest aspect.
In primul rand, tehnica de operare pentru introducerea implanturilor mamare poate afecta functia sanilor de a produce lapte matern. Modalitatea prin care implantul poate fi introdus la nivelul sanului sunt mai multe: inframamar, periareolar, transaxial sau transombilical. Dintre acestea, tehnica prin care sunt reduse aproape la minimum sansele de a alapta este cea periareolara, care presupune efectuarea unei incizii la nivelul areolelor, ceea ce se traduce prin sectionarea canalele galatofore, care au rolul de a transporta laptele matern.
De asemenea, pozitionarea implanturilor are si ea un rol decisiv in posibilitatea de a alapta a femeilor, cea mai lipsita de riscuri fiind pozitionarea acestora submuscular, astfel incat sa nu influenteze in niciun fel functiile sanului. In schimb, pozitionarea implanturilor intre muschi si tesutul glandural poate interfera cu alaptatul.
Unul dintre motivele pentru care femeile apeleaza la implanturile mamare este o dezvoltare anormala a acestora, ceea ce poate cauza si o lipsa a tesutului mamar functional, astfel ca alaptarea va fi ingreunata.

Daca poti alapta cu implanturi mamare, cat de sigur este?

O alta informatie importanta pentru femeile care sunt interesate de augumentarea mamara si care se intreaba „poti alapta cu implanturi mamare” este cat de sigura este alaptarea, daca aceasta este posibila.
Dupa cum este mentionat mai sus, in articol, in general, femeile care au implanturi mamare pot alapta fara probleme. Astfel ca o alta intrebare care se poate naste in mintea pacientelor este cat de sigura este, in acest caz, alaptarea. Conform studiilor de specialitate, s-a demonstrat ca nu exista niciun risc pentru bebelusul alaptat, daca mama are implanturi mamare, nici chiar in situatiile in care implantul mamar s-a rupt.
Prin urmare, cele care sunt confunze si reticente cu privire la marirea sanilor cu implanturi mamare daca isi doresc sa alapteze, nu au niciun motiv de ingrijorare. Astfel ca la intrebarea daca „poti alapta cu implanturi mamare” raspunsul este da, fara probleme.