Meniu

Implantul mamar anatomic

Actualizat pe:

Femeile care isi doresc sa obtina sani cu un aspect cat mai natural vor opta pentru implantul mamar cu forma anatomica. Bineinteles, fiecare pacienta are alte asteptari si nevoi, asa ca nu se poate vorbi de un tip de implant care sa multumeasca pe toata lumea, dar forma anatomica este perfecta pentru cele care vor o schimbare mai putin evidenta.

Pacientele trebuie sa priveasca interventia de marire a sanilor cu implant mamar ca pe o investitie pe termen lung, ceea ce inseamna ca alegerea o sa fie facuta cu mare atentie. Deciziile pe care le iau nu vor influenta doar forma sanilor, ci si nivelul de incredere de sine pe care il vor simti in momentul in care pasesc in lume.

Unele femei isi pot dori un anumit tip de implant, doar ca mai apoi sa observe ca forma respectiva nu li se potriveste. Cele care se regasesc intr-o astfel de situatie pot opta pentru o interventie care sa inverseze efectele augmentarii mamare, doar ca exista posibilitatea ca sanii sa nu mai aiba forma pe care au avut-o initial. De aceea, pacientele nu trebuie sa se grabeasca atunci cand aleg forma implantului, ci trebuie sa se gandeasca bine la avantaje si dezavantaje.

Ce o sa difere la interventia de implant cu forma anatomica?

Indiferent ca se realizeaza o procedura de augmentare mamara cu implant cu forma anatomica sau cu forma rotunda, interventia se va efectua in cea mai mare parte la fel. Se realizeaza sub anestezie generala, iar in functie de complexitate se desfasoara intre 1-2 ore. Amplasarea implantului poate sa fie subglandulara sau submusculara.

Acelasi lucru se poate spune si despre perioada de recuperare. In ambele cazuri, durerea este normala si poate fi ameliorata prin intermediul unui tratament analgezic. Pacientele se vor confrunta cu un nivel ridicat de dinsconfort in momentul in care incearca sa-si miste bratele, dar cele mai multe activitati vor putea fi reluate dupa doua saptamani.

Cum se decid pacientele daca isi vor face implant mamar cu forma anatomica?

Inainte de a-si face un implant mamar cu forma anatomica sau rotunda, pacientele vor purta o discutie cu medicul chirurg care urmeaza sa efectueze interventia. Acesta le va da optiuni din care sa aleaga si toate detaliile de care au nevoie pentru a lua o decizie cat mai potrivita pentru corpul lor. Dimensiunea toracelui va avea o importanta deosebita la aceasta etapa.

Un alt lucru care le va ajuta pe paciente sa se decida asupra formei ideale este catalogul cu imagini de tip before and after. Un astfel de portofoliu poate fi gasit pe site-urile clinicilor de chirurgie plastica si estetica, dar persoanele interesate le pot cere si de la medicii chirurgi la care urmeaza sa se duca pentru interventie. In acest fel, isi vor face o idee despre rezultatul final.

In cele din urma, nu exista un implant cu o forma perfecta, care sa se potriveasca tuturor femeilor. Acest lucru depinde de dimensiunea fiecarei persoane si de propriile sale preferinte, asa ca decizia ii apartine in totalitate.