Meniu

Implant mamar cat timp trebuie sa dormi pe spate

Actualizat pe:

Perioada de vindecare ce urmeaza dupa interventia augmenatare a sanilor trebuie tratata cu seriozitate, asa ca multe paciente se intreaba cat trebuie sa doarma pe spate dupa implant mamar, pentru a nu provoca efecte negative. Daca dorm pe burta, vor pune presiune asupra zonei operate, iar acest lucru poate pune in pericol rezultatele interventiei.

Raspunsul pe care cei mai multi medici chirurgi il vor da in legatura cu aceasta intrebare este legat de cat timp dureaza perioada de vindecare propriu-zisa, adica de trei luni. Dupa ce acest interval de timp trece, pacientele sunt libere sa doarma in oricare pozitie este mai confortabila pentru ele, deoarece riscul deplasarii implanturilor nu mai este la fel de mare.

Dormitul pe spate ajuta enorm si pentru ca faciliteaza circulata sangelui, ceea ce inseamna ca pacienta va avea parte de o vindecare mult mai rapida. Mai mult decat atat, previne si acumularea excesiva de lichid.

Cat timp trebuie sa dormi pe spate dupa implant mamar si ce perna ar trebui sa folosesti?

In procesul de odihna, perna are si ea un rol important, asa ca nu este suficient doar ca oamenii sa stie cat timp trebuie sa doarma pe spate dupa implantul mamar, ci si care este perna cea mai potrivita pe care sa o foloseasca in timpul perioadei de recuperare. Ea trebuie sa sprijine capul si umerii, incat pozitia lor sa fie mai ridicata decat cea a restului corpului.

Bineinteles, somnul nu este singurul aspect care le va da batai de cap in timpul perioadei de vindecare. Unele lucruri pe care erau obisnuite sa le faca in fiecare zi vor parea mult mai dificile, iar pacientele vor avea nevoie de timp sa se obisnuiasca din nou cu ele. O astfel de activitate zilnica poate sa fie chiar imbracatul hainelor, care o sa le dea ceva batai de cap la inceput.

Ce trebuie sa mai stii in afara de cat timp trebuie sa dormi pe spate dupa implant mamar?

Pe langa faptul ca pacientele trebuie sa aiba o idee in legatura cu cat timp trebuie sa doarma pe spate dupa implant mamar, ele trebuie sa respecte si diverse reguli legate de consumarea alimentelor, evitarea activitatilor fizice de tip alergat sau sarit etc. Pentru un somn cat mai linistit, pacientele trebuie sa evite cafeaua si alcoolul, pentru ca il pot perturba.

In functie de medic si de particularitatile fiecare persoanei, sfaturile pe care le primesc pacientele o sa difere de la un caz la altul, asa ca nu tuturor le va fi recomandat sa doarma pe spate pentru acelasi interval de timp. De aceea, chiar daca exista niste indicatii orientative pe care oricine le poate urma, sfatul medicului este cel mai important.

Concluzii

In cele din urma, pentru a avea parte de o vindecare cat mai corecta, pacientele trebuie sa asculte sfatul medicilor chirurgi atunci cand vine vorba de cat timp trebuie sa doarma pe spate dupa implant mamar. Ei le vor oferi solutia cea mai avantajoasa.