Meniu

Implant mamar complicatii

Actualizat pe:

Complicatiile dupa implantul mamar sunt, de cele mai multe ori, rezultatul nerespectarii sfaturilor si recomandarilor medicului chirurg estetician cu privire la perioada postoperatorie. De exemplu, daca medicul ii recomanda pacientei sale ca in perioada de recuperare sa nu fumeze deloc, cel mai bine este sa se respecte in detaliu aceasta cerinta, pentru a evita aparitia complicatiilor.

Procedura de marire a sanilor este una dintre cele mai comune si populare interventii in prezent, fiind pe lista de dorinte a multor femei. Pentru evitarea manifestarii unor situatii riscante, pacienta trebuie sa pastreze o legatura stransa cu medicul specialist, astfel incat sa il instiinteze in momentul in care sesizeaza ca ceva nu este in regula.

4 complicatii dupa implantul mamar pe care risti sa le ai

Exista o serie de complicatii dupa implantul mamar cu care pacientele se pot confrunta, mai ales daca nu tin cont de indicatiile oferite de medicul specialist. Printre acestea se numara si:

1. Manifestarea unei infectii

Exista un risc ridicat ca pacienta sa dezvolte o infectie in prima luna dupa operatia de marire a sanilor, dar, din fericire, dupa aceea nu mai exista nicio probabilitate sa apara. Astfel, in primele saptamani, trebuie sa se prezinte relativ frecvent la cabinetul chirurgului estetician, pentru a evita manifestarea unei infectii.

2. Contractura capsulara

Contractura capsulara este si ea una dintre acele complicatii de implant mamar care pot aparea. Aceasta survine, de obicei, ca o reactie la faptul ca un obiect strain a fost introdus in interiorul corpului. Tesutul care inconjoara implantul mamar trece printr-o perioada de acomodare, existand riscul sa se contracteze. Pentru evitarea unei astfel de situatii, este recomandata tehnica de introducere submusculara a implantului mamar. De asemenea, contractura capsulara mai poate aparea si din cauza unei infectii.

3. Manifestarea unui nivel ridicat de durere

Durerea este manifestata de toate pacientele care au trecut printr-o operatie de marire a sanilor si nu trebuie sa se ingrijoreze in aceasta privinta. Medicul recomanda, de obicei, un tratament de calmare pe baza de analgezice, pentru a-i fi mai usor pacientei sa treaca de senzatiile neplacute resimtite, insa daca durerea persista, este neaparata nevoie de un control.

4. Posibilitatea de ruptura a implantului

Desi este o situatie cu care nimeni nu-si doreste sa se confrunte niciodata, este bine sa se ia in considerare, pentru ca, in eventualitatea in care s-ar putea intampla, pacienta trebuie sa stie cum sa gestioneze situatia. In momentul in care apare, pacienta poate sa sesizeze anumite schimbari la nivelul formei sanilor sau poate sa manifeste chiar si o senzatie de durere, umflaturi, usturimi, amorteala. Aceasta complicatie poate sa apara ori dupa cateva zile de la interventie, din cauza tehnicii sau a echipamentului necorespunzator al medicului, ori dupa ani de zile. Astfel, este esential sa se opteze pentru un implant mamar realizat dintr-un material dens, cum este gelul coeziv, care nu se scurge sub nicio forma.

Prin urmare, femeile care iau in considerare procedura de marire a sanilor, trebuie sa tina cont si de complicatiile care pot aparea. Astfel, este important sa se pastreze legatura cu medicul specialist.