Meniu

Implant mamar marimi

Actualizat pe:

Atunci cand isi doresc o operatie de augumentare mamara, femeile isi doresc dimensiuni diferite, mai ales ca si motivele pentru care apeleaza la aceasta interventie estetica sunt diferite, iar faptul ca exista tipuri de implant mamar in marimi variate este un avantaj important.
Totusi, nu pacientele sunt cele care aleg marimea implantului mamar, ci medicul lor estetician, care tine insa cont de dorintele acestora si le adapteaza la conformatia si dimensiunile corpului lor. De ajutor este si programul detinut de majoritatea clinicilor de chirurgie estetica prin intermediul caruia poate fie efectuata virtual marirea sanilor, astfel incat pacientele sa poata observa care tip si dimensiune a implantului mamar li se potriveste.

Care sunt aspectele de care se tine cont atunci cand se alege implantul mamar de marimi potrivite?

Nu se poate vorbi despre o marime ideala a implanturilor mamare, deoarece fiecare pacienta este unica si are propriile nevoi si dorinte, astfel ca implantul mamar potrivit are marimi diferite pentru fiecare pacienta in parte. Se poate spune deci ca operatia de augumentare mamara este una personalizata, adaptata nevoilor pacientelor.
Indiferent pentru ce tip de implant mamar ar opta pacientele sau medicii lor, exista o varietate foarte larga de marimi pentru acestea, marimi ce sunt cuprinse, in general, intre 200 si 850 cc.
Cum rezultatul final al operatiei de augumentare mamara este extrem de important, este necesar ca alegerea dimensiunilor potrivite ale implantului mamar sa se realizeze cu mare atentie si tinand cont de anumite aspecte precum: dimensiunea actuala a sanilor, greutatea, inaltimea, latimea toracelui, tesutul mamar existent. De aceea, consultarea unui medic estetician inainte de a lua decizia finala pentru marirea sanilor are un rol decisiv, deoarece acesta poate ajuta pacientele, cu o viziune obiectiva, pentru a alege implantul mamar care li se potriveste cel mai bine.

La ce se face referinta, in cazul implantului mamar, cat se vorbeste despre marimi?

Orice tip de implant mamar are mai multe marimi, care sunt la dispozitia pacientelor, insa aceste marimi reprezinta, de fapt, un cumul al mai multor caracteristici ale implantului mamar, cum ar fi volumul, diametrul si proiectia. Acestea pot fi diferite si in functie de forma implantului.
In general, implantul mamar se masoara in centimetri cubi (cc), ca urmare a cantitatii de silicon din interiorul acestuia. Numai ca la fel de important este si diametrul implantului, care se masoara in centimetri, la baza implantului. In cazul implanturilor anatomice insa diametrul este putin diferit, din cauza formei de lacrima pe care o au.
In ceea ce priveste proiectia, aceasta se refera la inaltimea implantului – de la baza pana la cel mai inalt punct al acestuia – si se masoara tot in centimetri. Proiectia este cea care ofera proeminenta bustului, dupa interventia de marire a sanilor.
Drept urmare, stabilirea marimii potrivite a implantului mamar este un proces complex, pentru care este necesara o analiza si o masurare corecta, realizata de medicul estetician, iar probarea mai multor dimensiuni poate ajuta pacientele sa se decida cum isi doresc sa arate bustul lor.

In concluzie, stabilirea tipului de implant mamar si marimile acestuia se face numai impreuna cu medicul chirurg estetician, in timpul consultatiei initiale.