Meniu

Implant mamar natural

Actualizat pe:

Cu toate ca operatia de marire a sanilor este una dintre cele mai des solicitate operatii estetice, inca mai exista reticente cu privire la aspectul artificial ala acestora, alegand insa un implant mamar natural, rezultatul final va fi unul uimitor, sani mai mari, dar cu aspect natural.
Pentru obtinerea unui astfel de bust se folosesc implanturi mamare anatomice, care datorita formei pe care o au pot recrea aspectul natural al sanilor, chiar daca acestia au fost mariti intr-un mod artificial.

Care sunt caracteristicile unui implant mamar natural?

In sectorul chirurgiei estetice a sanului exista mai multe tipuri de implanturi mamare, care difera in functie de mai multi factori – forma, textura, compozitie – insa pentru un rezultat cu un aspect natural medicii chirurgi recomanda implantul mamar natural. Versatilitatea acestuia este unul dintre principalele motive pentru care se afla printre preferatele medicilor si pacientelor deopotriva.
Implantul mamar natural sau anatomic are forma de lacrima sau para, fiind mai proeminent in partea de jos si conic in partea de sus. Datorita acestei forme, asemanarea cu sanul natural este una foarte mare, drept urmare, indiferent de dimensiunea implantului, daca forma acestuia este anatomica atunci si rezultatul final va fi unul cu aspect natural.
Cele mai recente tipuri de implanturi mamare au o compozitie din silicon coeziv, principala caracteristica a acestuia fiind faptul ca, in cazul unei rupturi, nu se va scurge. De asemenea, pentru a impiedica rotirea implantului – una dintre principalele probleme asociate acestora – se recomanda folosirea unui implant mamar cu invelis texturat, care adera mult mai usor la tesut si astfel nu se mai roteste.

Cui se adreseaza implantul mamar natural?

In general, implantul mamar natural este ales de femeile care isi doresc o augumentare mamara, dar cu rezultate discrete, care sa nu iasa in evidenta, implantul cu forma rotunda oferind de obicei un aspect nenatural, artificial.
In plus, acest tip de implanturi sunt potrivite pentru anumite categorii de paciente, cum ar fi cele inalte, cu un torace alungit, sau cele cu o cantitate mica de tesut mamar. Totodata, implanturile mamare naturale, anatomice, sunt preferate si de femeile care au o activitate sportiva intensa, datorita dimensiunilor si formei pe care o au si care nu impiedica desfasurarea acestor activitati.
Totusi, rezultatul interventiei de marire a sanilor cu implanturi mamare anatomice este influentat si de alti factori, care pot afecta aspectul naturala dorit, factori precum priceperea medicului chirurg, tehnica aleasa pentru amplasarea implantului si chiar dimensiunea acestuia. Prin urmare, daca isi doresc o operatie de augumentare mamara, dar discreta si cu aspect natural, pacientele trebuie sa se documenteze corect si sa aleaga cu mare atentie medicul chirurg la care va apela.
Un aspect pe care trebuie sa il cunoasca pacientele care isi doresc marirea sanilor cu implant mamar anatomic este ca pentru inserarea acestuia este necesara o incizie mai lunga, ceea ce va duce la o cicatrice mai mare. Totusi, discretia si naturaletea pe care le ofera implantul mamar natural depasesc posibilele dezavantaje, mai ales daca femeile isi doresc un bust mai mare, dar mai putin vizibil.