Implant mamar nereusit

Actualizat pe:

Implanturile mamare nereusite intra in categoria erorilor pe care medicii chirurgi esteticieni le fac, din cauza lipsei de experienta sau de atentie. Odata ce pacienta intampina o astfel de situatie, trebuie sa se prezinte de urgenta la un medic chirurg profesionist, pentru a remedia situatia neplacuta creata.

Desi este o procedura pe care multi medici specialisti o stapanesc si desi este o interventie comuna, tot se mai pot strecura greseli provocate de neatentie in ceea ce priveste operatia de marire a sanilor. Din fericire, tehnologia din prezent s-a imbunatatit semnificativ, iar procedura de ameliorare a implanturilor nereusite nu este dificila. Trebuie doar sa fie realizata de un medic specialist si cu experienta. Esecul operatiei nu reprezinta neaparat riscuri uriase fata de sanatate, dar pot afecta estetica sanului, fiind necesare interventii chirurgicale suplimentare pentru repararea situatiei initiale.

4 motive pentru implanturile mamare nereusite

Femeile care se confrunta cu implanturi mamare nereusite, nu trebuie sa se descurajeze, pentru ca pot fi ameliorate cu ajutorul unui medic chirurg profesionist, care se ocupa si cu interventii de acest fel. Cauzele unei astfel de situatii sunt diverse si provin in mare parte din cauza tehnicii aplicate de medicul chirurg.

1. Stabilirea marimii gresite a siliconului

In situatia in care medicul nu a ales o marime potrivita pentru silicon, exista multe sanse ca interventia de implant mamar sa fie nereusita. In cazul in care siliconul este prea mic, exista riscul ca acesta sa se miste, sa se roteasca si sa duca la un aspect inestetic al sanilor. In cazul in care siliconul este prea mare, acesta nu va avea suficient spatiu si, inevitabil, se va rupe.

2. Defecte din fabrica

Exista posibilitatea ca siliconul sa aiba un defect din fabricatie, care sa-l impiedice sa-si indeplineasca rolul pentru care a fost creat. Poate sa se rupa cand este introdus in spatiul special creat de medic sau sa aiba o forma neadecvata care nu ofera un impact vizual placut. Datorita faptului ca au un nivel crescut de importanta, fie ca au continut de ser fiziologic sau de silicon, implanturile sunt foarte bine verificate de specialisti. Cu toate acestea, exista si riscul (foarte scazut) ca un implant sa fie defect.

3. Uzarea siliconului cu trecerea timpului

După ce a trecut o perioada indelungata de la operatia de marire a sanilor, exista posibilitatea ca siliconul sa sufere modificari cu trecerea timpului si sa se rupa sau sa-si schimbe forma. Implanturile mamare nu au fost concepute pentru a rezista permanent. Conform cercetatorilor americani, 76% din implanturile mamare au necesitat o schimbare dupa 10 ani de la aplicare.

4. Mamografia

In ocazii foarte rare, implanturile mamare tind sa sufere modificari neplacute in timpul desfasurarii unei mamografii; totusi, aceasta cauza este atat de rara incat nicio femeie nu ar trebui sa evite sa-si faca mamografia.

Prin urmare, in situatii mai rare, pot exista erori in cadrul procedurii chirurgicale de aplicarea a implanturilor mamare, care sa duca la aparitia multor complicatii. Din fericire, tehnologia din prezent este atat de dezvoltata incat corectarea unor implanturi mamare nereusite este un proces simplu.