Meniu

Implant mamar schimbare

Actualizat pe:

O parte dintre pacientele unui medic estetician este reprezentata de cele care apeleaza la serviciile acestuia pentru schimabarea de implant mamar. Motivele pentru care acestea apeleaza la ajutorul medicului, din nou, sunt diferite, de la dorinta de a avea sani si mai mari, la aparitia unei complicatii legate de prima interventie de augumentare mamare.
In general, modul in care se desfasoara o astfel de interventie chirurgicala este similar oricarei operatii de marire a sanilor cu implant mamar, ceea ce presupune o noua perioada de recuperare si acomodare cu noile silicoane.

Care sunt motivele pentru schimabarea implantului mamar?

In momentul in care iau in calcul marirea sanilor cu implant mamar, femeile ar trebui sa tina cont ca implanturile au o durata de viata limitata si, dupa cativa ani, pot avea nevoie de o noua interventie estetica, pentru schimbarea implantului mamar. Motive pot fi insa si altele pentru care pacientele pot avea nevoie de inlocuirea implanturilor.
Astfel ca unul dintre cele mai des intalnite motive invocate de paciente este aspectul estetic, unele dintre ele fiind nemultumite de dimensiunea sau aspectul implantului ales initial.
De asemenea, un alt motiv pentru care femeile cu implant mamar au nevoie de o noua interventie estetica la nivelul sanilor este reprezentat de posibile complicatii legate de implanturi. Principalele riscuri si cele mai des intalnite astfel de situatii, in care se impune schimbarea implanturilor mamare, sunt ruperea implantului si contractarea capsulei.
In momentul in care pacientele simt ca ceva nu este in regula cu implanturile lor sau se confrunta cu dureri sau disconfort in zona acestora, este recomandat sa se prezinte cat mai repede la medicul lor estetician.
In plus, mai exista o situatie in care femeile apeleaza la o noua operatie de marire a sanilor cu implant mamar este atunci cand au nevoie de o interventie chirurgicala combinata, cum ar fi cea pentru ridicarea sanilor. In cazul pacientelor cu implant mamar, o astfel de operatie presupune si inlocuirea implantului deja existent.

Care sunt principalele etape ale operatiei pentru schimbarea implantului mamar?

Oricare ar fi motivul pentru care apeleaza la schimbarea implantului mamar, femeile trebuie sa stie ca inainte de a fi supuse unei noi interventii chirurgicale estetice ar trebui sa faca o ecografie mamara sau o mamografie. In acest fel se poate verifica starea de sanatate a sanilor si reprezinta etapa preoperatorie a interventiei estetice.
Aceasta etapa este precedata de o consultatie medicala la chirurgul estetician care va efectua interventia. In cadrul acesteia se evalueaza daca schimbarea este justificata si se recomanda efectuarea unui set de analize si investigatii medicale.
In ceea ce priveste operatia chirurgicala in sine, aceasta se desfasoara la fel ca oricare alta operatie estetica cu implanturi mamare, sub anestezie totala. La fel este si in cazul perioadei de recuperare, cand pacientele ar trebui sa mearga periodic la controalele medicale, pentru ca medicul chirurg sa poata observa evolutia si ritmul de vindecare.

In concluzie, exista foarte multe situatii si cazuri in care este necesara de o interventie chirurgicala pentru schimbarea implantului mamar, pacientele fiind astfel nevoite sa treaca prin acelasi proces ca si cel initial.