Meniu

Infectioase Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

In cautarea unei clinici cu servicii de boli infectioase in Brasov, poti avea in vedere patru centre medicale de notorietate, ale caror echipe medicale sunt alcatuite si din medici primari sau specialisti in boli infectioase. In acest articol, iti vom prezenta aceste clinici si serviciile de boli infectioase pe care le pun la dispozitie. Tot in continuare vei putea afla si cine sunt profesionistii medicali care acorda consultatii si ofera planuri de tratament pentru bolile infectioase in municipiul Brasov.

Bolile infectioase sunt boli provocate de agenti patogeni (bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti). La un cabinet de boli infectioase pot apela atat pacientii cu infectii bacteriene, virale sau fungice, cat si persoanele care calatoresc in zone cu risc crescut de boli infectioase sau pacientii cu un sistem imunitar slabit. 

Cat costa consultatia la infectioase in Brasov?

Costul unei consultatii la infectioase, in municipiul Brasov, este diferit, variind in functie de medic sau de clinica privata in care acesta activeaza. In tabelul de mai jos poti vedea care sunt aceste tarife, astfel incat sa-ti poti stabili un buget estimativ  pentru o vizita la medic.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
RMN Diagnostica
Clinica-Verificata
360 Ron
 • Pret Consultatie 360 Ron
 • Medic cu experienta in boli infectioase
 • Teste rapide Covid-19 si gripa
 • Servicii medicale variate
 • Echipamente medicale de ultima ora
 • Investigatii imagistice
 • Nu se respecta programarile
S. Sf. Constantin
250 Ron
 • Pret Consultatie 250 Ron
 • Medic cu o bogata pregatire si experienta in boli infectioase
 • Administrare perfuzii si vaccinuri
 • Interpretare analize medicale
 • Spital modern si curat
 • Aparatura medicala performanta
 • Personal amabil
 • Nu se respecta orele de programare
Regina Maria
345 Ron
 • Pret Consultatie 345 Ron
 • Doi medici specializati in boli infectioase
 • Servicii destinate adultilor si copiilor
 • Consultatii in regim de urgenta
 • Dotari moderne
 • Ambianta placuta
 • Nu se respecta programarile
 • Aglomeratie la receptie
Hyperclinica MedLife
345 Ron
 • Pret Consultatie 345 Ron
 • Medic primar boli infectioase
 • Numeroase specialitati medicale
 • Echipa medicala de exceptie
 • Curatenie si confort
 • Nu se respecta programarile
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clinici cu departament de boli infectioase in Brasov

Sunt patru centre medicale private in Brasov in care sunt cabinete de infectioase. Te invitam sa descoperi in continuare aceste clinici si sa parcurgi informatiile utile legate de serviciile medicale pe care le ofera.

1. RMN Diagnostica

In cadrul policlinicii RMN Diagnostica din Brasov functioneaza un cabinet de boli infectioase in care ofera consultatii dr. Andreea Capilna, medic primar boli infectioase si medic specialist epidemiologie, care este si doctor in stiinte medicale. In cadrul consultatiei, medicul poate efectua si teste rapide Covid–19 sau gripale. Policlinica RMN Diagnostica este un nume de referinta pe piata serviciilor medicale din Brasov, oferind servicii variate (chirurgie generala, chirurgie vasculara, cardiologie, gastroenterologie, medicina interna, investigatii imagistice si multe altele). 

O consultatie la infectioase, in aceasta clinica din Brasov, costa 360 de lei.

S-au notat numeroase aprecieri in review-urile de pe internet ale policlinicii RMN Diagnostica din Brasov. Pacientii sunt multumiti ca aici gasesc servicii medicale variate si de buna calitate, medici care ii trateaza cu profesionalism si amabilitate si aparatura de ultima generatie. Sunt insa si persoane care spun ca nu se respecta programarile.

Vezi parerile pacientilor despre RMN Diagnostica
Vezi Pareri

2. Spitalul Sf. Constantin

Cabinetul de boli infectioase de la Spitalul Sf. Constantin din Brasov se afla in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate, ceea ce inseamna ca pacientii pot beneficia de consultatii gratuite, in baza biletului de trimitere si a cardului de asigurat. Serviciile din acest cabinet sunt oferite de dr. Marcel Paraschiv, medic primar boli infectioase, un doctor cu o experienta vasta in acest domeniu, care a fost sef de sectie  boli infectioase si coordonator al compartimentului  HIV/SIDA din cadrul Spitalului Judetean Targoviste. Medicul are atestat de studii complementare in ingrijiri paliative, masterat in infectii nosocomiale si o certificare „Effective Clinical Trial Project Management” de la The Institute of Clinical Research din Londra. Din 2006 si pana in prezent, dr. Paraschiv este investigator la diverse studii clinice de faza II si III. Printre serviciile oferite in cabinet se afla: consultatii, controale, interpretarea analizelor, injectii intravenoase, vaccinari, administrare perfuzii, screening prespitalizare, eliberare documente medicale.

O consultatie costa 250 de lei la dr. Marcel Paraschiv. 

Brasovenii spun ca spitalul Sf. Constantin arata bine, este curat, iar medicii sunt bine pregatiti. Aprecierile se indreapta si catre personalul auxiliar, atent la nevoile pacientilor si amabil, dar si catre conditiile bune din spital, inclusiv aparatura de calitate superioara. Sunt insa mentionate si cateva nemultumiri, cum ar fi ca nu se respecta orele de programare.

3. Regina Maria

Doi medici specializati in boli infectioase se afla la Spitalul Regina Maria din Brasov. Este vorba despre dr. Marius Tanasa – doctor in stiinte medicale si medic specialist, cu competente in: patologie hepatica, biopsie hepatica si fibroscan – si dr.  Ciprian Popa – medic specialist pediatrie si medic specialist boli infectioase. Spitalul Regina Maria din Brasov face parte dintr-o retea medicala cu 12 acreditari internationale, ceea ce le permite medicilor sa lucreze multidisciplinar si la standarde care sunt impuse la nivel international. Spitalul dispune de 6 linii de garda, centru de imagistica, maternitate si de un laborator performant.

Un consult la boli infectioase in cadrul Spitalului Regina Maria din Brasov are un tarif de 345 de lei.

Brasovenii au impartasit in mediul online opinii diferite in ceea ce priveste serviciile acestui spital privat. Unii dintre ei au notat ca medicii sunt alesi dintre cei mai buni din judet, pe criterii legate de competente si profesionalism, si ca dotarile spitalului sunt moderne si actuale. In schimb, sunt si persoane care au notat ca se creeaza aglomeratie la receptie si ca nu se respecta programarile.

4. Hyperclinica MedLife

Exista un cabinet de infectioase in Brasov si la Hyperclinica MedLife PDR Turnului. Medicul care isi desfasoara activitatea in acest cabinet este dr. Roxana Chiris, medic primar boli infectioase. Aceasta hyperclinica este primul ambulatoriu ce deserveste Spitalul MedLife Brasov, fiind infiintat pentru a le oferi pacientilor servicii medicale integrate. Peste 130 de medici, profesori, doctori in stiinte medicale si conferentiari isi desfasoara activitatea in cadrul acestui centru de servicii medicale, care este printre primele ca amploare din judet.

Consultatia la boli infectioase costa 345 de lei in acest centru medical.

Pacientii apreciaza la acest centru medical faptul ca in cadrul sau sunt medici foarte buni si cu experienta, dar si ca oferta de servicii medicale este diversificata, spre folosul intregii familii. Echipamentele medicale moderne si confortul sunt si ele invocate in recenziile din online, dar, pe langa aceste aspecte pozitive sunt enumerate si altele care au produs  neplaceri pentru unii pacienti: tarifele mari, nerespectarea programarilor sau faptul ca la anumite specialitati programarile se fac peste luni de zile.

Concluziile noastre

Pentru locuitorii din Brasov sunt puse la dispozitii servicii de infectioase in patru clinici private moderne. In aceste cabinete, persoanele cu febra inexplicabila, cu tuse persistenta, sangerari in scaun, eruptii cutanate, umflaturi sau noduli pe diverse parti ale corpului sunt evaluate de medici cu o vasta experienta in acest domeniu si primesc tratamentele aferente. 

In unele dintre cabinetele private de infectioase din Brasov se efectueaza vaccinuri si se administreaza perfuzii, iar serviciile mai includ si consultatii in regim de urgenta.