Meniu

Infectioase Resita

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Anumite simptome, dar si plecarea sau revenirea dintr-o tara cu risc ridicat de infectare ii determina pe oameni sa ajunga la un cabinet de infectioase din Resita. Aici, sunt diagnosticate, tratate si gestionate afectiunile medicale cauzate de agenti patogeni precum: virusuri, bacterii, fungi sau paraziti. 

Sunt numerosi medici specializati in boli infectioase in Resita, care te pot ajuta sa gestionezi o astfel de problema medicala sau la care sa apelezi in cazul in care vrei sa pleci (sau te intorci) intr-o tara cu risc ridicat de infectare. Tot la acesti profesionisti poti solicita informatii si explicatii referitoare la vaccinarea contra: rujeolei, oreionului, tusei convulsive, gripei, hepatitei. In acest articol este prezentata singura unitate medicala din Resita unde exista un departament de boli infectioase.

Cat costa o consultatie la infectioase in Resita

In spitalele de stat, consultatia la infectioase este, de regula, gratuita. Insa, daca nu ai un bilet de trimitere sau nu esti asigurat, o astfel de consultatie poate avea costul din tabelul de mai jos.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Spitalul Judetean
Clinica-Verificata
200 Ron
  • Pretul Consultatiei porneste de la 200 Ron
  • Numeroase specialitati medicale
  • Sectie de boli infectioase cu 40 de paturi
  • Medici cu experienta
  • Personal medical insuficient pentru nevoile pacientilor
  • Aglomeratie
  • Timp de asteptare mare
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Exista un cabinet de boli infectioase in Resita?

Raspunsul este DA, exista un astfel de cabinet de infectioase in Resita. Descopera in continuare unde te poti programa pentru un consult!

Spitalul Judetean de Urgenta Resita

In cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Resita exista sectia de boli infectioase, cu spitalizare de zi (40 de paturi), compartiment HIV/SIDA (5 paturi) si cu servicii paraclinice la dispozitie, de: radiologie si imagistica medicala, anatomie patologica, laborator de analize medicale. Aceasta sectie functioneaza in stationarul III al spitalului, de pe strada Crisan, nr. 10.  Seful sectiei de boli infectioase este dr. Florina Branzan, medic primar. Echipa este completata cu medici primari (dr. Rusanda-Rahela Constantin si dr. Marinela-Nicoleta Parpala) si un medic rezident. SJU Resita are o istorie bogata si este cea mai complexa unitate sanitara a judetului Caras-Severin, fiind alcatuit din trei stationare.

Costul unei consultatii la infectioase, pentru pacientii care nu au bilet de trimitere sau nu sunt asigurati, este de 150 de lei.

Medicii de la acest spital public de urgenta din Resita sunt apreciati pentru profesionalism si pregatire, iar pacientii au mai notat in recenzii ca diversitatea serviciilor medicale reprezinta un plus important pentru oamenii cu boli infectioase, sau cu boli acute/cronice din intreg judetul Caras-Severin. Sunt insa si persoane nemultumite de activitatea din spital, atragand atentia ca este aglomeratie sau ca se asteapta cu orele pe holuri pentru a fi preluat de un medic.

Vezi parerile pacientilor despre Spitalul Judetean de Urgenta Resita
Vezi Pareri

Concluziile noastre

In materie de boli infectioase, Resita nu dispune de o oferta vasta de servicii medicale. Consultatii si tratamente de infectioase sunt puse la dispozitie in cadrul unui spital public, unde, dupa cum se intampla in majoritatea unitatilor administrate de stat, sunt numeroase nemultumiri legate de gestionarea activitatii si a personalului. 

Apeleaza la un medic specializat in infectioase din Resita inclusiv in cazul muscaturilor de capusa, pentru a primi ingrijirile medicale necesare!