Meniu

Laborator analize Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru prevenirea aparitiei unor probleme severe de sanatate, asigura-te ca mergi o data pe an la un laborator de analize din Brasov pentru efectuarea tuturor investigatiilor necesare. Principalul scop al analizelor medicale este de a-ti oferi siguranta ca organismul tau functioneaza in parametri optimi si ca nu esti expus niciunui pericol. Pe de alta parte, exista si situatii in care pacientii se confrunta deja cu anumite probleme de sanatate pe care vor sa le tina sub control pana cand se vindeca.

In Brasov, exista o gama variata de unitati medicale pe care le poti lua in considerare, unde vei avea parte de rezultate precise si rapide. Nu amana vizita la laboratorul de analize medicale mai mult de un an, mai ales daca medicul specialist te incurajeaza sa mergi mai des, pentru a te monitoriza corect, dar si pentru a verifica daca planul de tratament pe care ti l-a recomandat este eficient.

Care este pretul investigatiilor uzuale la un laborator de analize in Brasov?

Daca te-ai hotarat sa faci investigatiile indicate de medicul specialist si sa mergi la un laborator de analize din Brasov fara sa ai la dispozitie un bilet de trimitere, va trebui sa te informezi corespunzator la preturile aplicate. De asemenea, trebuie sa stii si ca unele analize de sange sau teste pe care clinicile le pun la dispozitie nu sunt decontate de stat. Iata care sunt tarifele practicate in Brasov:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Hemoleucograma
Rating
Website
Clinica Sante
Clinica-Verificata
29 Ron
 • Pret Hemoleucograma 29 Ron
 • Analize precise cu rezultate rapide
 • Mediu confortabil si sigur
 • Echipamente si dotari moderne
 • Echipa medicala profesionista
 • Diagnostic corect si tratament eficient
Biossan
29 Ron
 • Pret Hemoleucograma 29 Ron
 • Servicii calitative si analize precise
 • Diagnostic corect si tratament eficient
 • Aparaturi si echipamente performante
 • Programari respectate
 • Atmosfera placuta si atitudine prietenoasa
Bioclinica
25 Ron
 • Pret Hemoleucograma 25 Ron
 • Echipa amabila, profesionista si experimentata de medici
 • Diagnostic precis si tratament corect
 • Dotari de ultima generatie
 • Rezultate precise si rapide
Synevo
39 Ron
 • Pret Hemoleucograma 39 Ron
 • Medici profesionisti si asistente implicate
 • Aparatura moderne si echipamente performante
 • Rezultate precise
 • Gestionarea deficitara a programarilor
Sante Vie
22 Ron
 • Pret Hemoleucograma 22 Ron
 • Profesionalism, implicare si buna pregatire
 • Medici cu experienta
 • Asistente implicate
 • Aparaturi performante
 • Contactarea dificila a operatorului telefonic
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 laboratoare de analize din Brasov

Vrei sa gasesti laboratoare de analize in Brasov la care sa mergi pentru efectuarea investigatiilor in mod regulat si nu stii care dintre cele disponibile ofera servicii la un raport calitate/pret excelent? Pentru a-ti simplifica munca de research, ti-am pregatit mai jos un top de cinci institutii medicale cu prezentarile aferente:

1. Clinica Sante

Clinica Sante este un laborator de analize localizat in Bucuresti, dar care are centre de recoltare in mai multe orase din tara, printre care se numara si Brasov. Recoltarea probelor de sange se realizeaza atat la copii, cat si la adulti intr-un cadru specializat, unde pacientii sunt tratati cu amabilitate si seriozitate. Laboratoarele clinicii Sante pun la dispozitia celor interesati analize medicale in colaborare cu urmatoarele companii private de asigurari: Allianz Tiriac, Uniqua Asigurari, Generali, Signal Iduna, Europ Assistance, Asirom, Medoc. In cadrul institutiei, cei interesati pot beneficia de o multime de pachete promotionale care au in vedere: analizele uzuale, pentru gravide, speciale, profil de analize pentru certificatul prenuptial etc. Dotarile centrului sunt moderne, iar cadrele medicale reusesc sa asigure un act medical ireprosabil.

Costul aplicat pentru o hemoleucograma este de de 29 lei, iar un HDL colesterol este de 20 lei.

Analizele efectuate la clinica Sante sunt precise, serviciile de calitate, rezultatele sunt primite intr-un timp scurt, iar asistentele asigura un mediu confortabil si sigur pentru pacienti. Dotarile centrului de recoltare sunt superioare, echipamentele folosite sunt moderne, iar echipa medicala da dovada de o buna pregatire cand vine vorba de diagnosticarea si tratarea pacientilor. 

Vezi parerile pacientilor despre Clinica Sante
Vezi Pareri

2. Biossan

Biossan este un laborator de analize din Brasov, care ofera tuturor pacientilor posibilitatea de a-si efectua investigatiile de rutina, dar si de a-si monitoriza corespunzator afectiunile de care sufera. Prin intermediul aparaturilor de ultima generatie si a echipamentelor performante, exista o multime de categorii de analize pentru care poti opta, pentru a verifica mai multe aspecte ale sanatatii tale. Printre acestea se numara si: analize biochimice (acid uric seric, albumina serica, amilazemie, calciu, colesterol, fosfor etc.), bacteriologie (secretie lingualagingivala, faringiana, nazala, otica, conjunctivala, sputa, urina, plagi, scaun), citologie (examinarea sedimentelor urinare, lamelor din culturi, examinarea microscopica a spermei etc.), hematologie (VSH, leucocite, hemoglobina etc.), imunologie (anticorpi, amfetamina, cannabis etc.), parazitologie (examen coproparazitologic, identificare paraziti intestinali). Echipele de medici au o buna pregatire, avand competenta de a stabili un diagnostic corect dupa interpretarea rezultatelor primite.

Pretul pentru o hemoleucograma este de 29 lei, iar un test rapid de identificare gripa Influenza A&B costa 50 lei.

Laboratorul de analize a primit numeroase recenzii pozitive, datorita serviciilor calitative puse la dispozitia pacientilor. Echipele medicale sunt bine pregatite, experimentate si competente in stabilirea corecta a diagnosticului, avand acces la aparaturi si echipamente performante. Biossan se afla si in relatii contractuale cu CAS, unele servicii fiind decontate. Programarile sunt respectate, atmosfera este placuta, iar atitudinea asistentelor este prietenoasa.

3. Bioclinica

Cu o activitate de peste 28 de ani, Bioclinica este un laborator de analize din Brasov cu renume, catre care isi indreapta atentia multi pacienti. Prin intermediul tehnologiei avansate si echipamentelor de ultima generatie care se afla in dotarile laboratorului, pacientii pot opta pentru efectuarea analizelor din domenii cat mai variate: hematologie, microbiologie, imunologie, alergologie, parazitologie, toxicologie, biochimie, anatomie patologica, coagulare, markeri tumorali etc. De asemenea, rezultatele analizelor sunt accesate facil, prin intermediul portalului medical dedicat tuturor. In plus, activitatea institutiei medicale Bioclinica este recunoscuta de foruri nationale si internationale ca: HEMATROM (Romania), INSTAND e.V. (Germania), NEQAS (Marea Britanie), RIQAS (Irlanda), EQAS (SUA). Echipa din cadrul laboratorului din Brasov este gestionata de dr. Gabriela Mihulca, medic primar in medicina de laborator.

Costul pentru o hemoleucograma este de 25 lei, iar un test de Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM (Covid-19) ajunge la 95 lei.

Laboratorul a primit o multime de aprecieri din partea pacientilor, datorita preciziei inalte a analizelor medicale. Echipa de medici este amabila, profesionista, experimentata, avand specializarea de a oferi un diagnostic corect si un plan eficient de tratament. Dotarile (echipamentele si aparaturile) folosite sunt de ultima generatie, ceea ce contribuie semnificativ la obtinerea unor rezultate precise intr-un timp scurt de la recoltare.

4. Synevo

Unul dintre laboratoarele de analize Synevo se afla in Brasov, oferind pacientilor posibilitatea de a beneficia de rezultate precise si investigatii de calitate. Institutia medicala se afla si in relatii contractuale cu CAS, motiv pentru care anumite servicii puse in aplicare sunt decontate in limita locurilor disponibile. Pe langa aparaturile de o performanta inalta care sunt folosite pentru un nivel ridicat de precizie in obtinerea rezultatelor, trebuie mentionat si faptul ca Synevo ofera o varietate de profiluri de analize pentru barbati, femei si copii. Rezultatele analizelor pot fi verificate chiar si online.

Tariful aplicat pentru o hemograma este 39 lei, iar o analiza de VSH este de 14 lei.

Laboratorul Synevo este unul dintre cele mai recunoscute institutii medicale de recoltare a analizelor medicale in randul pacientilor, dar si unul dintre cele mai apreciate, multumita prestatiei ireprosabile a cadrelor medicale. Medicii au acces la o aparatura moderna si echipamente performante, prin intermediul carora rezultatele primite in urma investigatiilor sau analizelor sunt precise. Cu toate acestea, programarile nu sunt respectate de fiecare data.

5. Sante Vie

Sante Vie este un cabinet medical multidisciplinar din Brasov, activand si ca laborator de analize, unde pacientii pot beneficia de rezultate precise si analize exacte. Domeniile sunt diverse, printre acestea fiind amintite si: hematologie, biochimie generala, examinari histopatologice si citologice, markeri endocrini, markeri tumorali, virali, anemie, ososi, boli autoimune, serologie, microbiologie, secretii si lichide biologice. Echipamentele folosite sunt de ultima generatie, cu scopul de a oferi rezultate precise si rapide, mai ales in cazul pacientilor care au nevoie de un diagnostic cat mai rapid. Se efectueaza si analize compensate prin contractul cu CAS Brasov pe baza de biletului de trimitere. Personalul este specializat si calificat in domeniul medical in care isi desfasoara activitatea, oferind pacientilor posibilitatea de a beneficia de un diagnostic corect si un tratament eficient.

Pretul pentru o hemoleucograma este de 22 lei, iar un examen citologic al frotiului sanguin este de 30 lei.

Profesionalismul, implicarea, buna pregatire si experienta vasta in domeniu sunt principalele motive pentru care pacientii lauda activitatea acestui laborator de analize. Medicii sunt competenti in stabilirea unui diagnostic corect si a unui tratament eficient, asistentele asigura o procedura corecta de recoltare a analizelor, iar aparaturile care se afla in dotarile laboratorului sunt performante. Pe de alta parte, au fost intampinate dificultati in contactarea operatorului telefonic de la clinica.

Concluzii

Daca esti in cautarea unui laborator de analize in Brasov pentru efectuarea tuturor investigatiilor necesare, variantele prezentate mai sus sunt unele dintre cele mai bune optiuni spre care iti poti indrepta atentia. Ai grija de sanatatea ta si efectueaza analizele necesare cel putin o data la un an, pentru a depista la timp afectiuni severe, pe care sa le tratezi cu ajutorul medicului specialist.