Pentru a obtine rezultate precise si rapide, alegerea unui laborator de analize de calitate este esentiala. In Constanta, exista mai multe laboratoare care ofera servicii complete pentru analize de sange, urine si alte teste de diagnostic.
Top clinici din apropiere pentru Laborator Analize în Constanta
Cand trebuie sa efectuezi o investigatie, este important sa stii la ce laborator de analize din Constanta sa te adresezi. Pentru a putea face acest lucru, este necesar sa stii care sunt optiunile disponibile si unde poti beneficia de servicii cu cel mai bun raport calitate-pret.
Prin acest articol te ajutam sa decizi unde sa efectuezi analize in Constanta, prezentandu-ti informatii utile despre laboratoarele si centrele de recoltare din municipiu, dar si preturile care se practica pentru cateva analize uzuale. Salveaza acest articol si revino la el ori de cate ori ai nevoie de aceste informatii, atat pentru tine, cat si pentru cei dragi sau distribuie-l, pentru a-i ajuta pe toti cunoscutii sa ia o decizie informata cand vor sa-si faca analize medicale.
Laboratoare de analize medicale din Constanta (prezentate in detaliu, in ordine aleatorie)
Daca esti in cautarea celui mai bun laborator de analize din municipiul Constanta, citeste informatiile din clasamentul de mai jos si vei putea lua o decizie informata.
1. Clinica Sante
In municipiul Constanta exista un laborator de analize Clinica Sante si sapte centre de recoltare. Centrele sunt in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate, astfel ca unele dintre analize se pot deconta, pe baza biletului de trimitere. In plus, in unele centre exista program si sambata, cum sunt cele de pe: str. Nicolae Iorga (8:00-14:00), str. Dispensarului (8.00-12:00), Bd. Alexandru Lapusneanu (8:00-13:00) sau Bd. Mamaia (8:00-12:00). Clinica Sante are o experienta indelungata pe piata analizelor medicale din Romania, primul laborator fiind infiintat in anul 1995, iar in prezent aflandu-se in toate judetele. In cadrul laboratoarelor Clinica Sante se prelucreaza numeroase tipuri de analize, unele fiind organizate in pachete de: analize uzuale, analize gravide, analize speciale sau pachete promotionale.
Tariful pentru o hemoleucograma completa este de 29 de lei, analiza de glucoza serica are un pret de 14 lei, iar o urocultura costa 50-55 de lei.
Buna organizare, diversitatea analizelor medicale care se efectueaza, programul din weekend in cazul unora dintre aceste laboratoare de analize din Constanta sunt doar cateva dintre lucrurile pentru care clientii au acordat punctaj maxim acestor centre pe internet. De asemenea, au mai fost remarcate si alte aspecte pozitive: timp mic de asteptare, preturi accesibile, asistenti pregatiti cum se cuvine pentru recoltarea de probe de la copii.
Bioclinica este cunoscuta in Romania ca fiind prima clinica privata de analize medicale, primul laborator fiind infiintat in Timisoara, in 1992, iar de atunci reteaua s-a extins in toata tara, inclusiv in Constanta. Ceea ce caracterizeaza cel mai bine laboratoarele Bioclinica este exigenta fata de calitatea analizelor, in acest sens fiind facute investitii in echipamente si tehnologii de ultima generatie. In municipiul Constanta functioneaza un laborator central si sapte puncte de recoltare unde se efectueaza peste 2.300 de investigatii de laborator de diverse tipuri: biochimie, coagulare, genetica moleculara, intoleranta alimentara, microbiologie, anatomie patologica, biologie moleculara, parazitologie, imunologie, virusologie, markeri tumorali, toxicologie.
Hemoleucograma are un tarif de 25 de lei, glicemia costa 12 lei, iar o urocultura are pretul de 47 de lei.
Constantenii sunt multumiti ca in centrele Bioclinica se afla personal bine organizat, eficient si amabil, care ofera toate informatiile solicitate cu profesionalism. Oamenii se mai declara satisfacuti si de faptul ca au la dispozitie numeroase tipuri de analize medicale, ca recoltarile se realizeaza usor si rapid si ca personalul da dovada de rabdare si empatie si fata de copiii care se tem de ace si de mersul la medic. In schimb, sunt persoane care spun ca in fiecare dimineata este aglomerat si ca oamenii asteapta si afara, din cauza lipsei de personal pentru inregistrare si recoltare.
3. Medical Analysis
Medical Analysis Constanta a fost infiintat in anul 1998, printr-un laborator de analize medicale, iar, cu timpul, se inaugureaza in cadrul grupului si prima clinica de chirurgie in sistem privat din judetul Constanta (Macta). In prezent, in cadrul laboratorului, sunt trei puncte de recoltare, in sediul din General Manu (doua) si unul in punctul de pe str. I.C Bratianu. Echipa laboratorului este alcatuita din medici primari si specialisti, biologi, biochimisti, asistenti de laborator.
O hemoleucograma completa costa 30 de lei, analiza de glicemie costa 12 lei, iar urocultura are un tarif de 40 de lei.
Principalele lucruri de care pacientii acestei clinici de analize medicale din Constanta sunt multumiti sunt: personalul competent si cooperant, curatenia impecabila, serviciile profesioniste de chirurgie si de laborator, comunicarea deschisa.
4. Riamed
Riamed este unul dintre acele laboratoare de analize din Constanta care lucreaza cu Casa de Asigurari. Analizele pot fi realizate insa si contra-cost, atat in cazul evaluarilor de rutina anuale, cat si in cazul in care exista suspiciunea anumitor probleme de sanatate sau in monitorizarea unor boli. Pot fi achizitionate pachete specifice de analize: anemie, endocrine, oncologic, analize generale, cardio, diabet sau pachete pentru barbati.
Pentru o hemoleucograma, tariful este de 30 de lei; pentru glucoza serica tariful este de 10 lei, iar pentru o urocultura, tariful este de 35 de lei.
Multi dintre pacientii care au efectuat in acest laborator de analize din Constanta diverse investigatii sustin, in majoritate, ca au avut parte de o experienta placuta. Ei spun ca asistentii au „mana usoara” in efectuarea recoltarilor de sange, dar si ca personalul de la receptie este amabil si implicat. O problema pe care unii constanteni au evidentiat-o este dificultatea de a face o programare prin telefon, insa reprezentantii unitatii medicale au explicat ca, fiind un laborator mic, nu dispune de call center, iar cea mai buna varianta ar fi programarile prin e-mail, pentru cei care nu pot ajunge la laborator.
5. Pro Diagnostic
Un alt laborator de analize medicale din Constanta spre care iti poti indrepta atentia cand ai nevoie de un astfel de serviciu este Pro Diagnostic, care ofera o gama extinsa de investigatii: hematologie, biochimie, hormoni, markeri tumorali, markeri virali, boli infectioase, microbiologie, citologie, screening prenatal, biologie moleculara, toxicologie, boli autoimune, alergii. Laboratorul a fost infiintat in anul 2001 si este dotat cu echipamente moderne si cu tehnologie avansata, iar in 2008 a devenit Centrul de Cercetare-Dezvoltare, printr-o decizie a Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS). Pro Diagnostic este in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Constanta si cu Casa OPSNAJ.
Tariful unei hemoleucograme este de 25 de lei, analiza glicemiei costa 12 lei, iar urocultura are un pret de 42 de lei.
Atat pentru analize de sange in Constanta, cat si pentru alte tipuri de analize (urina, sperma, secretii vaginale, sputa, secretii nazale, secretii conjunctivale etc.), acest laborator este apreciat de pacienti. Acestia spun ca personalul este foarte bine pregatit, pe partea de recoltari, ca preturile sunt rezonabile, dar si ca oferta de analize este variata. Sunt insa si constanteni care atrag atentia ca nu se raspunde la telefon, ca nu se respecta programul afisat sau ca dureaza mult timp pana se primesc rezultatele.
Concluzie
Acum, dupa ce ai parcurs acest articol, este mai usor sa identifici un laborator de analize in Constanta. Dupa cum ai putut vedea, sunt multe laboratoare si centre de recoltare bine cotate, in care activeaza personal cu experienta si care trateaza cu amabilitate fiecare pacient. In plus, in cadrul acestor unitati se realizeaza numeroase analize, atat de rutina, cat si de diagnostic si de monitorizare a unor afectiuni.
Ti s-a parut folositor acest articol?
Da
Nu
Informațiile furnizate în acest articol au caracter informativ și educativ, și nu ar trebui interpretate ca sfaturi medicale personalizate. Este important de înțeles că, deși suntem profesioniști în domeniul medical, perspectivele pe care le oferim se bazează pe cercetări generale și studii. Acestea nu sunt adaptate nevoilor individuale. Prin urmare, este esențial să consultați direct un medic care vă poate oferi sfaturi medicale personalizate, relevante pentru situația dvs. specifică.