Meniu

Laborator analize Iasi

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

In cazul in care vrei sa apelezi la un laborator de analize din Iasi pentru efectuarea analizelor uzuale sau pentru analize de specialitate, ai foarte multe variante. In acest oras sunt prezente cateva dintre cele mai cunoscute laboratoare de analize din Romania, care ofera o diversitate remarcabila de analize si care folosesc tehnologii moderne pentru acuratetea rezultatelor. 

Este important sa faci in fiecare an analizele de rutina, deoarece sunt o modalitate eficienta de a identifica anumite probleme sau deficiente ale organismului. Pe langa analizele uzuale (hemoleucograma, colesterol, examen sumar de urina etc.), medicul poate sa iti recomande si alte teste de sange. De exemplu, daca suspecteaza ca ai putea suferi de o boala tiroidiana, iti va recomanda sa faci analiza T4 (tiroxina totala) si TSH (hormon de stimulare tiroidiana). Din acest articol vei afla care sunt cele mai bune laboratoare de analize din Iasi, precum si pretul pentru examenul sumar de urina.

Care este cel mai bun laborator de analize din Iasi?

Mai multe laboratoare de analize situate in Iasi se bucura de aprecierea pacientilor, care le aleg cu incredere pentru analize uzuale si avansate. Multe dintre ele au contract cu CAS, astfel ca pacientii pot beneficia de analize decontate. Mai jos poti vedea care sunt cele mai bune laboratoare de analize din acest oras:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Sumar urina
Rating
Website
Clinica Sante
Clinica-Verificata
29 Ron
 • Pret Sumar urina 29 Ron
 • Servicii de calitate
 • Echipa de profesionisti
 • Personal amabil si binevoitor
 • Varietate de analize medicale
Bioclinica
29 Ron
 • Pret Sumar urina 29 Ron
 • Asistente bine pregatite
 • Amabilitate si atentie deosebita pentru copii
 • Servicii de calitate
 • Recoltare nedureroasa
Synevo
33 Ron
 • Pret Sumar urina 33 Ron
 • Profesionalism si eficienta
 • Servicii de calitate
 • Personal cu experienta
 • Rabdare cu micii pacienti
Laborator Praxis
30 Ron
 • Pret Sumar urina 30 Ron
 • Profesionalism, amabilitate si empatie
 • Flexibilitate in programari
 • Tehnica impecabila de recoltare
 • Preturi bune
 • Atmosfera linistita
 • Exista situatii in care programarile se decaleaza
Synlab
31 Ron
 • Pret Sumar urina 31 Ron
 • Calitatea serviciilor
 • Personal bine pregatit
 • Amabilitate
 • Preturi bune
 • Organizarea este defectuoasa
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 laboratoare de analize din Iasi

Daca medicul ti-a recomandat analize specifice sau daca vrei sa iti verifici starea generala de sanatate, poti sa iti faci programare in Iasi la unul dintre numeroasele laboratoare de analize. Astfel, vor fi depistate rapid eventualele probleme, inainte sa apara complicatii.

Clasamentul urmator surprinde informatii importante despre laboratoare de analize din Iasi care lucreaza cu Casa de Asigurari: 

1. Clinica Sante

Clinica Sante este prezenta si in Iasi, fiind optiunea de top a persoanelor care locuiesc in acest oras sau in apropiere si trebuie sa mearga la un laborator de analize. Acest laborator face parte din reteaua nationala de laboratoare Sante, ale carei servicii sunt disponibile in toate judetele din Romania. Prima clinica din aceasta retea a luat fiinta in anul 1995, dupa care a urmat o extindere la nivel national. Toate laboratoarele si centrele de recoltare din aceasta retea se aliniaza unor valori comune: performanta, calitate si respect pentru pacienti. Cu peste 27 de ani de experienta si o prezenta consolidata in Romania, Sante marcheaza reteaua cu cea mai mare extindere in tara noastra.  

La Clinica Sante, examenul sumar de urina costa 29 lei. Pacientii care au card de fidelitate beneficiaza de o reducere de 10%, pretul analizei fiind de 26.1 lei in cazul acestora.

Clinica Sante a primit feedback pozitiv de la numerosi pacienti, unii dintre ei povestind si in mediul online experienta pe care au avut-o la acest laborator de analize. Potrivit acestora, personalul este amabil, binevoitor si profesionist. Un alt motiv pentru care pacientii recomanda clinica este varietatea de servicii. 

Vezi parerile pacientilor despre Clinica Sante
Vezi Pareri

2. Bioclinica

In topul preferintelor cand vine vorba despre laboratoare de analize situate in Iasi se regaseste si Bioclinica. Acesta face parte dintr-un grup extins de laboratoare si puncte de recoltare, prezente in foarte multe localitati din tara. Povestea Bioclinica a inceput in 1992 la Timisoara si continua pana in prezent, insumand 15 laboratoare si 144 puncte de recoltare proprii. Inca de la debutul activitatii, scopul acestui laborator a fost de a asigura pacientilor acces la o gama cat mai variaza de analize medicale, astfel ca portofoliul Bioclinica cuprinde peste 5.300 de investigatii de laborator. Calitatea, performanta si viteza de prelucrare a analizelor sunt sustinute de tehnicile moderne de lucru si de aparatura de ultima generatie, in care se fac investitii regulat.  

Examenul sumar de urina costa 29 lei in cadrul acestui punct de analize medicale din Iasi. 

Parerile pacientilor despre punctul de recoltare Bioclinica sunt foarte bune. Prin recenzii in mediul online, acestia spun ca asistentele sunt bine pregatite, amabile si foarte apropiate de copii. In plus, persoanele care se tem de ace sustin ca au reusit sa faca analize fara sa simta nimic.

3. Synevo

Un alt laborator de analize medicale care lucreaza cu CAS si care este prezent si in Iasi este Synevo, unul dintre cei mai renumiti furnizori de servicii de laborator din tara. Synevo are o experienta de peste 26 de ani in acest domeniu, astfel ca ofera un portofoliu complex de analize de sange, printre care se regasesc teste de preventie, teste de diagnostic primar si teste de monitorizare a unor tratamente. In momentul de fata, reteaua nationala Synevo cuprinde 21 de laboratoare si 147 de centre de recoltare, fiind prezenta in 65 de localitati. Excelenta si calitatea sunt principalele valori ale profesionistilor care lucreaza in fiecare locatie si care au rolul de a sustine unitatile medicale in luarea unor decizii informate. 

Pentru sumar urina, pacientii vor plati 33 lei.

Profesionalismul, eficienta si experienta in lucrul cu copiii sunt principalele calitati apreciate la personalul de la Synevo. Pe internet, cativa pacienti au oferit calificative maxime acestui laborator si au mentionat ca au avut o experienta placuta. 

4. Laborator Praxis

Daca locuiesti in Iasi sau intr-o zona apropiata si te afli in cautarea unui laborator de analize care lucreaza cu CAS, Laboratorul Praxis este una dintre optiunile pe care sa le iei in calcul. Acesta ofera pacientilor posibiliatea de a beneficia de analize decontate, dar si in regim de urgenta. Prin achitarea unei taxe, rezultatul analizelor este eliberat in cel mult 6 ore de la recoltare. Gama de analize este una variata, iar confortul si siguranta pacientilor sunt pe primul loc pentru intregul personal. 

Examenul sumar de urina costa 30 de lei.

Laboratorul Praxis a primit recenzii pozitive din partea a zeci de pacienti. Acestia spun ca se respecta ordinea programarilor, ca atmosfera este foarte linistita si ca tehnica de recoltare este impecabila. Personalul este laudat pentru amabilitate, promptitudine, profesionalism si empatie. Flexibilitatea in programari si eliberarea rezultatelor in timp util sunt alte doua aspecte notate ca avantaje. De asemenea, preturile sunt bune. Exista totusi si cateva pareri mai putin pozitive, de la pacienti care spun ca nu se raspunde la telefon si ca uneori este aglomeratie, astfel ca si programarile se decaleaza.

5. Synlab

Din clasamentul celor mai bune laboratoare de analize din orasul Iasi nu poate sa lipseasca Synlab, care face parte din cel mai mare grup european de diagnostic medical. Synlab este prezent in 36 de tari, pe 4 continente, iar in Romania are 16 laboratoare proprii si 50 de centre de recoltare la momentul actual. Grupul se afla intr-o continua dezvoltare, intrucat obiectivul principal al acestei retele este de a oferi pacientilor acces la servicii de diagnostic la nivel local. Excelenta si acuratetea sunt doua dintre valorile laboratoarelor Synlab. 

Examenul sumar de urina costa 31 lei. 

Multe persoane recomanda cu incredere acest laborator de analize, unde spun ca au intalnit personal bine pregatit, amabil, comunicativ si primitor. Serviciile sunt de calitate, iar pacientii apreciaza atentia de care au beneficiat din partea personalului si faptul ca femeile gravide au prioritate. De asemenea, preturile sunt bune. Exista totusi persoane care spun ca exista o oarecare lipsa de organizare in laborator. 

Concluzii

Acestea sunt principalele variante de laboratoare de analize la care poti sa apelezi daca locuiesti in Iasi. Este important sa mergi anual la analize, dar si atunci cand prezinti simptome ce ar putea indica existenta unei afectiuni. Pentru acest lucru, va trebui sa discuti cu medicul tau de familie si sa ii respecti recomandarile.