Meniu

Lifting brate

Actualizat pe:

Liftingul de brate nu mai este o noutate printre cei care sunt la curent cu inovatiile in materie de chirurgie estetica. In prezent, exista o multime de interventii care pot corecta diferite imperfectiuni sau remodela corpul, astfel incat oricine sa obtina rezultatele dorite si sa se simta mai bine in pielea sa.

Interventia de remodelare a bratelor face parte din randul procedurilor chirurgicale care se efectueaza sub anestezie locala sau generala si are scopul de a imbunatati aspectul bratelor. Operatia de lifting brate este cunoscuta si sub denumirea de brahioplastie.

Ce presupune de fapt liftingul de brate?

Liftingul de brate este o operatie care se adreseaza in egala masura femeilor si barbatilor, fiind o procedura la care multi apeleaza dupa ce au slabit excesiv. Daca ai pierdut foarte multe kilograme si pielea de la nivelul bratelor a capatat un aspect lasat, este posibil ca liftingul sa fie o operatie potrivita pentru tine, mai ales daca iti simti mainile grele, pielea lasata iti creeaza disconfort si iti afecteaza increderea in sine.

Pe de alta parte, candidati potriviti la operatia de brahioplastie sunt persoanele a caror piele si-a pierdut tonusul ca urmare a inaintarii in varsta. Trecerea anilor isi spune treptat cuvantul pe chipul si corpul oricarei persoane, iar interventiile de remodelare corporala si de estompare a efectelor imbatranirii devin o solutie avantajoasa.

Brahioplastia vizeaza zona superioara a bratelor (mai precis conturul tricepsului brahial) care isi pierde din fermitate atunci cand slabesti foarte mult sau cand inaintezi in varsta. In cadrul acestei operatii, se elimina excesul de piele si grasime din aceasta zona a membrelor superioare, micsorandu-se in cele din urma circumferinta bratelor.

Ce trebuie sa faci inainte de operatia de lifting de brate?

In functie de clinica pe care ai ales-o pentru a beneficia de operatia de lifting de brate, chirurgul va stabili impreuna cu tine mai multe detalii in timpul consultatiei. Acesta este momentul in care veti discuta concret despre pretul final al procedurii si totodata despre asteptari. Este posibil ca medicul sa vrea stie care sunt motivele pentru care doresti sa faci aceasta interventie si care sunt asteptarile tale, abordand inclusiv tema cicatricilor.

O etapa importanta este cea a examinarii istoricului medical. Pentru efectuarea interventiei, trebuie sa ai o stare buna de sanatate si sa vorbesti deschis cu medicul tau despre eventualele afectiuni de care suferi sau ai suferit in trecut, precum si despre tratamentele pe care le-ai urmat sau le urmezi. Va fi nevoie sa il pui la curent inclusiv cu suplimentele alimentare pe care le folosesti, daca este cazul.

De altfel, urmeaza pasul in care medicul examineaza zona vizata de operatia de brahioplastie. In unele cazuri, pacientii isi doresc un contur mai bine definit al formei bratului, iar in acest caz liposuctia poate fi suficienta. In schimb, daca vor sa elimine pielea care a capatat un aspect lasat din cauza fluctuatiilor de greutate, liftingul de brate ar putea fi interventia potrivita. Mai departe, medicul iti va oferi toate indicatiile pe care trebuie sa le respecti inainte de operatie, existand posibilitatea ca acesta sa iti recomande sa renunti la tutun si unele pastile.

Deci, liftingul de brate este o procedura chirurgicala care se adreseaza persoanelor care isi doresc un aspect imbunatatit la nivelul bratelor, prin eliminarea pielii in exces din partea de jos a bratelor superioare.