Meniu

Lifting cervico facial

Actualizat pe:

Un lifting cervico facial este o procedura des intalnita in domeniul operatiilor estetice. Scopul unei operatii de acest tip este de a imbunatati aspectul fetei si al gatului prin atenuarea sau chiar indepartarea semnelor de imbatranire.

Persoanele care apeleaza de cele mai multe ori la liftingul cervico-facial sunt cele incepand cu varsta de 40 de ani. Zona principala pe care genul acesta de interventie se concentreaza este cea a gatului, a obrajilor si a tamplelor.

Odata ce o persoana imbatraneste apar problemele precum reducerea elasticitatii pielii, aparitia ridurilor si a problemelor in zona muschilor. Pe langa inaintarea in varsta, un stil de viata nesanatos poate influenta in mod negativ pielea. Interventia de lifting cervico-facial poate fi realizata in combinatie cu alte proceduri similare pentru a spori efectul obtinut, precum rinoplastia sau blefaroplastia. O liposuctie se poate ocupa de orice zona cu grasime in plus.

Pregatirea necesara inainte de o operatie de lifting cervico facial

Inainte ca o persoana sa treaca prin interventia de lifting cervico facial, exista cateva amanunte importante pe care trebuie sa le cunoasca.

La prima intalnire intre pacient si specialistul pe care si l-a ales, chirurgul va realiza o evaluare generala cu privire la starea de sanatate a pacientului. Cu 4-6 saptamani inainte de operatie, pacientul trebuie sa intrerupa administrarea contraceptivelor si a medicamentelor pe baza de aspirina, antiinflamatorii si anticoagulante cu 14 zile inainte de interventie.

Operatia de lifting cervico-facial poate dura aproximativ trei ore, in functie de pregatirea chirurgului si de nevoile specifice ale pacientului. Exista doua tipuri de anestezie ce poate fi folosita in timpul operatiei: generala sau locala. Una din deciziile importante luate in timpul consultatiei este care metoda de anestezie dintre cele doua este potrivita si de ce.

Lucruri de care trebuie sa tii cont dupa o procedura de lifting cervico facial

Pe langa detaliile esentiale pe care o persoana trebuie sa le cunoasca inainte de operatia de lifting, exista cateva informatii folositoare si pentru perioada de ingrijire din momentul in care procedura a fost finalizata. Chiar daca o persoana poate sa isi paraseasca domiciul deja din a doua zi de dupa interventie, este recomandat sa astepte o perioada rezonabila de timp de macar 4-5 zile.

In schimb, punctele de sutura vor disparea dupa 10 zile, in functie de nivelul de strictete cu care o persoana trateaza perioada de ingrijire de dupa procedura. Deoarece ranile din urma interventiei se vindeca foarte repede, nu vor ramane cicatrici in locuri vizibile, iar singurele zone  care reprezinta un motiv de ingrijorare in acest sens sunt in spatele urechii, unde semnele nu se vad.

Obrajii si urechile isi vor recapata sensibilitatea normala la doar cateva zile de la operatie, in vreme ce timpul de care este nevoie pentru ca semnele operatiei sa dispara este de 3-4 saptamani. Pacientul se poate bucura de rezultatul definitiv al interventiei de lifting cervico-facial dupa aproximativ 3 luni. Dupa o jumatate de an de la efectuarea interventiei, cicatricile din spatele urechii se vor atenua.