Meniu

Lifting corporal

Actualizat pe:

Printre operatiile de mare anvergura din domeniul medicinei estetice se numara si operatia de lifting corporal. Cu toate acestea, exista oameni care nu stiu in ce consta acest tip de tratament. Articolul de fata isi propune sa ofere informatii esentiale, ce te vor ajuta sa-ti imbogatesti cultura generala cu privire la subiectul de referinta.

Medicina estetica a inregistrat numeroase progrese pe parcursul ultimilor ani. S-au dezolvat o multime de tratamente ce vizeaza diferite parti ale corpului. Complexitatea operatiilor ajunge sa se diferentieze de la caz la caz. Totusi, exista anumite lucrari cu un grad foarte ridicat de dificultate, ce pot fi practicate doar de adevarati profesionisti.

In ce consta tratamentul de lifting corporal

Tratamentul de lifting corporal reprezinta o operatie estetica prin intermediul careia vor fi eliminate de pe corp surplusurile de piele si tesut. Ca exemplu, a fost abordat un anumit studiu de caz.

O persoana supraponderala a inceput o cura de slabire, alaturi de care s-au adaugat si exercitii fizice. Dupa o perioada de timp, a reusit sa ajunga la o masa corporala aflata in parametrii normali. Totusi, aici a aparut o problema neprevazuta. Din cauza greutatii excesive pe care o detinuse initial, pielea, avand proprietati elastice, s-a lungit pentru a putea acoperi intregul continut. In urma pierderii mari de greutate, pielea respectiva a ramas nemodificata. Din acest motiv, persoana respectiva va fi nevoita sa apeleze la tratamente de specialitate pentru a putea returna aspectul frumos al pielii.

Aceasta operatie se aplica total sau pe zona. Ea poate poate fi utilizata pentru zona pieptului, a bratelor, a abdomenelor, a coapselor si a posteriorului. Complexitatea variaza in functie de gravitatea fiecarui caz in parte.

Ce beneficii poate aduce un tratament de lifting corporal

Un tratament de lifting corporal va aduce cateva beneficii considerabile. Principalele avantaje, ce vor putea fi observate imediat dupa finalizarea operatiei, sunt urmatoarele:

  • Hainele se vor aseza mult mai bine pe trup, datorita eliminarii surplusului de piele;
  • Va scadea riscul de aparitie al altor complicatii. Cantitatea de piele in plus prezinta un nivel de vulnerabilitate ridicat. Din acest motiv, aici pot aparea dureri neprevazute, eruptii cutanate sau, in cazuri extreme, infectii;
  • Stima de sine si sanatatea mentala vor ajunge la un nivel optim. De cele mai multe ori, o persoana supraponderala depune eforturi imense pentru a ajunge la o greutate ideala. Aceste surplusuri de piele ramasa pot veni ca un soc pentru persoana respectiva. Din aceasta cauza, sanatatea mentala risca sa fie grav afectata.

Ce pregatiri si conditii trebuiesc intrunite inaintea unei operatii de lifting corporal

Inaintea unei operatii de lifting, trebuiesc bifate cateva aspecte pentru a putea fi eligibil. Principalele conditii sunt urmatoarele:

  • Procesul de slabire a fost incheiat, iar corpul se situeaza in parametrii de greutate doriti;
  • Pacientul trebuie sa aiba un nivel de sanatate bun si sa nu sufere de anumite boli;
  • Pacientul trebuie sa nu fumeze sau sa renunte la fumat pe o perioada lunga de timp. In caz contrar, ranile se vor vindeca foarte greu.

Concluzie

In concluzie, un tratament de lifting corporal va fi benefic oricarei persoane care a trecut printr-o cura de slabire intensa.