Lifting fese

Actualizat pe:

Un corp armonios, bine proportionat si senzual, pentru o femeie, presupune si un fund bombat, motiv pentru care tot mai multe femei apeleaza la medicii plasticieni pentru procedura de lifting fese, care are rolul de a ridica si remodela fesele.

Una dintre cele mai populare astfel de interventii, la care apeleaza chiar si vedetele internationale, este aceea de lifting brazilian al feselor.

In ce consta interventia de lifting fese?

Principalul concept pe care se bazeaza interventia de lifting fese este acela de eliminare a pielii in exces, care s-a lasat, imbunatatind totodata aspectul inestetic al celulitei.

In general, aceasta procedura se realizeaza sub anestezie generala deoarece presupune efectuarea unei incizii in zona lombara, astfel incat sa permita medicului sa traga in sus excesul de piele. Aceasta etapa are doua roluri, primul de a ridica fesele, oferind astfel aspectul de lifting, iar cel de-al doilea, pentru ca eliminarea pielii in exces sa fie mai usoara.

Ulterior, incizia este inchisa si se vor monta canale de drenaj, pentru a favoriza scurgerea sangelui si excesului de lichide. De asemenea, pacienta va fi nevoita sa poarte un corset special, de compresie, inca din primul moment dupa operatie, pentru a reduce edemul care apare dupa o astfel de interventie chirurgicala si pentru a ajuta pielea sa se muleze dupa noua forma a fundului.

O operatie de lifting fese dureaza intre 2 si 3 ore, iar rezultatele vor fi vizibile dupa aproximativ 3 luni.

Cand este indicata procedura de lifting fese?

Toate femeile isi doresc un fund bombat si bine conturat, acestea fiind si rezultatele interventiei de lifting fese. Totusi, nu toate au nevoie de o astfel de interventie, printre situatiile in care operatia de lifting este cea mai potrivita solutie fiind:

  • scaderea mare in greutate, intr-un timp scurt, face ca piele sa nu aiba timp sa se adapteze la noile forme ale corpului, astfel ca are un aspect lasat si flasc;
  • in cazurile femeilor care desi au o greutate normala, nu sunt multumite de forma fundului lor;
  • piele si-a pierdut din elasticitate si s-a lasat, in special din cauza varstei.

In oricare dintre aceste situatii s-ar afla, daca starea generala de sanatate le permite, femeile pot apela la interventia de lifting fese pentru remodelarea fundului.

Cat dureaza perioada de recuperare dupa interventia de lifting fese?

Fiind vorba despre o interventie chirurgicala estetica, si in cazul operatiei de lifting fese este necesara o anumita perioada de recuperare, in care pacientele trebuie sa respecte recomandarile medicului care le-a operat.

Una dintre aceste recomandari prevede ca pacientele sa evita sa stea mai mult de 15-20 de minute in sezut si sa doarma pe burta, cel putin in primele zile dupa interventie.

Desi se pot intoarce la activitatile obisnuite dupa aproximativ doua saptamani, este important sa nu faca efort ridicat timp de 4 pana la 6 saptamani post-interventie. De asemenea, corsetul compresiv ar trebui purtat pana la 4 saptamani dupa operatie.

In concluzie, nici procedura de lifting fese si nici procesul de recuperare nu sunt dificile, astfel ca femeile pot fi si mai motivate sa apeleze la o astfel de interventie.