Meniu

Lifting pleoape

Actualizat pe:

Interventia de lifting la pleoape mai este cunoscuta si ca blefaroplastie si presupune corectarea pleoapelor superioare si inferioare. Procedura poate fi aplicata atat la femei, cat si la barbati, iar momentul in care cei mai multi dintre ei se decid sa apeleze la ea este dupa ce implinesc varsta de 40 de ani si incep sa apara semne de imbatranire.

Inainte de a-si face un lifting la pleoape, exista cateva lucruri pe care pacientul trebuie sa le ia in considerare. Mai intai de toate, se va duce la o clinica oftamologica in vederea unui control, pentru a vedea in ce stare se afla sanatatea lui. Liftingul la pleoape nu se poate realiza daca pacientul sufera de afectiuni precum glaucomul sau dezlipirea de retina.

Pe langa acest lucru, pentru a evita riscul de sangerare in timpul operatiei, pacientul este nevoit sa renunte la medicamentele anti-inflamatorii inainte de procedura. El va trebui sa renunte si la fumat cu cateva saptamani inainte. In timpul primului consult de la clinica de chirurgie estetica, pacientul impreuna cu medicul chirurg vor decide care este anestezia optima pentru el.

Ce presupune interventia propriu-zisa de lifting la pleoape?

Din punct de vedere al timpului necesar, interventia de lifting la pleoape se incadreaza intre o jumatate de ora si doua ore, in functie de complexitatea cazului. Pentru cei care au optat pentru blefaroplastie superioara, incizia se va ascunde in santul palpebral, iar la alternativa inferioara, incizia este exterioara, la un milimetru sau doua mai jos de gene.

Prin inciziile respective se va indeparta cantitatea in exces de grasime, piele sau chiar muschi, iar firele ramase din urma interventiei vor fi indepartate la cateva zile dupa. Cicatricea care ramane in urma operatiei va fi una minimala.

Interventia de lifting la pleoape mai poate fi combinata si cu alte proceduri, precum modelarea sau conturarea grasimii care se afla sub spranceana, sau corectarea ptozei pleoapei, daca aceasta reprezinta o problema pentru pacient. In acelasi timp, se poate repozitiona si glanda lacrimala sub marginea orbitei, daca este ptozata.

In ce consta perioada de vindecare dupa liftingul la pleoape?

Imediat dupa interventia de lifting la pleoape vor aparea umflaturi si vanatai, care se vor diminua dupa o scurta perioada de timp. In prima saptamana de dupa operatie este vital ca pacientii sa-si protejeze ochii de lumina puternica si vant, asa ca vor purta ochelari de soare. In decursul primei saptamani, cel mult a doua, se vor inchide si inciziile.

Pentru ca pacientii sa se poata bucura de rezultatele finale, vor trebuie sa treaca mai multe saptamani de la operatie, dar vor rezista pentru o perioada lunga de timp. Doua lucruri care pot ajuta pentru mentinerea rezultatelor sunt protectia impotriva razelor ultraviolete si purtarea ochelarilor de soare.

Concluzii

In cele din urma, oamenii isi pot modifica aspectul fetei prin intermediul unui lifting de pleoape, care la randul sau poate fi combinat cu alte interventii chirurgicale. Daca pacientii sunt atenti in perioada de recuperare si in cea care urmeaza, atunci se vor putea bucura de rezultate pentru o perioada nelimitata de timp.