Liftingul endoscopic

Actualizat pe:

Liftingul endoscopic reprezinta un subiect de interes atat in lumea chirurgiei estetice, cat si printre cei care vor sa apeleze la diferite proceduri chirurgicale cat mai eficiente si cu rezultate de durata, prin care sa isi imbunatateasca estetica faciala si in unele cazuri, sa redea fermitate pielii.

Cand vine vorba de liftingul sprancenelor, liftingul endoscopic desemneaza una dintre tehnicile care pot fi folosite pentru efectuarea acestei proceduri chirurgicale. Pe langa tehnica endoscopica, una dintre cele mai frecvent folosite este tehnica inciziei coronaliana, care presupune efectuarea unei incizii la nivelul liniei parului pentru a corecta sprancenele cazute.

Ce presupune tehnica de lifting endoscopic?

Daca te intrebi ce presupune tehnica de lifting endoscopic, probabil ca denumirea acesteia te trimite cu gandul la endoscop, tubul dotat cu lumina la capat si camera video, folosit in cadrul mai multor proceduri chirurgicale. Aceasta tehnica se caracterizeaza prin timpul mai scurt de vindecare, in comparatie cu metoda traditionala de lifting al sprancenelor.

Ca si procedura, liftingul endoscopic presupune efectuarea unor incizii mici sub pielea fruntii, care sa permita medicului sa introduca endoscopul, astfel incat sa poata interveni si lucra asupra structurilor interne. Tehnica endoscopica este considerata a fi minim invaziva, motiv pentru care este printre cele mai populare metode de ridicare a sprancenelor.

De ce ai putea avea nevoie de lifting endoscopic?

Interesul cu privire la lifting endoscopic provine din dorinta de a identifica modalitati prin care estetica fetei sa fie imbunatatita intr-un mod cat mai putin invaziv. Liftingul de sprancene este procedura la care poti sa apelezi atunci cand ridurile de la nivelul fruntii sau ridurile dintre sprancene se adancesc si devin tot mai vizibile, dar si atunci cand sprancenele au un aspect cazut.

Ridurile de expresie afecteaza destul de mult infatisarea unei persoane, iar la un moment dat acestea nu mai pot fi estompate decat prin interventii estetice. Daca ai sprancenele cazute, este foarte probabil sa simti un disconfort la nivelul ochilor, intrucat acestea sprancenele lasate exercita o anumita presiune asupra tesutului ochiului.

Cum afli daca esti candidat potrivit pentru lifting endoscopic?

Asa cum ai putut observa si in paragrafele anterioare, interventia de lifting endoscopic se potriveste persoanelor care doresc sa corecteze sprancenele cazute sau asimetrice si sa diminueze ridurile orizontale de pe frunte sau pe cele dintre sprancene. Cu toate acestea, pentru a putea fi compatibil din punct de vedere medical cu procedura, trebuie sa mai indeplinesti cateva criterii, pe care le vei discuta inclusiv cu medicul pe care il alegi.

De obicei, candidatii potriviti au peste 40 de ani, insa poti beneficia de lifting de sprancene si la o varsta mai mica. Important este sa ai o stare de sanatate buna si o elasticitate suficienta a pielii, ca in cazul celor mai multe interventii chirurgicale. Mai departe, medicul va decide care tehnica este potrivita pentru tine.

In concluzie, liftingul endoscopic este una dintre tehnicile utilizate pentru a corecta sprancenele cu aspect cazut, care influenteaza fizionomia fetei, dar si pentru estomparea unor riduri care se adancesc odata cu inaintarea in varsta.