Meniu

Lipoaspiratie coapse

Actualizat pe:

Se intampla adesea ca oamenii sa nu obtina un corp conturat asa cu isi doresc, chiar daca duc un stil de viata activ si sanatos, caz in care interventiile de lipoaspiratie coapse pot fi de mare ajutor. Aceasta operatie estetica este una dintre cele mai eficiente metode de remodelare corporala, la care pot apela femei si barbati deopotriva.
Totusi, sexul feminin este mai predispus la a dezvolta depozite de grasime inestetice in zona coapselor, care nu pot fi indepartate nici prin diete alimentare, nici prin exercitii fizice, caz in care sculptarea acestora dupa dorintele pacientilor se poate face numai printr-o interventie chirurgicala.

Recomandari inainte si dupa interventie de lipoaspiratie coapse

Procedura de lipoaspiratie coapse se desfasoara la fel ca orice alta interventie de lipoaspiratie, indiferent care ar fi zona corpului vizata. In unele cazuri, aceasta este insotita si de operatia de liposuctie abdominala, astfel incat rezultatul final sa fie un corp sculptat si tonifiat. Singura diferenta consta in durata interventiei, care la lipoaspiratia coapselor este de 1 pana la 3 ore.
Pentru ca operatia sa se desfasoare in cele mai bune conditii, pacientii trebuie sa respecte anumite recomandari facute pentru perioada pre-operatorie, cum ar fi renuntarea la fumat cu aproximativ o luna inainte de interventie, la fel cum este si in cazul anumitor tratamente medicamentoase. De aceea, un consult initial, in care se stabileste tehnica medicala folosita si rezultatul dorit, este absolut necesar.
In ceea ce priveste recuperarea post-chirurgicala, aceasta difera de la un pacient la altul, in functie de specificul fiecarui caz si de cantitatea de tesut adipos eliminat. Astfel ca recuperarea poate dura pana la 4 saptamani. In aceasta perioada sunt interzise efortul fizic si statul in picioare pentru un timp indelungat.
De asemenea, dupa o operatie de liposuctie se recomanda purtarea unui bandaj cu rol compresiv, timp de aproximativ 2-4 saptamani.

In cat timp sunt vizibile rezultatele si cat costa o operatie liposuctie coapse?

De cele mai multe ori, rezultatul pe care il are o operatie de liposuctie coapse poate fi observat imediat dupa interventie. Totusi, pacientii trebuie sa astepte in jur de 3 saptamani pentru a vedea mai bine noile forme ale coapselor lor, perioada necesara pentru vindecarea vanatailor si dezumflarea zonelor supuse interventiei. Despre un rezultat final insa se poate vorbi abia dupa 6 luni de la interventie.
Un avantaj important al acestei interventii chirurgicale este insa faptul ca rezultatele sale pot fi vizibile multi ani de la interventie, mai ales daca pacientul are o viata sanatoasa, cu un regim alimentar echilibrat si activitate fizica regulata.
In ceea ce priveste costurile unei operatii de liposuctie coapse, acestea sunt influentate de mai multi factori, de la preturile practicate in general de clinica medicala aleasa, la cantitatea de grasime eliminata, zonele asupra carora se intervine – coapse intern, extern insotite sau nu de abdomen – si caractesticile particulare ale fiecarui pacient.

In concluzie, sculptarea corpului poate fi facuta, intr-un mod eficient si de lunga durata, cu ajutorul operatiei de lipoaspiratie coapse. Astfel, trupul dorit este mai usor de obtinut.