Meniu

Liposuctie coapse interioare

Actualizat pe:

Liposuctia este cea mai utilizata interventie chirurgicala pentru remodelarea corporala, iar in ziua de astazi se remarca o cerere din ce in ce mai mare pentru liposuctie coapse interioare, in vederea obtinerii unui aspect frumos, dar si pentru confortul in timpul miscarii. Printr-o astfel de interventie de chirurgie estetica, forma corpului poate ajunge aproape de idealul dorit, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.

Liposuctie coapse interioare – cand se recomanda aceasta interventie

Sunt anumite cazuri in care interventia de liposuctie la coapsele interioare este absolut necesara, si anume atunci cand oamenii intampina greutati in timpul mersului, din cauza acumularii depozitelor adipoase. Apoi, mai este inca un motiv care ar trebui sa te aduca in fata chirurgului estetician si acesta tine mai mult de sfera aspectului fizic.

Daca nu te mai simti bine in pielea ta cand te privesti in oglinda, daca esti femeie, si nu mai esti multumita de modul cum se asaza rochia sau fusta si cum ti se vad picioarele, in partea superioara, poate este momentul sa-ti faci curaj si sa iei atitudine.

Grasimea din aceasta zona este foarte greu de combatut prin alte metode (sport, dieta) si de aceea multi oameni apeleaza la medic pentru a scapa de ea.

Liposuctie coapse interioare – in ce consta interventia

Procedura de liposuctie la coapsele interioare se realizeaza sub anestezie totala sau locala si este urmata de o zi (cel putin) de spitalizare. Interventia debuteaza cu inciziii punctiforme in zona respectiva, pentru a permite patrunderea canulelor, care sunt sonde de metal. Acestea vor fi actionate inainte si inapoi prin miscare controlata si vor aspira grasimea, eliminand-o astfel din organism.

Interventia poate avea o durata cuprinsa intre 1-3 ore, in functie de cantitatea de grasime si de complexitate. Dupa efectuarea operatiei, medicul recomanda purtarea ciorapilor compresivi antitrombotici. Pot aparea vanatai, care sa persiste 3-4 saptamani, si edem local. Perioada de internare de dupa procedura variaza in functie de cantitatea de grasime, dar si de zonele liposuctionate.

Dupa aproximativ 3 luni de la interventie, rezultatul va fi vizibil, diminuandu-se treptat si numarul de kilograme, prin reducerea dimensiunii coapselor. Se recomanda evitarea expunerii la raze ultraviolet timp de cel putin 6 luni dupa operatie.

Ce complicatii pot aparea intr-o interventie de liposuctie coapse interioare

Interventia de liposuctie a coapselor nu este complicata, dar, in unele cazuri apar urmatoarele neplaceri: depigmentarea pielii, inflamatii, tumefieri locale, echimoze. Pe langa aceste probleme care sunt considerate usoare, pot aparea si altele, in cazuri rare: pierderi de fluide, infectii, complicatii cauzate de anestezie, formarea unor cheaguri de sange in vene, contur neregulat, parestezii, reactii alergice, embolie pulmonara, arsuri ale pielii.

In concluzie, printr-o interventie de liposuctie la coapsele interioare poti capata un aspect mai frumos si mai tonifiat al picioarelor si te poti bucura din nou de un mers fara dificultati. In plus, operatia este una care are rezultate permanente, astfel ca va trebui sa adopti un stil de viata mai sanatos, cu sport si dieta echilibrata, pentru a maximiza efectul si a te bucura din plin de aceasta reusita.