Meniu

Liposuctie genunchi

Actualizat pe:

Interventiile de liposuctie sunt considerate ca fiind metode eficiente de a scapa de grasimea nedorita din zona abdomenului sau a soldurilor, dar acest tip de interventie poate fi facuta in aproape orice zona a corpului, existand chiar si interventii de liposuctie la genunchi.

Un avantaj major pe care il ofera acest tip de interventie este faptul ca de beneficiile sale se pot bucura deopotriva femeile si barbatii, indiferent de varsta, dar numai daca starea de sanatate le permite acest lucru.

Cand poti avea nevoie de o liposuctie la genunchi?

Principalul obiectiv pe care il are interventia de liposuctie la genunchi este acela de a modela si sculpta intr-un mod armonios genunchii, astfel incat sa se elimine tesutul adipos inestetic din regiunea respectiva.

Aspectul picioarelor este important atat pentru femei, cat si pentru barbati, iar excesul de grasime din zona genunchilor nu poate fi eliminat, in general, cu ajutorul dietelor si al sportului. Din acest motiv, persoanele care sunt deranjate de un astfel de depozit de grasime pot apela la operatia de liposuctie.

Motivele care determina acumularea unui exces de grasime in zona genunchilor pot fi foarte diferite, de la o cantitate de grasime prea mare, pana la schimbari hormonale sau mosteniri genetice. In oricare dintre aceste cazuri te-ai afla, liposuctia poate fi solutia de care ai nevoie pentru a scapa de depunerile inestetice de grasime.

In ce consta interventia de liposuctie la genunchi?

Liposuctia reprezinta o procedura chirurgicala de a indeparta depozitele localizate de grasime si desi poate parea inedit, exist astfel de depuneri si la genunchi, motiv pentru care unii oameni pot avea nevoie de liposuctie la genunchi.

O operatie de liposuctie este o interventie minim-invaziva, care poate fi efectuata prin intermediul a unor mici incizii – atat de mici incat nu vor avea nevoie de sutura – care sunt facute cat mai aproape de zona vizata.

In aceste incizii sunt introduse instrumente denumite canule, care au rolul de a aspira grasimea nedorita. Astfel ca tot ce mai are de facut medicul este sa miste cu grija aceste canule, pentru a elimina grasimea din zonele vizate, dar fara a atinge nervii sau vasele de sange.

Pentru realizarea acestei proceduri chirurgicale se poate folosi fie anestezia locala, fie anestezia generala, in functie de dorintele pacientului si de specificul cazului. In plus, liposuctia genunchiului nu este o procedura foarte complicata, motiv pentru care are o durata medie de o ora sau o ora jumatate.

Cat dureaza perioada de recuperare dupa operatia de liposuctie la genunchi?

Tinand cont de rolul foarte important pe care il are genunchiul, perioada de recuperare dupa o operatie de liposuctie la genunchi este una mai indelungata. In primele zile, pacientii trebuie sa stea cu picioarele ridicate, iar in repaus, pana la 4 saptamani.

In concluzie, desi nu este foarte cunoscuta, interventia de liposuctie la genunchi este solicitata adesea de oamenii care se confrunta cu un surplus de grasime in zona picioarelor. In plus, rezultatele vor fi vizibile dupa aproximativ 3-6 luni de la interventie.