Meniu

Lipofilling facial

Actualizat pe:

Toata lumea stie cat de enervante pot deveni ridurile pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, asa ca cea mai buna metoda prin care o persoana poate scapa de toate grijile de natura estetica este cea a unui lipofilling facial. Prin aceasta procedura aleg majoritatea persoanelor sa-si mareasca buzele.

Prin intermediul uneia sau a mai multor incizii de 3-5 mm se realizeaza procedura de liposculptura prin care este obtinuta grasimea de care este nevoie pentru a augumenta buzele. De cele mai multe ori, locul ideal pentru extragerea grasimii este pulpa interioara sau abdomenul pacientei. Mai departe, grasimea este injectata si distribuita uniform in zona respectiva.

In functie de clinica aleasa si de echipa care se ocupa de interventie durata ei poate sa difere, dar in general este vorba de o ora. Un alt factor ce are potentialul sa influenteze durata este suprafata zonei ce urmeaza sa fie tratata. De aceea, se poate vorbi si de operatii de 2-3 ore.

Vrei sa-ti faci un lipofilling facial. Ce trebuie sa ai in vedere?

Ca la orice procedura similara, exista cateva lucruri de care o pacienta trebuie sa tina cont inainte de a-si investi timpul si banii intr-o procedura de lipofilling facial. Nerespectarea recomandarilor poate duce la niste rezultate care nu sunt pe placul pacientei, sau, la diferite complicatii. Daca procedura nu este realizata cum trebuie, s-ar putea sa fie nevoie de o a doua.

Expunerea la soare sau la solar trebuie evitata inainte de procedura. Se mai recomanda si evitarea medicamentelor anti-inflamatoare sau a aspirinei cu doua saptamani inainte de interventie, deoarece ele favorizeaza sangerarea. Pacienta trebuie sa reduca in mod drastic fumatul, sau sa renunte la el cu o luna inainte de operatie.

Persoanele care isi doresc, pot asocia si alte operatii celei de lipofilling. Ele pot sa fie chirurgicale, cum este cazul liftingului si a blefaroplastiei sau minim-invazive, precum mezoterapia, resurfacing, PRP etc. Totul depinde de preferintele pacientei care isi doreste operatia si de gradul de confort pe care aceasta i-l ofera.

In ce consta perioada de recuperare ce urmeaza dupa un lipofilling facial?

Anestezia folosita in timpul procedurii de lipofilling facial poate sa fie de doua feluri: anestezie locala si anestezie generala. Daca pentru interventia pacientei a fost folosita anestezia locala, ea nu va avea nevoie de spitalizare. In schimb, la anestezia generala este nevoie de o zi de spitalizare pentru ca perioada de recuperare sa inceapa cu bine.

Pentru o evolutie cat mai buna lipofilingului, pacienta in cauza va trebui sa viziteze de mai multe ori clinica unde si-a facut procedura, pentru ca medicul sa se asigure ca lucrurile decurg asa cum trebuie si nu exista surprize neplacute. La inceput, este vorba de un control la 2-3 zile pana la 2 saptamani, iar pe urma, la 3, 6 si 12 luni.

In concluzie, persoanele care au inceput deja sa observe aparitia ridurilor si isi doresc o schimbare, pot apela oricand la un lipofilling pentru a-si recapata aspectul din tinerete.