Meniu

Lipofilling mamar

Actualizat pe:

Lipofillingul mamar este o procedura populara in randul femeilor care isi doresc remodelare corporala prin tehnici si interventii care sa le ajute sa isi pastreze naturaletea, fara a fi necesare operatii complexe si perioade lungi de recuperare. Lipofillingul mamar consta in transferul de grasime preluata de la pacienta, grasime care este ulterior procesata si injectata in zona sanilor pentru a le oferi mai mult volum si pentru a pastra aspectul natural al acestora.

De unde se poate prelua grasime pentru lipofillingul mamar?

Avantajul lipofillingului mamar este acela ca poti beneficia de avantaje multiple in urma unei singure proceduri: pe de o parte, elimini grasimea nedorita din anumite regiuni ale corpului, iar pe de alta parte beneficiezi de o augmentare a volumului sanilor si de un contur mai ferm. De cele mai multe ori, grasimea este recoltata din zona abdomenului, feselor si coapselor, insa aceasta poate fi preluata si de pe spate si de la gambe, situatia fiind diferita pentru fiecare pacienta.

Lipofillingul mamar este o alegere buna pentru persoanele care vor sa evite procedurile invazive, cicatricile si procesul riguros de recuperare specific altor operatii. Aceasta interventie nu lasa cicatrici vizibile la nivelul bustului, ci mai degraba niste semne superficiale in locul din care s-a extras grasimea. Vindecarea este mai rapida, iar lipofillingul mamar este o procedura chirurgicala minim invaziva care ofera un aspect mai plin la nivelul sanilor si o forma armonioasa.

Cine poate beneficia de lipofilling mamar?

Pentru a beneficia de lipofilling mamar, trebuie sa ai o stare de sanatate buna, lucru valabil si in cazul altor interventii chirurgicale. Mai departe, este necesar sa ai un tonus bun al pielii si suficient volum de grasime intr-o zona a corpului, pentru ca aceasta sa poata fi preluata si transferata in zona sanilor pentru augmentare. Augmentarea cu propria grasime este o procedura potrivita daca iti doresti o crestere moderata a sanilor sau daca vrei sa corectezi forma sanilor prin reconstructie mamara cu transfer de grasime.

Daca nu ai suficient tesut adipos care sa fie extras in vederea reinjectarii in sani nu poti beneficia de aceasta interventie, insa medicul va stabili acest lucru in cadrul unei consultatii inainte de operatie.

Cat costa lipofillingul mamar?

Lipofillingul mamar consta in folosirea resurselor proprii are corpului, adica depozitele de grasime in exces, ceea ce inseamna ca nu vor exista reactii alergice si ca organismul nu va respinge grasimea injectata. In ceea ce priveste pretul, acesta depinde de numarul de zone din care se extrage grasimea. Daca lipoaspiratia se efectueaza din mai multe zone, automat pretul interventiei creste.

Totusi, pentru a iti putea face o idee cu privire la costurile pe care le implica lipofillingul mamar, pretul se situeaza de regula in jurul sumei de 3.000 de euro, daca se extrage grasime dintr-o singura zona. La unele clinici, in pretul operatiei intra si spitalizarea de o zi, anestezia, pansamentele si alte accesorii de care mai ai nevoie dupa interventie, cum ar fi corsetul.

Asadar, operatia de marire a sanilor prin utilizarea propriei grasimi consta in auto-transplant de celule adipoase preluate din zonele in care acestea sunt prezente in exces, fiind o interventie care se adreseaza persoanelor ce isi doresc un plus de volum in zona sanilor.