Meniu

Lipofilling

Actualizat pe:

Termenul de lipofilling face referire la procedura de extragere a propriei grasimi din corp si de introducere a acesteia intr-o zona diferita a corpului, acolo unde se doreste un volum mai mare sau o remodelare. Cu alte cuvinte, propria grasime a unei persoane poate fi folosita pentru remodelarea corporala, prin injectarea ulterioara in zone ca fesele, sanii sau in alte regiuni ale corpului, inclusiv la nivelul fetei.

Aceasta procedura moderna si inovatoare este populara nu numai pentru rezultatele pe care o persoana le poate obtine in urma procedurii, dar si datorita inciziilor minime si timpului scurt de recuperare.

Care sunt avantajele procedurii de lipofilling?

Daca iti doresti mai putina grasime in anumite regiuni ale corpului, interventia de lipofilling poate fi solutia potrivita pentru tine daca vrei sa folosesti grasimea respectiva pentru transfer in alte zone ale corpului. De exemplu, propria grasime poate fi utilizata pentru a intineri pielea de la nivelul fetei sau pentru a diminua cearcanele, dar si pentru a oferi mai mult volum sanilor sau feselor.

Lipofillingul este o metoda naturala de remodelare corporala, intrucat se utilizeaza grasimea pacientului, fara a se folosi substante straine. Inclusiv rezultatul este unul natural si de durata, mai ales daca nu vei pierde multe kilograme in viitorul apropiat. Procesul de vindecare este usor, iar eventualul disconfort este controlat prin ingrijire postoperatorie.

Inciziile in cazul lipofillingului sunt minime, iar aceasta procedura poate fi eficienta in corectarea asimetriei faciale, in oferirea de volum pometilor, in corectarea cearcanelor si in rejuvenarea pielii, in augmentarea sanilor/feselor fara implanturi prin utilizarea unui produs biologic propriu.

Cum se desfasoara procedura de lipofilling?

Lipofilling este o procedura estetica de remodelare corporala care se bazeaza pe transferul de grasime proprie dintr-o regiune a corpului in alta, cu scopul de augmentare a volumului. Pentru ca se foloseste grasimea persoanei care beneficiaza de interventie, se elimina riscul unor reactii adverse sau posibile complicatii.

In prima faza, se recolteaza grasimea dintr-o zona unde exista suficient tesut adipos, ca de exemplu abdomenul sau coapsele. Ulterior, grasimea este procesata prin utilizarea unei centrifuge, dupa care este injectata si distribuita uniform in zona vizata, unde persoana careia i s-a recoltat grasime isi doreste un volum mai mare sau o rejuvenare a pielii, daca este vorba despre lipofilling facial. Procedura se efectueaza sub anestezie, iar durata interventiei depinde de cantitatea de grasime extrasa (in general 60-90 de minute).

Daca vrei sa beneficiezi de lipofilling, va fi nevoie de o evaluare preoperatorie in care chirurgul va evalua care sunt zonele din care se poate extrage grasime. Acesta iti va oferi cateva indicatii pe care trebuie sa le respecti inainte de operatie, cum ar fi oprirea fumatului pentru o perioada.

Prin urmare, procedura chirurgicala de lipofilling implica o procedura destul de simpla, care consta in principal in extragerea grasimii si procesarea acesteia, dupa care se foloseste pentru reinjectare in alte regiuni ale corpului, ceea ce inseamna poti beneficia de remodelare corporala fara a apela la interventii complexe, care presupun perioade lungi de recuperare si introducerea in corp a unor materiale si substante straine.