Meniu

Lipoliza gusa: Tratament pentru barbie dubla, beneficii si pret

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

V-ati săturat de prezența gușei duble? Doriți să vă strângeți linia maxilarului? Lipoliza este o soluție destul de simplă și definitivă. Este important de știut că lipoliza este utilizată doar pentru a dizolva depozitele mici, locale de grăsime, cum ar fi bărbia dublă. Însă, dacă scopul este de a pierde în greutate, acesta nu este un tratament potrivit. Dizolvarea grăsimii din bărbie ajută la crearea unei linii slabe a maxilarului. Odată dizolvate, celulele de grăsime nu se vor mai întoarce în bărbie.

Ce este lipoliza pentru gușă?

Dacă se dorește eliminarea gușei fără o intervenție chirurgicală invazivă, lipoliza poate fi o alternativă a liposucției. Efectele secundare și riscurile lipolizei sunt mult mai mici decât cele ale liposucției, unde este mult mai probabil să apară umflături mari, infecții și pierderea senzației la nivelul zonei de tratament. 

Lipoliza este o procedură medicală care are ca scop eliminarea depozitelor locale de grăsime. Tratamentul constă în injectarea acidului deoxicolic în zona bărbiei duble. Acidul deoxicolic apare în mod natural în corpul uman, ajutând la dizolvarea grăsimii în apă. Lipoliza nu numai că dizolvă grăsimea, ci și strânge pielea. La injectarea acidului deoxicolic celulele adipoase se descompun. Acest lucru eliberează apoi grăsimea din interiorul celulelor, care este ulterior transportată prin fluxul sanguin la ficat, unde este dizolvată complet. Acest proces complet durează între două și trei săptămâni.

Cum funcționează procedura de lipoliză pentru gușă?

Se recomandă venirea cu 30 minute înainte de tratament, pentru ca medicul să poată aplica o cremă de amorțire pe zona ce va fi tratată. Acest lucru asigură un tratament de lipoliză fără durere. Apoi, pielea este curățată și zona de tratament este marcată cu precizie. Medicul face câteva injecții mici în țesutul gras de sub bărbie, iar acidul injectat distruge celulele de grăsime din gușă. Acest lucru declanșează un răspuns inflamator, eliminând definitiv grăsimea și întărind pielea. Ca urmare, zona de tratament poate deveni fierbinte și roșie, dar acest lucru nu reprezintă un motiv de îngrijorare, fiind o reacție absolut normală și temporară. Zona va continua să se simtă sensibilă timp de câteva zile.

Această abordare nechirurgicală necesită mai multe tratamente eșalonate pe parcursul mai multor săptămâni. Majoritatea persoanelor primesc două sau trei tratamente, dar poate fi nevoie de până la șase tratamente, în funcție de pacient și de cantitatea de exces de grăsime din zona de tratament. 80% dintre pacienți sunt mulțumiți după trei tratamente. Cu toate acestea, rezultatele finale vor apărea în timp.

După fiecare ședință, întoarcerea la activitățile obișnuite poate avea loc imediat după tratament. Cu toate acestea, se recomandă evitarea activităților fizice intense în primele două zile după tratament. Pentru a accelera recuperarea, este recomandată răcorirea în mod regulat a zonelor tratate. Dacă există dureri ulterioare, medicul poate prescrie analgezice. Zona tratată va fi în continuare vânătă și roșie timp de până la șapte zile.

Beneficiile și riscurile tratamentului prin lipoliză

Unele femei aleg lipoliza ca o modalitate de a elimina bărbia dublă fără a fi nevoite să se supună unei intervenții chirurgicale. Desigur, fiecare tratament are dezavantajele sale, iar acidul deoxicolic nu face excepție.

Efectele secundare ale injecțiilor pentru pierderea de grăsime sunt ușoare. Este posibil să fie resimțite unele dureri, vânătăi ușoare sau umflături în jurul zonei de injectare. Cu toate acestea, injecțiile sunt destul de dureroase, mai mult decât injecțiile tradiționale de umplere dermică sau injecțiile cu toxină botulinică. Unele persoane se pot aștepta, de asemenea, să aibă gâtul umflat timp de aproximativ 10 zile după fiecare ședință de tratament. Tratamentul oferă rezultate de lungă durată, dar numai atâta timp cât se menține o greutate normală. Fiecare persoană în parte trebuie să decidă dacă este dispusă să suporte durerea pe parcursul mai multor tratamente. 

Acest tratament nu este potrivit pentru anumiți clienți, cum ar fi femeile însărcinate sau care alăptează, sau cei cu anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi diabetul, boli de ficat sau de rinichi, sau probleme de piele. O consultație cu medicul va determina dacă o persoană este potrivită pentru lipoliza gușei, chiar dacă complicațiile grave sunt foarte rare în cazul injecțiilor de dizolvare a grăsimii. Dacă vă decideți să faceți injecții pentru bărbia dublă, asigurați-vă că alegeți o clinică de renume. De asemenea, este important să rețineți că clinicile nu trebuie să fie licențiate special pentru a oferi tratamente de eliminare a grăsimii, așa că veți dori să primiți tratamentul de la un profesionist medical licențiat. 

Concluzie

Dacă doriți să scăpați de bărbia dublă fără o intervenție chirurgicală invazivă, lipoliza vă poate oferi o alternativă la liposucție. Lipoliza este o procedură medicală care are ca scop eliminarea depozitelor locale de grăsime. Gușa este, de obicei, alcătuită din acel tip de grăsime care este rezistentă la exerciții fizice și la o dietă sănătoasă. Acestea tind să apară ca urmare a îmbătrânirii, a obezității sau a predispoziției genetice.