Meniu

Liposuctie abdominala

Actualizat pe:

Interventia de liposuctie abdominala se adreseaza in special persoanelor care, desi au o greutate optima, fac sport si au o dieta sanatoasa, nu reusesc sa elimine excesul de grasime situat in zona abdominala. Liposuctia este o procedura chirurgicala care vizeaza mai multe zone ale corpului, iar regiunea abdomenului este una dintre cele mai problematice atunci cand vine vorba de eliminarea grasimii, motiv pentru care multe persoane aleg sa o indeparteze pe cale chirurgicala.

Cum se desfasoara operatia de liposuctie abdominala?

Operatia de lipoaspiratie sau liposuctie abdominala este interventia chirurgicala prin care se indeparteaza permanent excesul de grasime din zona abdomenului. Procedura nu este complexa, iar riscurile sunt destul de limitate. In linii mari, operatia presupune aspirarea excesului de grasime localizata prin introducerea de canule (sonde de metal) sub piele si dureaza intre 30 de minute si doua ore, in functie de cantitatea de grasime care trebuie aspirata.

Liposuctia nu este o operatie prin care sa pierzi kilogramele in plus, ci o interventie estetica de remodelare a corpului, prin care excesul de grasime din zona abdomenului este indepartat permanent. Efectele obtinute in urma operatiei sunt permanente doar daca mentii o greutate corporala optima si ai un stil de viata sanatos, din care sa nu lipseasca exercitiile fizice si o alimentatie echilibrata.

Cand sa apelezi la liposuctie abdominala?

Daca ai incercat o multime de diete si exercitii, dar nu reusesti sa elimini excesul de grasime din jurul abdomenului si taliei, atunci operatia de liposuctie abdominala poate fi potrivita pentru tine. Totusi, procedura nu este recomandata pentru oricine. In primul rand, trebuie sa ai o stare de sanatate buna, deoarece anumite afectiuni, cum ar fi diabetul, nu permit efectuarea acestei proceduri estetice.

De altfel, este important ca pielea sa aiba o elasticitate buna, astfel incat sa se plieze dupa noul contur. Aceasta interventie nu se adreseaza persoanelor care vor sa slabeasca, ci acelor persoane care, desi au greutatea dorita, nu gasesc o metoda eficienta prin care sa elimine excesul de grasime din zona abdominala. Cu alte cuvinte, liposuctia nu este un tratament pentru supraponderalitate sau obezitate, ci o interventie pentru remodelarea corporala. Chiar daca ai beneficiat de aceasta operatie si ai obtinut rezultatele dorite, nu trebuie sa te abati de la un stil de viata sanatos.

Exista riscuri asociate operatiei de liposuctie abdominala?

Ca si in cazul altor interventii chirurgicale, exista o serie de riscuri asociate operatiei de liposuctie abdominala, insa acestea sunt in general minime. Printre efectele secundare posibile, care pot aparea dupa operatie, se numara sangerarea, riscul de infectie, amortire si reactii adverse la anestezie.

Cat despre pret, acesta variaza de la o clinica la alta. In general, pretul pentru liposuctia abdominala porneste de la 2.000 de euro si poate sa creasca in functie de serviciile incluse in pachet, cum ar fi spitalizarea, corsetul abdominal, consultatiile postoperatorii si alte facilitati care intra, de regula, in pretul interventiei.

Asadar, liposuctia abdominala este o interventie care se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor, atata timp cat acestia se incadreaza in profilul candidatului potrivit. Rezultatele sunt vizibile pe termen lung sau chiar permanent daca respecti un stil de viata sanatos.