Meniu

Liposuctie barbati

Actualizat pe:

Liposucția este o procedură plastică foarte frecventă atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Cele mai frecvente zone de tratament diferă pentru majoritatea pacienților de sex feminin și masculin. Bărbații solicită în mod obișnuit liposucția pieptului și a abdomenului. Acest lucru se datorează probabil modelului diferit de depunere a grăsimii, secundar diferențelor hormonale și depozitării genetice a grăsimii. Depunerea de grăsime se referă la acele zone care sunt rezistente la dietă și exerciții fizice și care sunt tratate în mod obișnuit prin liposucție.

Ce este liposucția pentru bărbați?

Zonele localizate de grăsime lasă adesea pacienții cu un aspect disproporționat și pot duce la o stimă de sine scăzută și la alte probleme. Aceste zone pot fi tratate punctual cu liposucție pentru a elimina excesul de grăsime și pentru a lăsa pacienții cu un aspect mai tonifiat și mai proporțional. Zonele mai mari pot fi, de asemenea, tratate, dar este important de reținut că liposucția nu este egală cu pierderea în greutate tradițională. După liposucție, pacienții trebuie să își mențină greutatea corporală prin dietă și exerciții fizice pentru a preveni revenirea grăsimii îndepărtate. Liposucția necesită schimbări în viață și nu este doar o soluție rapidă. De aceea, pacienții trebuie să aibă așteptări realiste, astfel încât să fie mulțumiți de rezultatele lor. Grăsimea masculină este învelită în țesut fibros, ceea ce o face mai dificil de îndepărtat. Partea pozitivă este că pielea masculină este mult mai groasă și tinde să se contureze mult mai bine. Liposucția are ca scop îndepărtarea grăsimii de sub piele cu ajutorul unor incizii extrem de mici (1 – 2 mm) care se vindecă cu o cicatrice practic imperceptibilă. Cu toate acestea, îndepărtarea grăsimii din aceste zone problematice poate îmbunătăți în mod dramatic forma și aspectul cuiva. 

În cazul bărbaților, abdomenul inferior și central, precum și pieptul sunt zone în care se depune grăsimea cel mai frecvent. Cele mai populare zone pentru liposucție pentru ei sunt brațele, coapsele, pieptul, abdomenul, bărbia și șoldurile. De asemenea, poate fi utilizată pentru a trata partea superioară și inferioară a spatelui, fesele, genunchii, gambele și gleznele.

 • Brațele – În timp ce aceasta este, de obicei, o zonă țintă mai populară în rândul femeilor, poate fi eficientă și pentru bărbați, ajutând la strângerea pielii și la eliminarea excesului de grăsime.
 • Coapsele – Coapsele interioare și exterioare sunt o alegere populară pentru liposucția masculină, în special pentru cei care sunt nemulțumiți de faptul că coapsele lor interioare se ating între ele. Liposucția coapselor exterioare este adesea efectuată împreună cu o altă zonă, cum ar fi șoldurile.
 • Abdomen – Obținerea unui stomac plat poate fi frustrant de dificilă, chiar și cu un regim strict de exerciții fizice. Liposucția masculină în această zonă are adesea ca scop atât aplatizarea stomacului, cât și crearea unui aspect mai definit.
 • Piept – Liposucția pentru bărbați se concentrează adesea pe zona pieptului, eliminând grăsimea nedorită care apare în jurul pectoralilor. Cu toate acestea, în funcție de cantitatea de grăsime care trebuie îndepărtată, liposucția poate să nu fie întotdeauna eficientă aici și o procedură chirurgicală precum reducerea pectoralilor ar putea fi o alegere mai potrivită.
 • Bărbia – Liposucția masculină în jurul bărbiei este populară în rândul celor care caută o linie a maxilarului mai bine definită. Deși acest lucru este mai frecvent în rândul bărbaților mai în vârstă, poate fi potrivit și pentru cei mai tineri.
 • Șolduri – Liposucția de șolduri este din ce în ce mai des întreprinsă. Liposucția în jurul acestei zone poate ajuta la eliminarea grăsimii care poate fi greu de schimbat prin exerciții fizice de rutină.

Există câteva tehnici diferite utilizate pentru operația de liposucție:

 • Liposucția tumescentă: Aceasta implică injectarea unei substanțe de soluție salină, epinefrină și lidocaină pentru a steriliza zona tratată și pentru a ușura durerea și pierderea de sânge. Grăsimea este apoi extrasă prin intermediul unei aspirații.
 • Lipoliza cu laser: O tehnică asistată de laser în care grăsimea este ruptă și lichefiată de un laser înainte de a fi extrasă.
 • Liposucția Vaser: O metodă asistată de ultrasunete în timpul căreia se utilizează o tehnologie inovatoare cu ultrasunete pentru a ținti cu precizie și a elimina grăsimea nedorită.
 • Liposucția asistată cu jet de apă (WAL): utilizează un jet de soluție salină sub presiune pentru a slăbi celulele adipoase și a permite o îndepărtare ușoară și delicată.

Avantajele liposucției pentru bărbați

Există multe avantaje ale liposucției atunci când dieta și exercițiile fizice nu sunt suficiente:

 • Este o procedură care se face o singură dată și care rareori trebuie repetată, în timp ce multe tratamente nechirurgicale necesită mai multe ședințe pentru a atinge nivelul dorit de reducere a grăsimii. 
 • Oferă o îmbunătățire vizibilă a formei zonei tratate. Poate elimina permanent până la câteva kilograme de grăsime de pe burtă situată sub piele și deasupra mușchilor abdominali. 
 • Liposucția este o modalitate sigură și eficientă pentru bărbați de a elimina grăsimea nedorită din aproape orice zonă a corpului lor, mai rapid și mai eficient decât orice altă alternativă disponibilă în prezent. 
 • Este, de asemenea, eficientă pentru tratarea ginecomastiei, o mărire a țesutului mamar masculin observată la aproximativ 40% dintre bărbați.
 • Oferă rezultate de lungă durată dacă vă mențineți greutatea.

Rețineți că liposucția nu este un substitut pentru o dietă sănătoasă și exerciții fizice, dar procedura poate elimina zonele de grăsime care nu răspund la metodele tipice de pierdere în greutate.

Cine este un candidat pentru liposucția masculină?

Cei mai buni candidați pentru liposucție sunt bărbații care sunt într-o formă fizică bună, dar care pot avea una sau mai multe zone de grăsime care nu răspund la metodele tradiționale de pierdere în greutate. Pacientul de sex masculin care are un regim sănătos de alimentație, practică exerciții fizice și care prezintă zone rezistente de depunere de grăsime poate beneficia foarte mult de o procedură de liposucție. Candidații potriviți au, de asemenea, o bună elasticitate a pielii și un tonus muscular bun. Acest lucru va ajuta pielea să se micșoreze în urma îndepărtării grăsimii. Cu toate acestea, tratamente precum un lifting corporal pot fi eficiente în abordarea oricărui exces de piele rămas în urmă. De asemenea, merită menționat faptul că elasticitatea pielii scade adesea odată cu vârsta, ceea ce poate face ca bărbații mai în vârstă să fie mai puțin eligibili pentru liposucție. Pacienții bărbați activi și atletici caută adesea liposucția pentru a trata zonele pe care exercițiile fizice viguroase și dietele nu le vor îmbunătăți. 

În timp ce operația de liposucție poate fi o procedură excelentă pentru îndepărtarea grăsimii, este posibil să nu fie potrivită pentru toată lumea. Procedura nu este concepută pentru a permite o pierdere semnificativă în greutate, în principal pentru că greutatea grăsimii care este îndepărtată în timpul operației este destul de mică. Dacă sunteți interesat să vă supuneți unei liposucții, dar nu sunteți încă mulțumit de indicele de masă corporală (IMC) actual, atunci s-ar putea ca acum să nu fie momentul potrivit pentru a vă supune tratamentului. De asemenea, candidații la liposucție nu ar trebui să planifice să piardă sau să câștige o cantitate semnificativă de greutate în viitor.

Înainte de a vă supune unei liposucții masculine, este important să vă amintiți că procedura este ireversibilă. Celulele adipoase sunt îndepărtate definitiv, ceea ce înseamnă că grăsimea nu poate reveni în zonele tratate. Totuși, acest lucru nu împiedică creșterea în greutate în viitor, deoarece grăsimea poate fi în continuare depusă în altă parte a corpului.

Cum funcționează liposucția pentru bărbați?

Înainte de a vă supune unei liposucții, este important să aveți o consultație inițială cu medicul dumneavoastră. Aceasta este ocazia de a discuta despre ceea ce sperați să obțineți prin operație și despre zonele specifice pe care doriți să le abordați prin tratament. Deși liposucția masculină este o procedură relativ simplă, este important să găsiți un medic calificat în care să aveți încredere. Acest lucru va asigura nu numai că tratamentul este efectuat la un standard ridicat, ci și că vă veți simți confortabil și relaxat în timpul acestuia.

În funcție de tipul de liposucție la care alegeți să vă supuneți, detaliile exacte ale tratamentului vor varia. Cu toate acestea, în cazul liposucției tumescente, se administrează un anestezic local împreună cu un sedativ ușor pentru a amorți zona țintă. Se fac apoi incizii mici, de obicei de aproximativ 6-8 mm, într-o locație convenită în prealabil pe corp. Inciziile sunt de obicei făcute într-o zonă discretă, cum ar fi un pliu natural, pentru a menține la minimum orice cicatrice vizibilă. Odată ce inciziile au fost create, se introduce un mic tub, cunoscut sub numele de canulă, pentru a îndepărta celulele adipoase. Prin deplasarea canulei, chirurgul poate întrerupe țesuturile adipoase, permițând o extracție mai ușoară. Canula este apoi atașată la un aspirator care se folosește pentru a extrage țesutul adipos nedorit. Odată ce grăsimea a fost îndepărtată, incizia este închisă cu ajutorul cusăturilor sau a suturilor dizolvabile și se poate oferi un bandaj de compresie pentru a proteja zona tratată. Întreaga procedură durează de obicei în jur de 1-3 ore și majoritatea pacienților se pot întoarce acasă în aceeași zi, în funcție de complexitatea intervenției chirurgicale.

În urma unei proceduri de liposucție masculină, este normal să apară umflături, vânătăi, inflamații și dureri în jurul zonei tratate. Probabil că vi se va da un bandaj de compresie care poate fi necesar să fie purtat timp de până la șase săptămâni, totuși, acest lucru poate varia de la pacient la pacient, în funcție de fiecare caz în parte. Acestea pot ajuta la reducerea vânătăilor și a umflăturilor, precum și la ameliorarea oricărei dureri în urma intervenției chirurgicale. De asemenea, chirurgul vă poate sfătui să luați analgezice pentru a calma orice durere și antibiotice pentru a reduce riscurile de infecție.

Durata generală de recuperare variază în funcție de fiecare caz în parte. În funcție de cantitatea de grăsime extrasă și de numărul de zone tratate, revenirea la locul de muncă se poate face, de obicei, după aproximativ 2-3 zile. Cu toate acestea, încercați să evitați să vă aplecați cât mai mult posibil în prima săptămână de la tratament, iar activitățile obositoare, cum ar fi ridicarea de greutăți, ar trebui să fie complet evitate timp de aproximativ patru săptămâni.

Umflăturile și vânătăile postoperatorii pot face ca acestea să fie greu de observat, dar pierderea de grăsime ar trebui să fie destul de clară imediat după operație. Cu toate acestea, rezultatele complete vor începe să apară treptat, pe măsură ce umflătura se diminuează. În cele mai multe cazuri, schimbările semnificative vor deveni evidente după aproximativ patru săptămâni, dar în unele cazuri poate dura până la șase luni pentru ca rezultatele finale să apară.

Recuperarea după o procedură de liposucție pentru bărbați

În funcție de câte zone sunt tratate, pacienții se pot întoarce la muncă în câteva zile. Bandajele de compresie trebuie purtate timp de câteva săptămâni pentru a ajuta la minimizarea umflăturii și a vânătăilor și pentru a ajuta zona să se vindece cât mai repede posibil. Activitatea intensă de orice fel trebuie evitată timp de aproximativ două săptămâni. De obicei, în primele câteva zile după operație se iau medicamente orale pentru durere. Este posibil ca pacienții să se simtă mai obosiți decât în mod normal pe măsură ce se vindecă în urma intervenției chirurgicale, nivelul lor de energie crescând încet în timp.

De obicei, chirurgii programează mai multe întâlniri de monitorizare pentru a verifica progresul vindecării, pentru a îndepărta suturile și pentru a recomanda când este sigur să vă întoarceți la muncă, la exerciții fizice, la socializare și la alte activități normale. După liposucție, bărbații se pot aștepta ca rezultatele să fie vizibile imediat, chiar și atunci când zona este umflată.  Acestea însă vor deveni mai evidente pe măsură ce umflătura se diminuează și vor continua să se îmbunătățească timp de câteva săptămâni înainte ca rezultatele să fie complete. Cicatricile de la procedura de liposucție se vor estompa, de asemenea, și sunt, de obicei, complet vindecate în câteva luni. Rezultatele liposucției durează atâta timp cât pacientul menține un stil de viață sănătos și evită creșterea în greutate.

Cât costă liposucția masculină?

Costurile liposucției pentru bărbați au devenit mai accesibile în ultimii ani. Însă, nu există un preț fix pentru tratament, deoarece acesta poate varia în funcție de o serie de factori diferiți. Probabil că cel mai important factor care afectează costurile liposucției masculine este locația. Prețurile pentru acest tratament variază semnificativ de la o țară la alta, Turcia fiind una dintre cele mai populare destinații pentru bărbații care doresc să urmeze acest tratament, datorită combinației de prețuri mici, facilități de ultimă generație și medici de renume mondial. În afară de locație, prețurile liposucției pot fi, de asemenea, afectate de zona corpului în care se efectuează tratamentul, de câte zone sunt vizate și de cantitatea de grăsime care este eliminată. Tipul de liposucție pe care îl alegeți va afecta, de asemenea, costul, liposucția tumescentă fiind adesea mai accesibilă în comparație cu alternativele asistate cu laser sau cu ultrasunete.

În România, prețurile pornesc de la 2.000 de euro, dar nu există un preț prestabilit pentru o operație de liposucție, deoarece fiecare pacient este diferit și este tratat în mod complet individual. Prețul include de obicei totul, de la procedura în sine, până la costul șederii peste noapte și programările de îngrijire ulterioară, dar acest lucru diferă de la o clinică la alta. Așadar, este mai bine să verificați direct cu un medic sau cu o clinică.

Concluzie

Liposucția îi poate ajuta pe bărbați să elimine zonele de grăsime care le afectează aspectul și îi împiedică să obțină un corp tonifiat pe care și-l doresc. Această procedură îndepărtează grăsimea prin introducerea unui mic tub în corp și aspirarea grăsimii, lăsând pacienții cu un aspect mai subțire și sculptat. Cheia pentru un rezultat de succes în liposucția masculină este selectarea unui chirurg care demonstrează atât excelență tehnică, cât și un ochi pentru măiestrie, echilibru și proporții.