Meniu

Liposuctie brate

Actualizat pe:

Grăsimea brațelor este dificil de eliminat, indiferent de cât de mult antrenament sau dietă se face. Aici intervine liposucția. Pentru multe femei care doresc să elimine definitiv depozitele persistente de grăsime, aceasta este cea mai bună modalitate posibilă de a obține aspectul suplu pe care și-l doresc, menținând în același timp proporțiile corporale adecvate.

Ce este liposucția brațelor?

Liposucția brațelor este o procedură efectuată în mod obișnuit de către chirurgi și poate fi folosită pentru a trata 3 zone diferite: liposucția brațelor, partea exterioară a brațului și partea interioară a brațului. Este o alternativă mai puțin invazivă decât un lifting al brațelor (brachioplastie). Aceasta se realizează pentru a elimina excesul de grăsime, restabilind în același timp o formă armonioasă a brațelor și corpului în general. Pacienții ce pot beneficia de o liposucție a brațelor au zone de grăsime care nu răspund la dietă și exerciții fizice și care nu au mai mult de 10 până la 15 kilograme în plus. Această procedură de chirurgie estetică va permite îndepărtarea radicală și permanentă a depozitelor de grăsime localizată.

Care sunt beneficiile și riscurile liposucției brațului?

Liposucția brațului ajută la eliminarea definitivă a depozitelor de grăsime în exces. Aceasta necesită efectuarea mai multor incizii mici, astfel încât cicatricile asociate procedurii sunt minime. Ridicarea pielii brațelor ajută la reducerea excesului de piele din jurul acestuia și a unei cantități mici de grăsime, ajutând la obținerea unui contur adecvat al brațelor. De asemenea, poate fi benefică în cazurile post-liposucție sau în orice altă operație bariatrică în care excesul de piele rămâne în urma îndepărtării grăsimii. În plus față de beneficiile fizice vizibile, ambele proceduri oferă un impuls psihologic.

Pe lângă beneficii, liposucția brațelor vine cu unele riscuri și efecte secundare, cum ar fi sângerarea, umflarea, durerea, sensibilitatea, infecția, acumularea de lichid, pierderea sensibilității în jurul brațului și complicațiile legate de anestezie.

În plus față de aceste efecte secundare, complicațiile specifice asociate cu procedura includ:

 • Excesul de piele rămasă: În urma operației de liposucție a brațului, îndepărtarea excesului de grăsime poate duce la pierderea suportului pentru pielea din apropiere, rezultând într-un exces de resturi de piele flască și neregularități de contur ale brațului. Reducerea colagenului și a elasticității pielii la bătrânețe, face ca pacienții mai în vârstă să fie mai vulnerabili la posibila apariție a acestor neregularități de contur.
 • Embolia de grăsime: Bucățile de grăsime desprinse de canule în timpul liposucției pot ajunge în vasele de sânge și se pot deplasa spre inimă, plămâni și creier și pot duce la o urgență medicală.

Cum se efectuează o procedură de liposucție a brațului?

Înainte de procedură

Operația de liposucție a brațelor este un proces invaziv, dar nu extrem de dificil. Înainte de o liposucție a brațelor, veți avea ocazia să vă întâlniți cu chirurgul pentru a vă explica așteptările și pentru a pune toate întrebările pe care le aveți. De asemenea, va fi necesară efectuarea unei evaluări preoperatorii pentru a exclude orice posibile contraindicații. Intervenția chirurgicală va avea loc probabil la cabinetul chirurgului dumneavoastră. Înainte de liposucție, medicul va nota zonele precise ale corpului care urmează să fie tratate, apoi va începe operația chirurgicală. 

În timpul intervenției

În timpul tratamentului, este probabil să se folosească doar anestezic local. În loc să fiți inconștient, anestezicul este aplicat doar pe zona supusă intervenției chirurgicale. Această procedură duce la o vindecare mai rapidă și la rezultate mai bune.

Două lacerații sunt tăiate la nivelul brațelor: una în apropierea articulației cotului, cealaltă spre partea din spate a axilei. Acestea nu lasă cicatrici semnificative, dar în cazul în care excesul de piele este prea mare, se poate efectua și o operație de lifting al brațelor. Aceasta permite eliminarea grăsimii nedorite, păstrând în același timp controlul asupra subțierii brațelor. Imediat ce sunt făcute lacerațiile, se va introduce o canulă, tubul de oțel folosit în timpul procedurilor de liposucție. Cu o mișcare lină înainte și înapoi de-a lungul zonei de suprafață a pielii, medicul folosește canula pentru a ajuta la spargerea celulelor de grăsime, care sunt apoi aspirate din corp.

După procedură

După procedură este posibil să simțiți dureri moderate și să aveți vânătăi în urma procedurii. Când vine vorba de rezultate, ar putea dura de la 3 până la 6 luni pentru a fi complet vizibile.  Acesta este timpul normal necesar pentru ca umflătura să dispară complet. Cu toate acestea, vă veți simți deja confortabil în haine cu mânecă scurtă încă din a treia săptămână postoperatorie. După aceea, rezultatele sunt de lungă durată, cu condiția să mențineți un stil de viață sănătos, fără fluctuații importante de greutate.

Pacientul trebuie să poarte o îmbrăcăminte de compresie, precum o manșetă pentru braț, timp de patru până la șase săptămâni. Dacă este folosită zi și noapte va ajuta la reducerea riscului de edem. De asemenea, este posibil să observați amorțeală la nivelul brațelor după procedură. Acest lucru este perfect normal și va dispărea treptat după câteva săptămâni sau luni.

În cazuri rare, ați putea prezenta imperfecțiuni locale. Acestea pot fi subcorecții, asimetrii reziduale, gropițe sau neregularități. Aceste imperfecțiuni pot fi uneori tratate în timpul unei proceduri de retușare în ambulatoriu începând cu a șasea lună de la operație. După liposucție, terapia de drenaj este deosebit de utilă pentru a promova o recuperare mai rapidă și mai confortabilă. Aceasta este esențială dacă doriți să reduceți vânătăile.

Cum arată recuperarea după o liposucție de braț?

După o liposucție de braț, un pacient poate resimți unele dureri și disconfort, motiv pentru care este important să se odihnească corespunzător și să urmeze câteva recomandări generale. Pe lângă acestea, medicul poate recomanda și alte instrucțiuni în funcție de fiecare situație individual.

1. Evitați să conduceți

Nu uitați că veți avea nevoie de un prieten care să vă conducă acasă de la programare. Este interzis să conduceți în ziua operației sau timp de câteva zile după ce ați suferit intervenția chirurgicală. Pregătiți-vă din timp pentru ca un prieten, un membru al familiei sau soțul/soția să vă conducă acasă.

2. Luați-vă antibioticele

Medicul va prescrie probabil o rețetă pentru antibiotice. Nu uitați să urmați întotdeauna cu atenție instrucțiunile care vă sunt date de chirurg și să primiți cu regularitate toate pastilele.

3. Odihniți-vă 

Când ajungeți acasă în după-amiaza operației, este esențial să vă odihniți. Probabil că veți avea unele dureri în primele 2 sau 3 zile, pe măsură ce suturile se vindecă. De asemenea, este posibil ca chirurgul să vă ceară să folosiți un bandaj de compresie pentru a ajuta la minimizarea cicatricilor de la incizii. 

În urma unei proceduri de liposucție, trebuie să vă așteptați să aveți nevoie de o perioadă de repaus. Liposucția brațelor este mai puțin severă decât liposucția tradițională, dar este totuși o procedură chirurgicală invazivă. Veți avea în continuare patru incizii făcute pe corp. Trebuie să vă feriți în continuare de infecții. Toți aceștia sunt factori care trebuie luați în considerare atunci când anticipați perioada de recuperare, locația și activitățile.

4. Evitați să ridicați obiecte grele

Ridicarea a mai mult de zece kilograme sau activitatea în exces nu va fi posibilă timp de până la șase săptămâni după procedură. Dacă aveți copii mici, trebuie să țineți cont de faptul că nici o manevră rapidă sau ridicarea lor nu va fi posibilă timp de câteva săptămâni.

5. Ajutați Asigurați-vă că aveți ajutor prin casă

Acest lucru este valabil și pentru bucătărie. Ridicarea de obiecte grele sau a fi prea activ va fi pur și simplu imposibil pentru câteva zile, cât timp vă recuperați. S-ar putea să fie necesar să primiți ajutor în jurul casei, în bucătărie și cu copiii sau nepoții dumneavoastră pentru săptămâna de după operație.

6. Aveți răbdare și acordați-i timp corpului să se vindece

Așteptați-vă la vânătăi, umflături și dureri timp de cel puțin câteva săptămâni, împreună cu necesitatea de a lua antibiotice prescrise pentru a preveni infecția. Aveți răbdare cu brațele să se vindece complet înainte de a reveni la volumul de activitate fizică de adineauri. Majoritatea pacienților pot reveni la activitățile lor normale în decurs de două săptămâni.

Sunteți un candidat bun pentru liposucția brațelor?

Orice persoană care se supune unei liposucții de brațe ar trebui să aibă o greutate sănătoasă, să nu sufere de boli cronice și să aibă obiective realiste pentru operație. Ar trebui să se angajeze să urmeze un regim de exerciții fizice adecvat și să evite alimentele nesănătoase pentru a preveni creșterea excesivă în greutate, care poate altera rezultatele operației. De asemenea, trebuie să renunțe complet la fumat pentru o perioadă înainte și după operație, dacă fumează.

În afară de aceasta, candidații ideali pentru liposucția brațului sunt persoanele care au depuneri de grăsime ușoare până la moderate în jurul brațului. Această grăsime din jurul brațelor este de obicei rezistentă la metodele convenționale de reducere a greutății, cum ar fi o dietă adecvată și exerciții fizice. Liposucția funcționează cel mai bine pentru cei care doresc să se supună la îndepărtarea grăsimii mai degrabă decât la strângerea pielii. Persoanele care au un exces de piele ca urmare a pierderii de colagen legate de vârstă sau a unei pierderi bruște în greutate, care le dă probleme legate de imaginea de sine și de încrederea în sine, sunt candidați pentru operația de liposucție a brațelor.

Mulți pacienți nu ezită să recurgă la această intervenție chirurgicală pentru a scăpa definitiv de celulele adipoase. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că liposucția nu este o soluție pentru celulită sau vergeturi. De asemenea, nu poate fi văzută ca o alternativă pentru pierderea în greutate. În plus, pielea lăsată nu sunt același lucru cu depozitele de grăsime. Pentru unii pacienți, un lifting al brațelor (brachioplastie), va fi cea mai bună soluție pentru axilele lăsate. Din acest motiv, trebuie să vă rezervați o consultație cu un specialist și să obțineți un plan de tratament special adaptat pentru dumneavoastră.

Cât costă liposucția brațelor?

Costul operației de liposucție a brațelor depinde de cantitatea de grăsime îndepărtată. Fiecare procedură este personală, adaptată necesităților dvs., la fel și costul. Deoarece costul este un aspect important, este recomandat să vizitați un medic pentru mai multe detalii. Veți avea timp să vă consultați cu chirurgul plastic, să puneți întrebări și să vorbiți despre orice îngrijorare.

Întrebări frecvente

 1. Care sunt efectele secundare și riscurile unei liposucții de brațe?
  Complicațiile liposucției brațelor sunt foarte rare. Cele care există sunt identice cu cele ale liposucției în general, și anume: vânătăi, durere moderată care poate fi ameliorată cu analgezice, amorțeală temporară a zonei tratate sau edeme și umflături.
 2. O liposucție la brațe necesită anestezie locală?
  Liposucția brațelor se va efectua sub anestezie locală. Va fi necesară o consultație cu un anestezist înainte de procedura chirurgicală.
 3. Cât timp durează o liposucție de brațe?
  Procedura, care necesită doar un anestezic local, durează, de obicei, între 1 și 2 ore pentru a fi efectuată. Pacienții se pot întoarce acasă în aceeași zi. Însă, timpul poate să varieze în funcție de fiecare caz în parte.
 4. La ce vă puteți aștepta după ce ați fost supus unei liposucții de brațe?
  Pacienții care se supun unei liposucții au de obicei o perioadă de repaus de una până la două săptămâni înainte de a se întoarce la muncă. Este posibil ca pacienții să aibă nevoie de un timp de vindecare suplimentar înainte de a reveni la activități fizice, cum ar fi exercițiile fizice. Vânătăile și umflăturile din jurul brațului sunt, de asemenea, frecvente și durează câteva săptămâni. Specificul recuperării variază de la un pacient la altul.
 5. Ce operații pot fi efectuate în plus față de o liposucție a brațelor?
  Liposucția brațelor poate fi combinată cu alte intervenții de liposucție, cum ar fi cea a gușei sau a gâtului sau cu o resurfacție cutanată cu laser. De asemenea, poate fi combinată cu o brachioplastie pentru a elimina excesul de piele care nu poate fi tratat prin liposucția brațelor. Brachioplastia va permite apoi pacientului să aibă o formă armonioasă a brațelor, cu o piele mai întinsă și mai fermă.
 6. Rezultatele unei liposucții de brațe sunt permanente?
  Rezultatele unei liposucții de brațe sunt definitive și pot fi observate imediat după intervenția de chirurgie estetică. Cu toate acestea, va fi necesar să se aștepte câteva săptămâni pentru a obține un rezultat final al acestei operații corporale de îndepărtare a grăsimii.
 7. Cum puteți maximiza rezultatele liposucției brațelor?
  Pentru a maximiza rezultatele liposucției și ale liftingului brațelor, este important să urmați toate instrucțiunile pre și postoperatorii furnizate de chirurg. Anumite produse și suplimente trebuie evitate în săptămânile premergătoare procedurii de liposucție și lifting de brațe, cu excepția cazului în care este necesar din punct de vedere medical. Procedând astfel, pacienții își reduc la minimum riscul de vânătăi și umflături. Trebuie evitate anticoagulantele și medicamentele care conțin ibuprofen sau aspirină. De asemenea, pacienții ar trebui să se abțină de la administrarea de multivitamine și suplimente pe bază de plante. După procedură, anumite medicamente pot fi recomandate pentru a atenua durerea sau disconfortul post-procedură.

Concluzie

Liposucția brațului este o procedură chirurgicală special concepută pentru a elimina depozitele de grăsime din zona superioară a brațului. Este ideală pentru remodelarea brațelor și obținerea unui contur mai subțire. Rezultatul este armonios și natural. Liposucția brațelor este considerată o operație estetică, dar poate fi un salvator în viața reală pentru mulți pacienți. Ea poate contribui la creșterea încrederii și a stimei de sine. Dacă doriți să luați în considerare posibilitatea de a vă face o liposucție a brațelor, cel mai bine este să vă consultați cu un medic care vă va putea explica în detaliu întregul proces și îl va adapta la nevoile dumneavoastră.